reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja tez slyszalam ze dzicko powinno sie klasc na boczku !! i zasadniczo w rozku juz go nie trzeba przykrywac /chyba ze ktos ma wybitnie zimno w nocy !/

a co do szczepionek to powiedzcie mi gdzie znajde te wszystkie informacje czym i kiedy szczepic ??

Szczepienia.pl - ja na pewno zaszczepię na rotawirusa - z miśkiem dwa razy byłam na to w szpitalu- największy mój koszmar

Asia fifi to taki okragluszek milusi maluszek tak wyglada fajowo :-)

He he dziekujemy slicznie :)

Najgorsze krwawienia w połogu przejdziesz w szpitalu, później juz tak nie będzie lecieć;-)No oczywiście ceratke można kupić, ale szukałabym już takiej która i dziecku się w późniejszym czasie przyda;-)
To prawda ,najgorsze krwawienie dziewczyny przechodzi sie jeszcze w szpitalu w pierwszych dobach po porodzie ,jak juz wychodzimy do domku czyscimy sie ciagle ale juz nie az tak i wystarczaja zwykle podpaski ( nie wkladajacie tylko tamponow)

Nowomagda ja do karmienia kupiłamstanik w takim rozmiarze jaki teraz noszę;-) Po porodzie na początku bardzo urosną piersi ale po tyg, dwóch już będą mniejsze, tzn takie jak teraz są;-) przynajmniej u mnie tak było.

zgadzam sie ja mialam z ptyskiem tak samo ,teraz 9 dni po porodzie moje cycki sa wieksze ale nie az tak jak 3 doby po cc ,sa calkiem normalne :-)

:-)
Joanna, Fifi jest słodziutki :tak:

Dziekujemy :)

Układanie noworodka do snu - Noworodek - artykuł
Ciekawy artykul i w sumie chyba wiarygodny:)
Ja odmrazam lososia bo dzis sobie moj skarb zazyczyl ale nie mam w ogole na niego ochoty blee jakos w ciazy na ryby mam awersje :) Za to w piatek robie pierogi ruskie bo sobie menu na caly tydz ulozylismy zeby jechac na zakupy tylko raz w tyg bo juz ja nie mam sily a moj T to jak na torturach w supermarkecie hihi

Witam!
Ja mam dzisiaj strasznego lenia- nic mi się nie chce i zauważyłam, że szybko się męczę- nastawiłam pralkę i już zmęczona. Do tego ciągle chce mi się pić no a potem siusiu:szok:.

Co do łóżeczka to my już mamy rozstawione, ale odkupiliśmy je od kuzynki, więc nic nie śmierdzi. Musimy tylko dokupić porządny materacyk kokosowo-gryczany, bo tu jest z jakiejś zwykłej gąbki :cool:.

Co do wagi to ja ostatnio też mało przybieram na masie- sama nie wiem czemu, bo też przecież jem normalnie, nie ograniczam się (no może mam trochę słabszy apetyt), ale za to jem częściej mniejsze porcje. A waga nic. LEkarz mnie już za to ochrzanił, ale widzę, że więcej was tak ma ;-).

Muszę jeszcze powiedzieć, że ja również długo cieszyłam się brakiem rozstępów- używałam kremów, ale tylko na brzuch i piersi, bo wszyscy mi mówili, że tylko brzuszek mi rośnie. A tu nagle trach- po jednej nocy mam na jednym udzie 1 rozstęp, a na drugim chyba z 5 albo 6 (prawie na tyłek włażą). NAjgorsze, że te rozstępy boląąąąąąą!!!!!!!!!! Też tak macie?????????????? Normalnie nie idzie siedzieć, ani leżeć na bokach (a inaczej aię nie da :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:).

reklama
Do góry