reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

To już niedługo;-) poczekacie.
A powiedz Asia jak się czujesz?

NO ja smigam juz jak rakieta :):-D:-D:-D Zapomialam jak ciezko bylo mi wstac natspenego dnia po cc ....normalnie nie czuje sie ze juz po cieciu jestem ....wiecej mojego strachu bylo niz to wszystko bolalo ....jutro lece z mezem na sciagniecie szwow.Co dziennie wieczorkiem jak wychodze z pod prysznica Jarek zmienia opatunek i owi ze bede mialam bardzo ladna blizne - no ja mysle kurde mac ,wazne ze w majtkach ja bede se chowac ahahah :)
Tylko te cycki mnie mecza troche ,bo nawal mam taki ze nie nadarzam sciagac a ten maly leniuszek nie chce scigac za wiele !!!!Dzis bede walczyc znowu aby zaczol ssac z cyca bo nie wyrobie z dojeniem sie ahahhaha !

reklama
Dzień dobry Dziewczynki !

u mnie sytuacja jak narazie opanowana ,ale do czwartej w nocy był koszmar...Takich bolących Brakstonów to ja jeszcze nie miałam, nie potrafie sobie wyobrazić nawet jak wyglądaja te skurcze porodowe skore te potrafia już tak boleć:szok: Sądze,że następna taka akcja i nie da sie już tego powstrzymać, więc
leże grzecznie, nafaszerowana lekami i czekam póki co do czwartkowej wizyty...mam nadzieje,ze doczekam:tak:

a do kiedy masz zaleconego fenka ??

hehe moja to tak wierzga ze jak pani polozna dzis mi zakladala KTG to myslalam ze pekne ze smiechu !! mala jej tak przywalila ze az jej glowica wypadla z reki :)

mój kiedyś tak przywalił, że aż się te pasy rozpięły i głowica od tętna odskoczyła na drugą stronę łóżka... :laugh2:

Tylko te cycki mnie mecza troche ,bo nawal mam taki ze nie nadarzam sciagac a ten maly leniuszek nie chce scigac za wiele !!!!Dzis bede walczyc znowu aby zaczol ssac z cyca bo nie wyrobie z dojeniem sie ahahhaha !

walcz walcz bo kurcze szkoda by bylo zeby miec pokarm a ciagle z laktatorem walczyc !!! moze sie nauczy jak go troche przeglodzisz co ?? zamiast butli niech probuje cyca !! /sie rozleniwil maluszek!!/

ja tez slyszalam ze dzicko powinno sie klasc na boczku !! i zasadniczo w rozku juz go nie trzeba przykrywac /chyba ze ktos ma wybitnie zimno w nocy !/

a co do szczepionek to powiedzcie mi gdzie znajde te wszystkie informacje czym i kiedy szczepic ??

Ja jak bylam w szpitalu to wkurzalam sie ze polozne tak mi go zwiazywaly ze bidak raczkami ani nozkami nie mogl ruszac ,a jak go rozbieralam to byl caly pognieciany doslownie ! Wiec se mysle w domku to bedziesz se maly lezal bez rozka i nie bede cie zwiazywac i wiecie co ???? On Tego nie lubi ....denerwuje sie lapkami macha ,boi sie i niewie co zrobic z konczynami doslownie ...a jak go tylko zawiarze w tetrowke i rozek to sie momentalnie uspokaja ....czuje sie bezpiecznie .....i of kosr dziewczyny dziecko raz na jeden raz do drugi boczek trzeba klasc ...niech dzieciaczki nie leza tylko na jednym boczku bo beda mialy krzywe glowki !

Witam się południowo!
Natalka ale smakowity ten tort, aż ślinka leci.
Asia fajnie że masz czas do nas zaglądać. A tekst Patryka naprawdę niezły, ale co się dziwić dziecku, mój kuzyn tak samo powiedział koleżance miesiąc po cesrce (a chłop ma 30 lat).
jutka super że dziewczynki w domu, teraz możecie się w pełni cieszyć swoim szczęściem.
Muszę w sobie wyrobić to wewnętrzne przekonanie, aby już urodzić. Dzisiaj w nocy praktycznie co godzinę wstawałam siusiu, do tego miałam megazgagę:( Ja już chcę moje Maleństwo przy sobie.

OOOO nie !!!!!! 30 letniemu facetowi to ja juz bym nie wybaczyla takiej zniewagi ahahhahaha .Mojemu dziecku przebaczylam :-)

reklama
eliza dobrze, że się uspokoiło.
Asia gdzieś czytałam, że takiego noworodka przerażają własne kończyny, są dla niego czymś obcym. I z tego co piszesz to by się potwierdzało. Mój kuzyn niby wtedy żartował, ale koleżance trochę przykro się zrobiło (po pierwszej cesarce został jej nadmiar skóry na brzuchu).
A ja Wam zazdroszczę tych ktg. Mi pewnie pierwszy raz zrobią jak pójdę rodzić.

Do góry