Jak sa czeste to i niebolesne nie sa ok , bo moga powodowac skracanie sie i otwieranie szyjki i jak najbardziej nieopanowane prowadza do porodu...oczywiscie pisze tu o regularnych /czestych a nie o paru dziennie.Tylko właśnie się zastanawiam czy te Braxtony gdy się coś dzieje to są bolesne a gdy są OK to niebolesne?
)
reklama
powiem Ci że ja we wtorek miałam pół dnia regularne skurcze co 5-7 minut trwające od 40 s do minuty i przeszło mi dopiero wieczoremJak sa czeste to i niebolesne nie sa ok , bo moga powodowac skracanie sie i otwieranie szyjki i jak najbardziej nieopanowane prowadza do porodu...oczywiscie pisze tu o regularnych /czestych a nie o paru dziennie.
takie solidne brakstony
może weź kąpiel?
wtedy zobaczysz czy przejdzie
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
kurcze teraz to bedzie taki "etap przejsciowy" na forum ... juz niektore beda mialy maluszki i beda sie dzielily tym co przezywaja a inne jeszcze beda czekaly bardziej czy mniej cierpliwie na porod ...
a macie jakis pomysl na zarypiscie bolacy kregoslup ?? bo ja chyba zaraz zdechne !!
a macie jakis pomysl na zarypiscie bolacy kregoslup ?? bo ja chyba zaraz zdechne !!
A
AnOoLa88
Gość
masaz zrobiony przez mężakurcze teraz to bedzie taki "etap przejsciowy" na forum ... juz niektore beda mialy maluszki i beda sie dzielily tym co przezywaja a inne jeszcze beda czekaly bardziej czy mniej cierpliwie na porod ...
bynajmniej mi pomaga..
kurcze teraz to bedzie taki "etap przejsciowy" na forum ... juz niektore beda mialy maluszki i beda sie dzielily tym co przezywaja a inne jeszcze beda czekaly bardziej czy mniej cierpliwie na porod ...
kąpiel
mi pomaga zawsze
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
masaz zrobiony przez męża
bynajmniej mi pomaga..
kąpiel
mi pomaga zawsze
do masazu nie umiem go przekonac ... poza tym masaz najlepiej zrobic jak sie lezy a ja na brzuchu polozyc sie nie moge ;(
kapiel zaraz jak sie skonczy TzG
A
AnOoLa88
Gość
spruboj na siedząco .. tzn mnie tak mój masuje .. i zawsze pomaga.. albo po prostu wykładam sie na łoże i ... prostuje koścido masazu nie umiem go przekonac ... poza tym masaz najlepiej zrobic jak sie lezy a ja na brzuchu polozyc sie nie moge ;(
kapiel zaraz jak sie skonczy TzG
reklama
powiem Ci że ja we wtorek miałam pół dnia regularne skurcze co 5-7 minut trwające od 40 s do minuty i przeszło mi dopiero wieczorem
takie solidne brakstony
może weź kąpiel?
wtedy zobaczysz czy przejdzie
ja to juz nie wiem ktory raz mam taka akcje ostatnia 10 dni temu-skurcze co 3 min. ktg pokazuje,ze sa silne i dochodza do 90-100. ..12 godzin -wszytskie mozliwe rozkurczacze wziete i ucichło...Mam nadzieje,ze i teraz przejdzie...Do lekarza to juz nawet nie mam po co dzwonić, bo akcje z prochami i zastrzykami znam na pamiec i wiem,ze jesli to wszytsko nie pomoze to mam jechac do szpitala...staram sie byc dobrej mysli i nie panikowac ,bo wiem juz ,ze nerwy (i łażenie) w takiej sytuacji sa najgorsze...