reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Georgina, przeczytałam tą stronkę szpitala i już sama nic nie wiem.

Ginka w czwartek mowiła, ze rozwarcie jest na 2 cm, połowa objawów jest, tylko tych regularnych skurczów nie ma. Natomiast mam bóle podbrzusza, własnie takie fale - myślałam, ze to może przepowaidające, a tu podają, ze to powód do jazdy na IP. I kurczak blady, nie wiem co teraz robić. Są te bóle coraz mocniejsze, zwłaszcza jak troszke postoję lub posiedzę, jak się kładę to po chwili zanikają. Taka "fala" trwa ok. 5 min. Przerwy od 30 min do 2 -3 godzin. A... i w zasadzie promieniują na uda, natomiast w krzyże naprawdę słabiutko.
Jak sądzicie? Bo zaczynam chyba panikować (mam takie wrażenie), anie chciałabym....

Muszą być regularne :tak:

reklama
NO i mam chwilke :)
Mały spi ,nakarmiony chyba bedzie robil kupeeee bo cos sie za bardzo przeciaga ,no ofkors jak mama swierzynke pieluszke zalozyla to trzeba sie zerznac w nia a co !!!
Czekam czy sie zdecyduje ahhaha !

Alem pospala w nocy ,moj sie spisal rewelacyjnie ,dzis moja kolej ale poznije on przejmuje paleczke zas hahha :)
Maly sie budzi srednio co 2 godziny !trzeba przebrac wrazie kupala i nakarmic ,ale ladnie spi i jest grzeczniutki.

Wiecie az mi zal ze juz tego brzuszka nie mam ze niczego juz pod skora nie czuje ,nawet nie mialam czasu aby sie pozegnac hahahahha :) Tak jakos smutno mi czasami ....no ale jak powacham to swoje malenstwo ,i sie popatrze na niego to az nie moge uwierzyc ze juz jest z nami !

Wczoraj p[oszlam pod prysznic i jak wyszlam ubrana w pizamke wchodzac do pokoju to normlanie bylam w szoku jak zobaczylam swojego skarbeczka ,mysle se 'Boze przeciez my juz mamy dzidziusia !" normlanie zapominam sie czy cos ahahhah !

A teraz cos na rozweselenie :)

MOje starsze dziecko jest bezbledne wprost !
Odwiedzajac mnie dzien po cc w szpitalu ,przytulil sie ,pocalowal ale widze ze bacznie obserwuje moj brzuch !,niby przez przypadek go dotknol ,jak wstalam dalej mnie obserwuje i patrzy na brzuszek ,poglaskal mi brzuszek jak sie przytulal ...i patrzy ...az wkoncu nie wytrzymal i pyta
" Mamus a kogo ty tam jeszcze w tym brzuchu masz ze masz taki gruby ???przeciez filipka juz wyciagneli"

BOzeeeeeeeeeeee załamkaaaaaaaaa .Dzien po cc juz mnie dobil zem gruba ahhahaha !

Pytam jak nie popasc w depresje poporodowa przy moim dziecku ???

Asiu jak Fifi??
macie juz wspolny jezyk??;-)
czuje do niego szczegolna sympatie bo odkad moj maz go wczoraj zobaczyl na zdjeciu i tak mu sie spodobal to zaczal mowic ze tez sie nie moze doczekac Ryska:-Dczego wczesniej nie mowil sam do siebie:-)

ja sie boje ze bedzie maly plakal a ja nie bede wiedziala czego on chce...:szok:

Filipek jest tak grzeczniutki ze czasami zapominam ze mam bobaska juz :)
Co do meza ,jest nam bardzo milutko ze Fifi tak na niego podzialal ze sam sie juz swojego malenstwa nie moze doczekac ahha :) Dobry tatus bedzie z niego !

No i kobieto nie boj sie ,bedziesz czula i wiedziala odrazu co robic ,to samo przychodzi :)

w sumie jak odciagasz pokarm to maz moze w nocy karmic :) ale tak to bys musiala sama wstawac :) chociaz twoj maz jest wyjatkowy pod kazdym wzgledem wiec pewnie i tak by ci filipka przynosil i potem odbijal :)

mataka wiesz, że na lubartowskeij wprowadzili zakaz odwiedzin?
u mnie też:-(
no i po porodach rodzinnych:no:

wróciłam
byli rodzice z bratem-torcik im bardzo posmakował
zrobiłam jeszcze sałatkę i tez im posmakowała
później pojechaliśmy do szpitala żeby zobaczyć co się dzieje i pani doktor zrobiła mi test żeby sprawdzić czy to wody
okazało się,że mam tyle śluzu że się sączy jak wody i mogłam to pomylić:tak:
więc luz
dostałam kwiatka od męża i poszliśmy na pizzę
fajnie było:-D
kocham mojego męża:-)

Ja znów od paru godzin walcze ze skurczami :-(...normalnie regularne co 5 min. :szok: Nabrałam sie juz wszytskiego co rozkurczowe, zaraz biore jeszcze zastrzyk z nospy ...trzymajcie kciuki żeby ustapiły:eek:

a co sie bedziesz przejmowac ... jak sie nie zapowiadaja to niech sie cudow nie spodziewaja !!
ja musiałam dzisiaj sprzątać na gwałt bo sanepid (czytaj moja mama) miała przyjechać:tak::-D

oj żebyś się Kochana nie zdziwiła... ja mam bardzo podobną sytuację do Twojej i od prawie tygodnia się męczę. skurcze są ale nie postępuje rozwarcie, a od 2 dni to praktycznie w ogóle nic się nie dzieje :confused2:
tak jak pisała Mea - szykuję się na przenoszenie :confused2:

Natalia, najlepszego!
u mnie też się szykuje przenoszenie albo przynajmniej do terminu bo wcześniej raczej nie

oby tylko mój mąż dostał chociaż tydzień urlopu:tak:

ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!!
KOCHANE JESTEŚCIE:-D

Mały spi ,nakarmiony chyba bedzie robil kupeeee bo cos sie za bardzo przeciaga ,no ofkors jak mama swierzynke pieluszke zalozyla to trzeba sie zerznac w nia a co !!!

Alem pospala w nocy ,moj sie spisal rewelacyjnie ,dzis moja kolej ale poznije on przejmuje paleczke zas hahha :)
Maly sie budzi srednio co 2 godziny !trzeba przebrac wrazie kupala i nakarmic ,ale ladnie spi i jest grzeczniutki.

Wiecie az mi zal ze juz tego brzuszka nie mam ze niczego juz pod skora nie czuje ,nawet nie mialam czasu aby sie pozegnac hahahahha :) Tak jakos smutno mi czasami ....no ale jak powacham to swoje malenstwo ,i sie popatrze na niego to az nie moge uwierzyc ze juz jest z nami !

Wczoraj p[oszlam pod prysznic i jak wyszlam ubrana w pizamke wchodzac do pokoju to normlanie bylam w szoku jak zobaczylam swojego skarbeczka ,mysle se 'Boze przeciez my juz mamy dzidziusia !" normlanie zapominam sie czy cos ahahhah !

Odwiedzajac mnie dzien po cc w szpitalu ,przytulil sie ,pocalowal ale widze ze bacznie obserwuje moj brzuch !,niby przez przypadek go dotknol ,jak wstalam dalej mnie obserwuje i patrzy na brzuszek ,poglaskal mi brzuszek jak sie przytulal ...i patrzy ...az wkoncu nie wytrzymal i pyta
" Mamus a kogo ty tam jeszcze w tym brzuchu masz ze masz taki gruby ???przeciez filipka juz wyciagneli"

BOzeeeeeeeeeeee załamkaaaaaaaaa .Dzien po cc juz mnie dobil zem gruba ahhahaha !

Asiu super,że jesteś juz szczęśliwie z nami :tak: Łezka w oku się kręci jak czytam to co piszesz...super,że Filipek jest już z Wami:tak:

Georgina, przeczytałam tą stronkę szpitala i już sama nic nie wiem.

Ginka w czwartek mowiła, ze rozwarcie jest na 2 cm, połowa objawów jest, tylko tych regularnych skurczów nie ma. Natomiast mam bóle podbrzusza, własnie takie fale - myślałam, ze to może przepowaidające, a tu podają, ze to powód do jazdy na IP. I kurczak blady, nie wiem co teraz robić. Są te bóle coraz mocniejsze, zwłaszcza jak troszke postoję lub posiedzę, jak się kładę to po chwili zanikają. Taka "fala" trwa ok. 5 min. Przerwy od 30 min do 2 -3 godzin. A... i w zasadzie promieniują na uda, natomiast w krzyże naprawdę słabiutko.
Jak sądzicie? Bo zaczynam chyba panikować (mam takie wrażenie), anie chciałabym....

Jak beda regularne:tak:

Czyli nie wytlumaczylas za wczasu swojemu synowi ze tak bedzie i teraz sie dziwisz:-D;-)

Ja znów od paru godzin walcze ze skurczami :-(...normalnie regularne co 5 min. :szok: Nabrałam sie juz wszytskiego co rozkurczowe, zaraz biore jeszcze zastrzyk z nospy ...trzymajcie kciuki żeby ustapiły:eek:

A moze jednak zadzwon chociaz do gina
Trzymam kciuki zeby przeszlo.

reklama
Do góry