mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Aaaaaa...
A propos koncertów - też nie mogę jechać na jeden koncert, bo akurat...mam termin porodu!
juz dodalam cie do listy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaaaa...
A propos koncertów - też nie mogę jechać na jeden koncert, bo akurat...mam termin porodu!
a co sie dzieje ze ci podejrzewaja cholestaze????
juz dodalam cie do listy![]()
moze jezzce tego nie wiesz a organizm juz sie szykuje na porodwy dziewczynki macie sliczny apetyt:-)
zazdroszcze wam... ja od wczoraj wieczorem nic nie jadlam i nie moge sie zmusić!! kurczę mam takie nudności przez całą noc do teraz do tego mega zgaga choc nie wiem po czym skoro nic nie jadlam i nie pilam i baardzo boli mnie brzuch ale cały...
jak teraz tak maja wygladac przygotowania do godziny zero to ja chce byc juz po.
no drogi skurczybyk jest..Mi się kończy Sorbifer a że nie dostałam recepty na niego to chyba go nie wykupię.. Drogi jak cholera. No ale z drugiej strony żeby mi się przez niekupienie nie pogorszyły znowu wyniki hemoglobiny.. Chyba muszę to z ginką przedyskutować telefonicznie a cholera mnie bierze od tych tabletek bo mam zatwardzenia![]()
ja asmag forte...laski a jaki magnez lykacie ?? bo ja mialam juz Asmag ... Magnezin ... MGB6 ... no i teraz musze cos kupic i nie wiem co /jak zapytalam gina to mi mowi "cokolwiek byle to byl magnez"/
wiec musisz nas wszyskie przetrzymaczauwazylas ze odkad u nas zrobilo sie goraco przestalysmy kontrolowac listopadowki ??
z reszta liste maja nieaktalna bo chyba moderatorki sa w szpitalu![]()
Mam ciagly bol w prawym podzebrzu promieniujacy na prawy bok i plecy. To naprawde bardzo boli. Typowy bol watrobowy. Skora na wysokosci zeber po prawej stronie jest az zdretwiala i nie mam tam czuci. Jest tak od 4 dni. Jedynie jak stoje bol mija.Nie spalam juz od 4 nocy. Tzn przesypiam po 30min i sie budze na kolejna godzine. Krece sie , wstaje, siadam, usne znow na 30 min i tak w kolko. Sadzilam ,ze to ucisk macicy na watrobe. W koncu jest juz taki duzy ,ze to mozliwe.
Niestey od dwoch dni doszedl swad skory. Niby w cholestazie swedza stopy i dlonie. Mnie swedzi caly brzuch, piersi, wewnetrzna strona ud, dekold i pod pachami.
Mozliwe ,ze to rozciaganie sie skory a ja jedynie panikuje (choc do panikar nie naleze). Wczoraj dopadl mnie taki bol wieczorem ,ze zadzwonilam do lekarza zeby mi powiedzial czy jest cos co moge wziasc (oczywiscie paracetamol , ktory nie pomogl). Kazal mi rano przyjechac do szpitala zeby zrobic testy watrobowe.
Mysle,ze jest to bardziej WYKLUCZENIE cholestazy niz jej podejrzenie.
Z tym ,ze jesli to ucisk na watrobe to jak ja zniose kolejne 3 tyg bez spania.
Wolalabym jednak to niz ta cholestaze. Oczywiscie juz sie glupot naczytalam w internecie ,ze dziecko moze umrzec nawet w 36 tygodniu jesli sie ma to schorzenie.
Aj - lepiej jade i wyjasnie co jest co a nie sie bede stresowala.
moze jezzce tego nie wiesz a organizm juz sie szykuje na porod
![]()
Chyba juz wszystko napisane na ten temat, ja wiem, ze podatek od darowizny na chwile obecna napewno sie placi.ja sie nie orientuje ale wiem jak moja kolezanka po smierci mamy dostala w spadku dom z ziemia bo oprocz tego jeszcze ma gospodarstwo agroturystyczne... to musiala zaplacic jakas czesc podatku i to nie mała.
mea dzięki za dobre chęci
Natalka ja się pocieszałam zawsze, że chociaż kształt mają ładny. Ja nie widzę, żeby mi brzuch opadł, oddycha ma się dobrze, ale mogę więcej na jeden raz zjeść, więc może faktycznie się opuścił.
A ja mam dylemat, czeka mnie prawdopodobnie cesarka (Maleństwo cały czas siedzi na pupie i nie wiadomo czy się odwróci) i nie wiem jakie znieczulenie mam do niej ewentualnie wybrać: narkozę czy w kręgosłup. Może któraś mi podpowie, doradzi, bo sama naprawdę nie wiem.
Dziewczynki ratunku!
Jak mnie boli. Nie zadne skurcze tylko watroba. Normalnie juz nie moge wytrzymac. Nie da sie siedzie c, nie da sie lezec. Juz dwie noce mam nieprzespane. Wczoraj chociaz w dzien pospalam ale dzis juz nie daje rady.
Macica z pewnoscia uciska na watrobe (juz wyczytalam caly internet na ten temat). Boli mnie cala prawa strona, luk zebrowy i promieniuje na plecy .
W pierwszej ciazy nic takiego nie mialam i do tej pory ciaza byla dla mnie laskawa. Teraz juz nie wytrzymuje. Wzielam paracetamol ale dupa - nie pomaga.
Jestem spiaca , zmeczona i obolala
Przeciez nie moge stac caly dzien - tylko wtedy mniej boli.
Avent ma bez biosfenolu butelki - tak bynajmniej piszą w opisie butelek.
ja mam taka małą szklaną, więc nie jest ciężka - naprawdę
Pomoze. Grunt to chceci i pozytywne nastawienie i nie zrazanie sie przy pierwszych trudnosciach. Napewno bedziemy sie tu wspierac wszystkie chcace karmic.ja tez slyszalam ze szklane sa lepsze dla dziecka..
ale mam 2 z aventu i nie zamierzam kupywac juz szkalnych...
mam nadzieje ze wystarcza bo i tak chce karmic pirsia..
i mam nadzieje ze moje mocne ragnienie i parcie psychiczne na karmienie piersia nam pomoga w tym zeby sie to udalo![]()
Popieram!jak to sie mowi - nie masz problemow to je sobie stworz !!! mysle ze niepotrzebnie sie teraz przejmujecie butelkami !! narazie martwcie sie jak tu miec pokarm i karmic piersia !!
Ja tez lubie ta salatke ale do chlebusia z szynka najlepiej. Moja wersja delikatnie zmodyfikowana.ja często robię do obiadu: por, tarty ser żółty i tarte jajko, wymieszane z jogurtem naturalnym i odrobiną czosnku.
głupia jestem wiem...
najgorsze jest to że on to tak poobracał że ja czuje ze to moja wina..
ale czy ja tak duzo wymagam?
zeby byl odpowiedzialny w koncu... czy to jest kooorwa tak duzo?![]()