reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witajcie Kochane:-)
W czwartek wylądowałam na porodówce-ale na szczęście wszystko ok, myśleli że mi się przedwcześnie szyjka skraca i mam niewydolność szyjkową..czułam silne parcie..i myśleliśmy,że dziecko już się rodzi (tak jest przy niewydolności).To dzidzia nogi mi wkładała w "pupę" i uciskała na szyjkę:-)

Czy u Was tez jest obowiązkowe badania potrzebne do szpitala na czystość pochwy (czystość i wymaz to to samo?)?Ja miałam robione i wyszły mi paciorkowce z grupy B..nie wierze w ten wynik, gdyz nawet w moczu nigdy żadnej bakterii nie mialam i powtarzam wynik.Nie chce żeby dzidzia antybiotyki od poczęcia dostawala:-(Jesli tfu tfu wynik sie powtórzy..to rzeczywiście wole cc..i niech sie dzidzia nie obraca:-)

Ja mogłabym zamieszkać w toalecie:-)Cały czas siku!!!!!!!!!!!

mi nic lekarz nie zalecil... zrobili mi tylko badania jak bylam w szpitalu i to wsazystko. na ostatniej wizycie nawet nie wspomnial ze jakies jeszcze musze robic wiec wezme wszystkie jakie mam plus wypis ze szpitala i wsio. no chyba ze jak dtrwam czwartku przyszlego to mi cos powie.

reklama
Witajcie Kochane:-)
W czwartek wylądowałam na porodówce-ale na szczęście wszystko ok, myśleli że mi się przedwcześnie szyjka skraca i mam niewydolność szyjkową..czułam silne parcie..i myśleliśmy,że dziecko już się rodzi (tak jest przy niewydolności).To dzidzia nogi mi wkładała w "pupę" i uciskała na szyjkę:-)

Czy u Was tez jest obowiązkowe badania potrzebne do szpitala na czystość pochwy (czystość i wymaz to to samo?)?Ja miałam robione i wyszły mi paciorkowce z grupy B..nie wierze w ten wynik, gdyz nawet w moczu nigdy żadnej bakterii nie mialam i powtarzam wynik.Nie chce żeby dzidzia antybiotyki od poczęcia dostawala:-(Jesli tfu tfu wynik sie powtórzy..to rzeczywiście wole cc..i niech sie dzidzia nie obraca:-)

Ja mogłabym zamieszkać w toalecie:-)Cały czas siku!!!!!!!!!!!

Śpij w wannie:-)

Tez mam mieć te badania...jutro...i też się boję, bo zawsze miałam problemy z różnymi świństwami przed ciążą:-(
Może i mój się nie obkręci i będzie cesarka? nawet wolę nie mysleć...chcę naturalny poród i koniec! o

Ja też brałam anty:tak: I z tego też względu wygląda to jAK WYGLĄDA...ale nie brałam anty jak zaszłam w ciążę...ja tez niby ost miesiaczke miałam 25 lutego, ale wg usg zaszłam w ciążę później, co nie jest adekwatne do teraźniejszego rozwoju małego - gdyby tak było to musiałby być gigantem!!! Gin tez się trzyma daty z ost miesiączki i metnie widzi mój poród w święta - wszyscy nastawiają sie na teraz, nawet mój rozrabiaka w brzuchu chyba:-D
ale widziałabyś miny lekarzy jak zobaczyli termin porodu wg USG:-D:-D:-D
'Nieee...to bez sensu..' 'Co to za data?:szok:'
Kupę śmiechu i tłumaczenia:laugh2:

to jest wlasnie najgorsze... nie wiemy tego teraz a taka rozbieznosc miesiaczkowa jak 29 stycznia a 2 marca jest duza.. wiadomo ze nie od razu zaszlam w ciaze ale 2 marca to juz za pozno... bo ja wizelam 1 tabletke z 1-szym dniem okresu i juz wiecej nie wiedzialam co to jest okres!!!! a duzo wczesniej bylam u lekarza z wymiotami i biegunka i mala goraczka... to najpierw mysleli ze to wyrostek, pozniej leczyli mnie na grype zoladkowa ale nie przechodzilo i sama poszlam do ginekologa jak zobaczylam mega rozstepy na piersiach i ze test wyszedl ze jestem w ciazy! no i dopiero wtedy sie sprawa wyjasnila.

U mnie włąsnie nic nigdy nie było..codziennie jem prebiotyki w kapsułkach -całą ciąże, zero grzybka czy infekcji, w moczu zero bakterii itd..a tu nagle wyszedłby..paciorkowiec????Cos w to nie wierzę:-(Najgorsze, ze u nas w szpitalu to badanie jest obowiązkowe i jak cos tam wyszło..to maluszek na dzień dobry traktowany jest antybiotykami, chyba ze przyjdzie droga cc...Trzymajcie kciuki , powtarzam wynik..
Luuzna..rzeczywiscie..wanna lepsiejsza niz toaleta:-)
Natalko..poczekam aż Ty sie rozpakujesz:-)
Ale zrobiłam pychaśny mus kawowo-czekoladowy..taki wytrawny..a jaki prosty!!!Chcecie przepis??Desery w kawiarniach się umywają:-)Składniki proste naturalne, bez kombinowania i polepszaczy:-)

Wiecie co..byłam na tej porodówce i oczywiście torby nie miałam spakowanej:-)))Ale było latania..no i nic mnie to nie nauczyło bo dalej nie mam:-)Musze się za nią wziąc dzisiaj..

Ostatnia edycja:
to jest wlasnie najgorsze... nie wiemy tego teraz a taka rozbieznosc miesiaczkowa jak 29 stycznia a 2 marca jest duza.. wiadomo ze nie od razu zaszlam w ciaze ale 2 marca to juz za pozno... bo ja wizelam 1 tabletke z 1-szym dniem okresu i juz wiecej nie wiedzialam co to jest okres!!!! a duzo wczesniej bylam u lekarza z wymiotami i biegunka i mala goraczka... to najpierw mysleli ze to wyrostek, pozniej leczyli mnie na grype zoladkowa ale nie przechodzilo i sama poszlam do ginekologa jak zobaczylam mega rozstepy na piersiach i ze test wyszedl ze jestem w ciazy! no i dopiero wtedy sie sprawa wyjasnila.

ja miałam straszne bóle i napięcie brzucha i jak poszłam do rodzinnego to dostałam leki rozkurczowe w zastrzyku i na grypę żołądkową a też już byłam w ciąży ale na to nie wpadłam:-D:-D:-D:-D:-D
U mnie włąsnie nic nigdy nie było..codziennie jem prebiotyki w kapsułkach -całą ciąże, zero grzybka czy infekcji, w moczu zero bakterii itd..a tu nagle wyszedłby..paciorkowiec????Cos w to nie wierzę:-(Najgorsze, ze u nas w szpitalu to badanie jest obowiązkowe i jak cos tam wyszło..to maluszek na dzień dobry traktowany jest antybiotykami, chyba ze przyjdzie droga cc...Trzymajcie kciuki , powtarzam wynik..
Ale zrobiłam pychaśny mus kawowo-czekoladowy..taki wytrawny..a jaki prosty!!!Chcecie przepis??Desery w kawiarniach się umywają:-)Składniki proste naturalne, bez kombinowania i polepszaczy:-)
no pewnie
no to czekaj:-D

ja miałam straszne bóle i napięcie brzucha i jak poszłam do rodzinnego to dostałam leki rozkurczowe w zastrzyku i na grypę żołądkową a też już byłam w ciąży ale na to nie wpadłam:-D:-D:-D:-D:-D

Obie jestesmy udane aparatki.. no ale ja nie przypuszczalam hehe 1szy raz zaczelam brac tabletki i od razu tak nam sie poszczescilo a inni mecza sie po kilka lat!!!
nie dopuszczalam tej mysli na poczatku do siebie a to jednak bylaby trafna mysl:-D

Obie jestesmy udane aparatki.. no ale ja nie przypuszczalam hehe 1szy raz zaczelam brac tabletki i od razu tak nam sie poszczescilo a inni mecza sie po kilka lat!!!
nie dopuszczalam tej mysli na poczatku do siebie a to jednak bylaby trafna mysl:-D
u nas to było tak,że się staraliśmy pól roku ale ja owulacji nie miałam i dlatego nawet by mi ciąza do głowy nie przyszła chociaż brałam leki na polepszenie cyklu
u rodzinnego byłam 13 marca w piątek a w niedzielę byłam na monitorowaniu cyklu u gina i wyszło,że nie było owulacji nawet po clostilbelgycie
bo tam już Lenka sobie rosła:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lekarzem śmiejemy się z tego do dziś a ja na pamiątkę zostawiłam sobie opis usg z 15.03 z informacją-owulacji brak:-):-):-):-)

u nas to było tak,że się staraliśmy pól roku ale ja owulacji nie miałam i dlatego nawet by mi ciąza do głowy nie przyszła chociaż brałam leki na polepszenie cyklu
u rodzinnego byłam 13 marca w piątek a w niedzielę byłam na monitorowaniu cyklu u gina i wyszło,że nie było owulacji nawet po clostilbelgycie
bo tam już Lenka sobie rosła:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lekarzem śmiejemy się z tego do dziś a ja na pamiątkę zostawiłam sobie opis usg z 15.03 z informacją-owulacji brak:-):-):-):-)

hehehhe:-)to niezle:)

A może trzeba dwóch moderatorów? Mea i jej księżniczka co prawda mają jeszcze sporo czasu :tak:, ale może któraś już - rozpakowana - mamusia opanuje do tego czasu na tyle sytuację, że będzie mogła przejąć pałeczkę na pewien okres?

Cos dziś nie śpię, zresztą nie pierwszy raz, ale mam dostęp do sieci, to troszkę Was nadrobię.
A za nim to się stanie, to w skrócie - dziś kolejne już KTG - tym razem w szpitalu, w którym chciałabym urodzić... Zobaczymy.
Odkąd uszłyszałam od ginki - "w każdej chwili, ale czekać spokojnie" - nijak się uspokoić nie mogę :-) chociaż dzidzia "porządna" jak mówi ginka i chyba na razie jej nadal fajnie w moim brzuszku. Zobaczymy co dziś... jeszcze kilka godzin do badania...

tez o tym pomyslalam jak czytalam posta moni ... moze urzadzimy jeszcze jedna ankiete i wybierzemy kogos drugiego ??!!??

uff ten mój apetyt teraz...raz jest raz go nie ma...prawie zasnęłam przed chwilą przy laptopie...

Z listą tez się nie zgadzam! Jakies bzdury...

ja mam apetyt ale zmniejszona tez pojemnosc zoladka - za to musze jesc czesciej bo potem jestem glodna :)

Wiecie co..byłam na tej porodówce i oczywiście torby nie miałam spakowanej:-)))Ale było latania..no i nic mnie to nie nauczyło bo dalej nie mam:-)Musze się za nią wziąc dzisiaj..

lilijka a zrob to badanie gdzies w innym laboratorium !! bo moze w szpitalu cos popierniczyli ??!!??

reklama
dobra ja zaczynam sie ruszac zeby zrobic wszystko na czas ... musze kuchnie przygotowac na przyjazd tesciowej i ogarnac mieszkanie ... potem kapiel i sruuuu do krakowa !! ech juz sie nie umiem doczekac !!!!

Do góry