reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Bo mój w 33 (niby w 33 , bo u mnie nigdy nie wiadomo) ważył 1950 g...to książkowa waga jak na 33 tc...więc jeśli wtedy był 33 tc, to teraz rzeczywiście czas na mnie

no z tego co widze jestes duzo dalej niz ja.. zostalo ci juz naprawde nie wiele.. takze moze i Ty bedzies nastepna... ja jestem zla ze ostatnio jak trafilam do szpitala z bolami to mi nic nie zrobili. mogli podlaczyc oksytocyne i unormowac skurcze i juz bym sie nie meczyla.. a tak??? zle samopoczucie jesc nie moge nogi rece i brzuch swedza tak ze do krwi sie przez sen drapie.. mala jest tak nisko w kanale rodnym ze az boli... nawet siedziec chwilami sie nie da... no ale badz co badz lekarze jeszcze tydzien chca przetrzymac:-(

reklama
no z tego co widze jestes duzo dalej niz ja.. zostalo ci juz naprawde nie wiele.. takze moze i Ty bedzies nastepna... ja jestem zla ze ostatnio jak trafilam do szpitala z bolami to mi nic nie zrobili. mogli podlaczyc oksytocyne i unormowac skurcze i juz bym sie nie meczyla.. a tak??? zle samopoczucie jesc nie moge nogi rece i brzuch swedza tak ze do krwi sie przez sen drapie.. mala jest tak nisko w kanale rodnym ze az boli... nawet siedziec chwilami sie nie da... no ale badz co badz lekarze jeszcze tydzien chca przetrzymac:-(

Z wszystkich wymiarów wynika, że to był 33tc...ale mały był wtedy położony podłuznie miednicowo...nie wiem jak teraz - nawet nie mam zalecenia na USG:wściekła/y:
Wczoraj chyba czułam, że też leży nie głóką w dół, tylko bokiem...

Lepiej, żeby mała dojrzała w brzuszku...ja też bym chciała już Alanka, ale wiem, że jest mu tam dobrze i niech siedzi - ma czas;-)

Dzien dobry:-)
Ja dzis w planach mam sporo do zrobienia ale jak zwykle mega len i na dodatek bol glowy:wściekła/y:
wiem
moja pani doktor dala mi cos o nazwie pimafucin.... to 3 tabletki i swietnie dzialaja,,, przy ostatnim razie doslownie po 1 juz byla niesamowita poprawa a po 3 juz nie bylo sladuu po infekcji,.... ale jak to dziadostwo sie szybko rozwija,,,,,,,,,,, ostatnio jak u niej bylam nic sie nie dzialo!!!!!! minelo zaledwie kilka dni,.,, i dzien dobry od nowa......wrrrrrrr ale moze to po baseni mi sie zrobilo,,,, bo innej mozliwosci nie widze,,,,,,,,

Ja ren basen to tez bym ci juz kazala odpuscic:tak:wogole jesli lapiesz czesto infekcje to lepiej sobie darowac:tak:

Mój sobie seansik filmowy robi a ja popijam herbatkę malinową. Pamiętam, że kiedyś coś czytałam, że herbatki malinowe skurcze powodują:p Ale nie wydaje mi się aby to było prawdziwe bo nawet na zaziębienia polecają sok z malin.

Co do czapusi dla dziecka to ja kupowałam chyba 34:) Ew. 35 czy 36, ale już nie pamiętam. Ale wzięłam maleńką taką na ''zaraz'' bo na potem na czas zimowy mam.

Nie wolno pic naparu z suszu z malin,sama herbatke mozna:tak:

laski a jaki magnez lykacie ?? bo ja mialam juz Asmag ... Magnezin ... MGB6 ... no i teraz musze cos kupic i nie wiem co /jak zapytalam gina to mi mowi "cokolwiek byle to byl magnez :)"/

Ja mam Aspargin i zazywam 6 tabletek na dzien:tak:skurczow jak narazie brak.

No nie zgodze się z ta lista, predzej sałatke jarzynową zjem niż kapuste albo serniczek;-)

Monia biedactwo- ja tez dzisiaj prawie nie spałam:-( juz mam dośc i chce już końca bo mi cięzko.

Ja tez kapusty bym nie zjadla:no:

Moze niedlugo sie zacznie;-)ja obstawiam ze ty mozesz byc nastepna:tak:kiedy masz wizyte?

Z wszystkich wymiarów wynika, że to był 33tc...ale mały był wtedy położony podłuznie miednicowo...nie wiem jak teraz - nawet nie mam zalecenia na USG:wściekła/y:
Wczoraj chyba czułam, że też leży nie głóką w dół, tylko bokiem...

Lepiej, żeby mała dojrzała w brzuszku...ja też bym chciała już Alanka, ale wiem, że jest mu tam dobrze i niech siedzi - ma czas;-)

no w sumie u Ciebie jest juz bezpieczny synus.. moja jeszcze tydzien i tez juz jest donoszona.. z tym ze usg mialam w 35 ale córcia odpowiadala juz 36 tyg... takze podejrzewam że zagrożenie minelo... ja kilkaset stron wczesniej wspominalam ale pewnie tego nie doczytalas hehe bo to dawno bylo ze u mnie z terminem bylo zawsze cos nie tak ze wzgledu ze ja nie wiedzialam o ciazy a bralam tabletki anty... wg mnie ostatnia miesiaczke mialam 29 stycznia a lekarz stwierdzil mi ze musialam miec 2 marca na podsatawie usg gdzie mała wtedy byla juz w 8 tyg i 3dniu ciazy. takze do konca sama nie wiem ktory termin jest ok i caly czas sie przesuwa.. za kazdym usg jest inaczej ale to normalne bo dziecko nie rosnie miarowo tylko raz szybciej raz wolniej.. wiec siedze na zapalkach... ale co ciekawsze:-) TORBA NIE JEST JESZCZE SPAKOWANA DO SZPITALA W OGÓLE!!! Bede to robic pewnie jak mnie bole zlapia:tak:

Dzien dobry:-)
Ja dzis w planach mam sporo do zrobienia ale jak zwykle mega len i na dodatek bol glowy:wściekła/y:

Ja ren basen to tez bym ci juz kazala odpuscic:tak:wogole jesli lapiesz czesto infekcje to lepiej sobie darowac:tak:

Nie wolno pic naparu z suszu z malin,sama herbatke mozna:tak:

Ja mam Aspargin i zazywam 6 tabletek na dzien:tak:skurczow jak narazie brak.

Ja tez kapusty bym nie zjadla:no:

Moze niedlugo sie zacznie;-)ja obstawiam ze ty mozesz byc nastepna:tak:kiedy masz wizyte?

wizyte mam za tydzien w czwartek 19
kopciuszku jakbym byla nastepna to bym wycalowala cie normalnie ze mi przypowiedzialas to a tym samym zlagodzilas moj bol:tak:

Ja kupiłam 40..najwyżej się bawełnianą jeszcze nałoży, ale starczy na dłużej, a przecież zima cała przed nami!

Z bólami teraz różnie - zależy jak leży..ale mały się wiercił cały dzień, czego nigdy nie robił...naczytałam się objawów porodu, skurczów przepowiadających, wynika, że tuż tuż, ale zobaczymy;-)
Teraz mam schizy i patrzę, czy mi czop nie odszedł albo wody płodowe:-D
ja też galoty już do przesady oglądam
ale mamy taki sam wiek ciążowy więc to chyba normalne

znowu mnie głowa boli :confused2: taki pulsujący ból...
no i wzięłam ostatnią tabletkę Fenoterolu... niech się dzieje wola nieba...
ja dzisiaj chyba zakończę karierę z fenkiem

wiem
moja pani doktor dala mi cos o nazwie pimafucin.... to 3 tabletki i swietnie dzialaja,,, przy ostatnim razie doslownie po 1 juz byla niesamowita poprawa a po 3 juz nie bylo sladuu po infekcji,.... ale jak to dziadostwo sie szybko rozwija,,,,,,,,,,, ostatnio jak u niej bylam nic sie nie dzialo!!!!!! minelo zaledwie kilka dni,.,, i dzien dobry od nowa......wrrrrrrr ale moze to po baseni mi sie zrobilo,,,, bo innej mozliwosci nie widze,,,,,,,,
pimafucin jest boski-potwierdzam jego cudowne działanie:tak:

Co do infekcji pochwy w czasie ciąży , to jest niestety taka nasza, ciężarnych częsta przypadłość, szczególnie jak się bierze jakieś lekarstwa :-:)-:)-(

Ja na szczęście, odpukać, w tej ciąży nic nie mam;-);-), nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że pomaga mi zachować spokój- nie za częste mycie - max 1 raz dziennie:tak::tak:, no i spanie bez dołu z tyłkiem na wierzchu- przeprowadzam tzw wietrzenie :-D:-D:-D. Po domu też często chodzę TYLKO w luźnych, przewiewnych dresach i po jednym dniu ( strasznie mokra jestem;-)) wywalam do prania.

Aha i jeszcze jedna rzecz, nasi faceci, obecność serka oznacza obecność drożdży i on też na swoich ptaszkach je mają- skoro u nas powstają i nas atakują to u nich też sobie siedzą_ i leczenie tylko nas nie zawsze w takich sytuacjach nie pomaga- oni nie są osłabieni, nie biorą leków to u nich drożdże tylko pomieszkują i nie są groźne:-D:-D:-D:-D
Popytajcie swoich ginów.

mój m bardzo często powodował u mnie różne zapalenia i pan gin zalecił mu używanie lactacydu ale,że bardziej podchodzi mu perfecta mama:tak: więc używa tego i jest poprawa:tak:
Mój sobie seansik filmowy robi a ja popijam herbatkę malinową. Pamiętam, że kiedyś coś czytałam, że herbatki malinowe skurcze powodują:p Ale nie wydaje mi się aby to było prawdziwe bo nawet na zaziębienia polecają sok z malin.

Co do czapusi dla dziecka to ja kupowałam chyba 34:) Ew. 35 czy 36, ale już nie pamiętam. Ale wzięłam maleńką taką na ''zaraz'' bo na potem na czas zimowy mam.
z liści malin a nie malinowa:tak:

A czemu kazała Ci odstawić?

Wstałam już razem z moim T. On pojechał do pracy, a ja...no cóż jak narazie leżę w łóżeczku;-)
Wczoraj z siostrą szukałyśmy już przepisów na święta!:-D raczej sama nie będę robiła wigilii, ale chcę zrobić jakąś 'special' potrawę albo ciacho, bo to mi lepiej wychodzi:laugh2:

Tak więc dzień dobry
szukaj i się podziel bo ja też tylko specjalną potrawę i nic poza tym

Z Mamo to ja

Tego unikać!
pierogi z kapustą i grzybami (ciężkostrawne grzyby, kaloryczne)
cytrusy ( silny alergen)
napoje gazowane:-D
gotowe ciasta z cukierni (utwardzony tłuszcz cukierniczy i izomery trans kwasów tłuszczowych)
kutia ( kaloryczna, ciężkostrawna; orzechy i miód - alergeny)
karp (ryba słodkowodna a nie morska)
makowiec( mak - narkotyk )
sałatka jarzynowa (wzdęcia, ciężkostrawna)
śledź w oleju (SÓL!)
zupa grzyowa ( grzyby chłoną toksyny ze środowiska)

A TO DO WOLI!
Bakalie (dobre tłuszcze, magnez wapń, prowitamina A, potas, błonnik)
kapusta (kwas foliowy, blonnik, kwasy organiczne)
kompot z suszu (błonnik)
ryba po grecku [moja ukochana:-)] (ryba morska, warzywa dostarczają składników mineralnych)
zupa migdałowa ( aminokwasy, białka z mleka i węglowodany z ryzu; potas, kwasy tłuszczowe, witamina E z migdałów)
barszcz czerwony (na naturalnym zakwasie; kwas foliowy z buraczków, działanie przeciwnowotworowe)
piernik (błonnik, składniki mineralne)
gotowany łosoś( ryba morska - może byc też halibut, dorsz - kwasy omega 3)
sernik (białko i składniki mineralne z bakalii)
kapustę można??????

wy dziewczynki macie sliczny apetyt:-)
zazdroszcze wam... ja od wczoraj wieczorem nic nie jadlam i nie moge sie zmusić!! kurczę mam takie nudności przez całą noc do teraz do tego mega zgaga choc nie wiem po czym skoro nic nie jadlam i nie pilam i baardzo boli mnie brzuch ale cały...
jak teraz tak maja wygladac przygotowania do godziny zero to ja chce byc juz po.
ja też nic nie jesm bo nie mogę
dużo piję
nie śpię po nocach i ciągle ryczę
to chyba normlane-stresik

a moja to chyba leży na pęcherzu bo ciągle ganiam siku-zwariować idzie

a noce stają się coraz bardziej bolesne i obfite w skurcze....

Witajcie Kochane:-)
W czwartek wylądowałam na porodówce-ale na szczęście wszystko ok, myśleli że mi się przedwcześnie szyjka skraca i mam niewydolność szyjkową..czułam silne parcie..i myśleliśmy,że dziecko już się rodzi (tak jest przy niewydolności).To dzidzia nogi mi wkładała w "pupę" i uciskała na szyjkę:-)Merc Elite to najnowsza MOBA ze studia Bigpoint osadzona w niedalekiej przyszłości. Dołącz do gry już teraz i to za darmo w każdej przeglądarce
W dziejach starożytnego Rzymu wydarzyły się jedne z najciekawszych wydarzeń historycznych. W grze Romadoria mamy okazję wcielić się w przywódcę jednej z rzymskich kolonii i tym samym wpłynąć na przebieg tamtej epoki. Jeśli sprawdzimy się jako zarządca i dowódca wojska, sukces będzie w zasięgu ręki!
Dołącz do Sherlocka Holmesa i doktora Watsona w mrożącej krew w żyłach przygodzie! Podnieś zasłonę tajemnicy i odkryj starożytny sekret Baskerville i bagna Devonshire!
Aion Online to darmowa gra online do pobrania autorstwa NCSoft. Ten znany producent MMO ma już na swoim koncie m.in. dwie części Guild Wars, popularnego Lineage II czy City of Heroes – grę o ciekawej i oryginalnej tematyce. Aion Online jest najbardziej klasycznym MMORPG-iem NCSoft, które pomimo dużej konkurencji na rynku, zdążyło już sobie zjednać ogromną rzeszę fanów.
Kraina Wikingów stoi przed Tobą otworem! Walcz, zdobywaj i stań się najlepszym wojownikiem na całym kontynencie. To nie będzie proste zadanie, ale jeśli wykażesz się ponadprzeciętnymi umiejętnościami, żadna przeszkoda nie popsuje Twoich ambicji. Czy czujesz się na siłach by dokonać wielkich czynów?
Firma Blue Byte coraz silniej specjalizuje się w darmowych grach przeglądarkowych. Tym razem na zlecenie giganta branży – Ubisoftu – stworzyli pełnoprawnego, sieciowego następcę kultowej serii Heroes of Might & Magic. Najnowsza odsłona – Might & Magic Heroes Online – nie instaluje na dysku nawet megabajta: włączamy ją w przeglądarce i nie płacąc ani złotówki, możemy się bawić do woli!
Fani Harry'ego Pottera mają kolejną produkcję dotyczącą młodych czarodziejów - Wizard101 to nowa produkcja ze studia Gameforge, w której wcielamy się w rolę adepta szkoły magii. Jak na darmową grę, jest to rozbudowana produkcja, która nie tylko pozwala na rozwój bohatera i walkę z innymi graczami, ale również oferuje swój własny wątek fabularny.

Czy u Was tez jest obowiązkowe badania potrzebne do szpitala na czystość pochwy (czystość i wymaz to to samo?)?Ja miałam robione i wyszły mi paciorkowce z grupy B..nie wierze w ten wynik, gdyz nawet w moczu nigdy żadnej bakterii nie mialam i powtarzam wynik.Nie chce żeby dzidzia antybiotyki od poczęcia dostawala:-(Jesli tfu tfu wynik sie powtórzy..to rzeczywiście wole cc..i niech sie dzidzia nie obraca:-)

Ja mogłabym zamieszkać w toalecie:-)Cały czas siku!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
no w sumie u Ciebie jest juz bezpieczny synus.. moja jeszcze tydzien i tez juz jest donoszona.. z tym ze usg mialam w 35 ale córcia odpowiadala juz 36 tyg... takze podejrzewam że zagrożenie minelo... ja kilkaset stron wczesniej wspominalam ale pewnie tego nie doczytalas hehe bo to dawno bylo ze u mnie z terminem bylo zawsze cos nie tak ze wzgledu ze ja nie wiedzialam o ciazy a bralam tabletki anty... wg mnie ostatnia miesiaczke mialam 29 stycznia a lekarz stwierdzil mi ze musialam miec 2 marca na podsatawie usg gdzie mała wtedy byla juz w 8 tyg i 3dniu ciazy. takze do konca sama nie wiem ktory termin jest ok i caly czas sie przesuwa.. za kazdym usg jest inaczej ale to normalne bo dziecko nie rosnie miarowo tylko raz szybciej raz wolniej.. wiec siedze na zapalkach... ale co ciekawsze:-) TORBA NIE JEST JESZCZE SPAKOWANA DO SZPITALA W OGÓLE!!! Bede to robic pewnie jak mnie bole zlapia:tak:

Ja też brałam anty:tak: I z tego też względu wygląda to jAK WYGLĄDA...ale nie brałam anty jak zaszłam w ciążę...ja tez niby ost miesiaczke miałam 25 lutego, ale wg usg zaszłam w ciążę później, co nie jest adekwatne do teraźniejszego rozwoju małego - gdyby tak było to musiałby być gigantem!!! Gin tez się trzyma daty z ost miesiączki i metnie widzi mój poród w święta - wszyscy nastawiają sie na teraz, nawet mój rozrabiaka w brzuchu chyba:-D
ale widziałabyś miny lekarzy jak zobaczyli termin porodu wg USG:-D:-D:-D
'Nieee...to bez sensu..' 'Co to za data?:szok:'
Kupę śmiechu i tłumaczenia:laugh2:

ja też galoty już do przesady oglądam
ale mamy taki sam wiek ciążowy więc to chyba normalne

ja dzisiaj chyba zakończę karierę z fenkiem

pimafucin jest boski-potwierdzam jego cudowne działanie:tak:

mój m bardzo często powodował u mnie różne zapalenia i pan gin zalecił mu używanie lactacydu ale,że bardziej podchodzi mu perfecta mama:tak: więc używa tego i jest poprawa:tak:

z liści malin a nie malinowa:tak:

szukaj i się podziel bo ja też tylko specjalną potrawę i nic poza tym

kapustę można??????

ja też nic nie jesm bo nie mogę
dużo piję
nie śpię po nocach i ciągle ryczę
to chyba normlane-stresik

a moja to chyba leży na pęcherzu bo ciągle ganiam siku-zwariować idzie

a noce stają się coraz bardziej bolesne i obfite w skurcze....

Natalko czas sie przygotowac... bole o tak sa straszliwie mocne az normalnie wszystko sciska... teraz tez mnie jakies co chwile lapia... moze te nudnosci juz chca mi przypowiedziec cos... ehh nie wiem ale strasznie chce wiec teraz kazdy objaw przypisuje ze moze sie zaczyna.... tak jak i Ty... na majtkach widze brązową wydzielinę ale czy To to czy moze jakas infekcja??? dalam sie zwariowac... na szczescie ja w nocy siusiu ide juz tylko 2 razy to taki komfort dla mnie ale spac nie moge mimo wszystko.

reklama
Laska to Ty się zbieraj bo ja jak mnie dwa razy chwyciło to nie miałam totalnie głowy do pakowania i pewnie nic konkretnego bym nie wzięła

a ja mam wizytę dzisiaj:-D

Witajcie Kochane:-)
W czwartek wylądowałam na porodówce-ale na szczęście wszystko ok, myśleli że mi się przedwcześnie szyjka skraca i mam niewydolność szyjkową..czułam silne parcie..i myśleliśmy,że dziecko już się rodzi (tak jest przy niewydolności).To dzidzia nogi mi wkładała w "pupę" i uciskała na szyjkę:-)

Czy u Was tez jest obowiązkowe badania potrzebne do szpitala na czystość pochwy (czystość i wymaz to to samo?)?Ja miałam robione i wyszły mi paciorkowce z grupy B..nie wierze w ten wynik, gdyz nawet w moczu nigdy żadnej bakterii nie mialam i powtarzam wynik.Nie chce żeby dzidzia antybiotyki od poczęcia dostawala:-(Jesli tfu tfu wynik sie powtórzy..to rzeczywiście wole cc..i niech sie dzidzia nie obraca:-)

Ja mogłabym zamieszkać w toalecie:-)Cały czas siku!!!!!!!!!!!
to tak jak ja:tak:
Lilijko Kochana jeszcze czas na rozpakowywanie:tak:

Do góry