reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

też mam wiadomość od Asi z godz: 14:35

Ja powolutku dochodze do siebie. choc glodna jestem masakra wczoraj zjadlam ostatni posilek o 14. macica jak sie obkurcza boli a do tego jeszcze cięta. Ale co tam dam radę. Mały jest taki słodki i śliczny że tylko całuję go cały czas.

p.s. wybaczcie ze tak pozno przesylam wiadomosc ale jak wiecie niedziela jest dniem gdzie moglam wylezec moja akcje.
Postęka każda z nas, ale mając już dzidziusia w ramionach wszystko można przeżyć:-)

reklama
wiem
moja pani doktor dala mi cos o nazwie pimafucin.... to 3 tabletki i swietnie dzialaja,,, przy ostatnim razie doslownie po 1 juz byla niesamowita poprawa a po 3 juz nie bylo sladuu po infekcji,.... ale jak to dziadostwo sie szybko rozwija,,,,,,,,,,, ostatnio jak u niej bylam nic sie nie dzialo!!!!!! minelo zaledwie kilka dni,.,, i dzien dobry od nowa......wrrrrrrr ale moze to po baseni mi sie zrobilo,,,, bo innej mozliwosci nie widze,,,,,,,,

basen na tym etapie ciazy to juz moznaby sobie darowac !! bo to jest bank wszelakich bakterii !! mi ostatnio juz gin mowil zeby basenik sobie darowac ...

Dziewczyny, jak Wam twardnieje brzuch to cały, czy tylko część?
Bo mi często robi się twardy po prawej stronie i myślałam, że to dziecko się wypina, ale może się mylę....
U mnie jak się dzidzia wypina to tylko kawałek dzidzi i reszta jest miękka, ale jak się stawia brzuchol to cały twardy.

dobra lista poprawiona !! kurcze troche zabawy przy tym jest :) i zauwazylam ze cos terminy sie rozjezdzaja z suwakami ale trzymam sie tego co podalyscie na liste!!
No ja zmieniłam suwaki tak by było z OM czyli 24.12. Ale nie rób sobie kłopotu i najwyżej to zostaw jak jest:-) Z ostatnich usg też wychodził 24. Liczę jednak, że urodzę wcześniej:-)

dobry wieczór!
nie zaglądałam na forum z przyczyn technicznych, a tu prosze jakie świetne wiadomości :-).
Gratuluję Mamusiom !!

u mnie po staremu, pani dr nakazała bezwzględne leżenie, jeszcze przynajmniej 2tyg. ale nie biorę fenoterolu, tragicznie się po nim czułam, serducho mi nawalało okropnie, a po ostatnim incydencie pani dr stwierdziła że lepiej go nie przemęczać. dlatego mam nospe forte4x, magnez. a w razie W papaweryna, fenoterol ew i szpital. w piątek miałam usg, córunia ułożona wkońcu główką w dół no i ważyła 2600.
zamierzam nadrobić zaległości! życzcie mi powodzenia, bo to przynajmniej kilka dni :-)
Powodzenia więc:-) Ja tam lubię nadrabiać:-) Trzymam kciuki byście z Niunią ładnie jeszcze w dwupaku poleżały. Ładna waga Małej:-)

Co do infekcji pochwy w czasie ciąży , to jest niestety taka nasza, ciężarnych częsta przypadłość, szczególnie jak się bierze jakieś lekarstwa :-:)-:)-(

Ja na szczęście, odpukać, w tej ciąży nic nie mam;-);-), nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że pomaga mi zachować spokój- nie za częste mycie - max 1 raz dziennie:tak::tak:, no i spanie bez dołu z tyłkiem na wierzchu- przeprowadzam tzw wietrzenie :-D:-D:-D. Po domu też często chodzę TYLKO w luźnych, przewiewnych dresach i po jednym dniu ( strasznie mokra jestem;-)) wywalam do prania.

Aha i jeszcze jedna rzecz, nasi faceci, obecność serka oznacza obecność drożdży i on też na swoich ptaszkach je mają- skoro u nas powstają i nas atakują to u nich też sobie siedzą_ i leczenie tylko nas nie zawsze w takich sytuacjach nie pomaga- oni nie są osłabieni, nie biorą leków to u nich drożdże tylko pomieszkują i nie są groźne:-D:-D:-D:-D
Popytajcie swoich ginów.

Mój sobie seansik filmowy robi a ja popijam herbatkę malinową. Pamiętam, że kiedyś coś czytałam, że herbatki malinowe skurcze powodują:p Ale nie wydaje mi się aby to było prawdziwe bo nawet na zaziębienia polecają sok z malin.

Co do czapusi dla dziecka to ja kupowałam chyba 34:) Ew. 35 czy 36, ale już nie pamiętam. Ale wzięłam maleńką taką na ''zaraz'' bo na potem na czas zimowy mam.

reklama
Mi się kończy Sorbifer a że nie dostałam recepty na niego to chyba go nie wykupię.. Drogi jak cholera. No ale z drugiej strony żeby mi się przez niekupienie nie pogorszyły znowu wyniki hemoglobiny.. Chyba muszę to z ginką przedyskutować telefonicznie a cholera mnie bierze od tych tabletek bo mam zatwardzenia:(

Do góry