reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny pisly ze sa zestawy specjalne w aptece do kupienia ... ja jakos nie jestem przekonana do tego wszystkiego ... nie wiem wole o tym narazie nie myslec !!
Mi też ginka podała nazwę tego, ale moja mama robiła nieraz przed operacjami różnymi tak więc opowiadała mniej więcej hehehe. Dam radę:-) Przynajmniej będę spokojniejsza:tak: Ogoli mnie J przed porodem tylko pytanie skąd będę wiedziała kiedy czas na golenie:sorry:

reklama
też. nie ruszysz się przecież przez pierwszy dzień po cesarce. a co jak Ci się zachce? :-p
no własnie ! moze nie przez caly dzien ,bo po 10-12 godzinach kaza wstawac ,zeby sie zrosty nie porobily,ale jakby nie bylo chyba dosyc bolesnie wygladalaby taka wizyta w toalecie:eek: zreszta zarowno po cesarce jak i zwyklym porodzie...

Mi też ginka podała nazwę tego, ale moja mama robiła nieraz przed operacjami różnymi tak więc opowiadała mniej więcej hehehe. Dam radę:-) Przynajmniej będę spokojniejsza:tak: Ogoli mnie J przed porodem tylko pytanie skąd będę wiedziała kiedy czas na golenie:sorry:

ja mojemu J tez mowilam ze golenie przed porodem zostawiam jemu.... troszke przestraszony jest ale mysle ze da rade:) a jak nie to i tak gole sie na bierzaco wiec w razie co jakas mega zarosnieta nie bede i mysle ze nie bedzie to wymagalo golenia......

dziewczyny pisly ze sa zestawy specjalne w aptece do kupienia ... ja jakos nie jestem przekonana do tego wszystkiego ... nie wiem wole o tym narazie nie myslec !!

niby są ,ale ja słyszałam opinie,ze nie sa one tak skutecznie przeczyszczajace jak te szpitalne...sama nie wiem..:confused:

mataka niestety nie orientuję się jak jest z tym zoo do porodu siłami natury na lubartowskiej. Wydaje mi się, że ciężko się doprosić o coś takiego. Może znajdziesz jakieś info na ten temat na stronie Rodzić po Ludzku.
Co do lewatywy przed cc wydaje mi się, że jest bardzo przydatna, właśnie przez to, że ileś tam godzin nie wstaje się. A jeszcze jak jest znieczulenie ogólne (narkoza) to jest ryzyko zachłyśnięcia czy coś w tym stylu.

A ja zrobilam sobie w koncu kawke :happy: I przygotowalam sobie tez ambitnie - trzy sliwki, jablko, gruszke i grapefruita ale po dwoch sliwkach i pol jablka wymiekam :sorry:

Jablkiem jestem bardzo zawiedziona bo kupilismy nowy gatunek i wygladaly idealnie - czyli na twarde, soczyste i slodkie - takie jak lubie. Ugryzlam a skora chyba z 5mm i jest jedyna twarda rzecza w calym jablku...

reklama
ja mojemu J tez mowilam ze golenie przed porodem zostawiam jemu.... troszke przestraszony jest ale mysle ze da rade:) a jak nie to i tak gole sie na bierzaco wiec w razie co jakas mega zarosnieta nie bede i mysle ze nie bedzie to wymagalo golenia......
No ja w poniedziałek teraz będę ogolona przez mojego Panicza, on to uwielbia i ładnie to robi, ja bym sobie kompletnie nie dała rady jak już mam biedę skarpetki i buty zakładać, nieźle się męczę przy tym:-) Wizytę mam 2.12 to może mnie ginka oświeci mniej więcej kiedy mogę się spodziewać Małej.

Do góry