reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

bo mam tego wszystkiego serdecznie dosyć..
głupia bylam że sie łudziłam że on sie zmieni.. jak mieli moi rodzice przyjechac to wielki Bartek bez pieniedzy był..a teraz pojechał pić W PRACY !! to na to pieniadze ma.. a pozniej przyjdzie koniec miesiaca to mi powie zebym do mamy poszla po kase pozyczyc...
ale w zyciu mi nikt nie naubliżał jak on dzisiaj..
wszytsko zniosłam.. do momentu gdy mi nie powiedzial 'w domu to Cie chyba kooorestwa nauczyli tylko'
booosz ale mu przywaliłam..

mam w dooopie takie coś... ;(
o matko!

nie mam siły naprawde.. :(
wstyd mi rodzicom powiedziec ze on taki jest.. i tak sie tu mecze.. ale juz nie daje rady..:(
nie ma na co czekać-uciekaj póki jeszcze możesz

CO:szok::szok::szok:tylko nie mow ze on podniusl na ciebie reka:szok::wściekła/y:i co ty kobieto jeszcze tam robisz:-(wiem ze nie jest ci latwo ale ty nie zaslugujesz na takie traktowanie:no:nie daj sie!!!Badz madra i nie daj sie znowu tak latwo do tego przekonac,bo moim zdaniem za szybko wczesniej wrocilas.

ANOOLA ty go nie bron i nawet nie mysl ze to ty jestes winna:no:jak mozna podniesc reke na kobiete ktora nosi w sobie dziecko:szok:normalnie nie wierze:no:nie patrz na to ze bedziesz sama z dzieckiem,czasami tak jest naprawde lepiej:tak:a on moze jak ty bedziesz nieugieta to moze wtedy dopiero zrozumie co dla niego znaczycie.Nie daj sie tak traktowac bo co bedzie pózniej?

Spier....aj czym prędzej, pamiętaj nie będziesz siebie szanować, nikt nie będzie Ciebie szanował.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dasz rady, nie jedna dała rady!!!!!!!
Lepiej być samej z dzieckiem niż w chorym związku!!!!

Poczytaj sobie forum "samotna matka , samotna w ciąży " na babyboom, zobaczysz jakie tam są mądre i dzielne kobiety.
Ja je strasznie podziwiam i pomimo, że jestem w innej sytuacji to one młode ale dzielne dodają mi dużo sił:tak::tak:
popieram
czasami lepiej wychowywać dziecko samej
moja mama wychowała trójkę i dała radę
a ojciec się odnalazł jak się pozaręczałyśmy z siostrą

Spadam spać, życzę Wam wirtualnie dobrej nocy- zapewne już wyśpicie się jak to przeczytacie:tak::tak:
Mi zostało jeszcze , albo raczej tylko 22 dni, coraz bardziej jestem przestraszona, niestety zdaję sobie sprawę, że niedługo zabawa się skończy:tak::tak::tak:. Nie jest to moje pierwsze dziecko więc wiem co mnie czeka :tak::tak::tak:człowiek przyzwyczaił się do luksów a tu bach przyjdzie Hania :tak::tak::tak::tak:

mi 13!!!!!!!!!

No to trzeba leżeć:tak: Dobrze ze akcje udało się przerwac i jeszcze tr:tak:oszke w dwupaku pochodzisz.
Co do skurczy- no niesttey te własciwe bolą niemiłosiernie:-(ale nie ma co sie na zapas martwić.

Dziewczyny a Wy o znieczuleniu zewnątrzoponowym nie myślicie???

Mam 2 koleżanki które rodziły 2 razy SN, raz bez zoo a drugi raz ze znieczuleniem i ówiły ze nie ma porównania, ze trzeba zoo brać:tak:
Sugeruję się ich opinią bo dziewczyny mają porównanie.
ja myślę o zzo
moja mama mi kazała brać i nawet mi połowę już za nie zapłaciła

ty tam dobrze wiesz co znaczy taki przyplyw energii :) nie wiem czy dobrze pamietam ale ja ciebie typowalam na okolo 20 listopada ... ciekawe czy sie moje prognozy sprawdza

jesli juz o przyplywach energii mowa to ja poprosze jak ktos posiada nadwyzki !!! bo zaplanowalam na dzis spooooro a z realizacje cos czuje ze bedzie kiepsciutko!!
biore sie dopiero za skrobanie ziemniakow na placory ... a sprzatanie lezy odlogiem /a jak byh mi tak jutro tesciowa przyjechala to by byla tragedia!!!/

przesłać mailem czy faksem?????:-D
dzwoni do mnie mąż z pracy
zdziwiłam się mocno i odebrałam telefon słowami "co się stało?"
więc on stwierdził,że nic i że dzwoni,żeby się zapytać jak się czuję
odpowiedziałam,że kiepsko bo wywiesiłam dwie pralki prania w tym pościel a mam jeszcze w planach okna i firanki
a on do mnie "to ty dźwigasz????? "
więc ja do niego "no tak, może urodzę:-D"
stwierdził,ze jestem nienormalna, powiedział że mnie kocha i się rozłączył

tak w ogóle to od tygodnia chodzi tak zakręcony że szkoda gadać
dzisiaj rano prosiłam go z 10 razy,żeby śmietnik zabrał jak będzie wychodził do pracy i co???
nie zabrał
ostatnio zostawił na przedpokoju...
dziwny ten mój mąż:-)
stresik przedporodowy?????

reklama
Dzień dobry :] widzę że pracująca sobota-ja też kilka prań porobiłam, posprzątałam chaupe już, może coś poprasuję. W planach obiadek-canelloni z mięskiem mielonym,pieczarkami i cebulką mniam mniam, deserek-to ten 3-bit, dzisiaj mnie już nie mdli po nim :p a na kolacje wreszcie ta pizza. Wcześniej jeszcze jakiś szoping w Biedronce :D owocki i soki w sumie tylko.
haha mój mały dzisiaj bardz oaktywny - chyba sie wokół własnej osi obrócił bo po lewej czuje dupke, a po prawej nogami jeździ, haha jak to super widać taką kość jak sobie przesuwa :) zaraz mnie rozerwie bo dość mocno to robi :eek: no ale niech chasa, to jak pójdę na popołudniową drzemkę to może on też bedzie wtedy spokojny :] miłego wikendziku

pelna rodzina nie musi oznaczac szczesliwa...
mysl tylko o waszym bezpieczenstwie...
tata biologiczny nie moze byc na sile ojcem...
UCIEKAJ!!

no to trzymajcie sie dzielnie przez tydzien..
i nie strasz ze tak boli;-)

ja mam odwrotne mysle ze jak odstawie to kwestia godzin bedzie...

Ja nie starsze kochana... kazda z nas ma inny prog bolu i jedna boli niemilosiernie delikatne uklucie a jedna moze zniesc dzielnie bole porodowe. podzielimy sie opiniami po porodzie...

mezczyzni sa niemozliwiw!!! moja bratowa kupila sobie plaszczyk... troszke porozrywaly sie jej kieszenie i guzik odpadl.... moj brat postanowil jej pomoc i naprawic to... przeszyl wszystkie guziki i kieszenie lekko po zaszywal w miejscach w ktorych sie porozrywaly. jak sie okazalo... ten guzik co odpadl przyszyl na lewej stronie, tamte cio poprzeszywal do samej gory byly super ale ze kolnierz od plaszcza wywiniety to widac bylo taka gruba czarna kulke tyle warstw nitki bylo... a na koniec bratowa wyciagnac chciala pasek z kieszenie to sie okazalo ze pasek zostal przyszyty do kieszeni:tak::-):-D

mezczyzni sa niemozliwiw!!! moja bratowa kupila sobie plaszczyk... troszke porozrywaly sie jej kieszenie i guzik odpadl.... moj brat postanowil jej pomoc i naprawic to... przeszyl wszystkie guziki i kieszenie lekko po zaszywal w miejscach w ktorych sie porozrywaly. jak sie okazalo... ten guzik co odpadl przyszyl na lewej stronie, tamte cio poprzeszywal do samej gory byly super ale ze kolnierz od plaszcza wywiniety to widac bylo taka gruba czarna kulke tyle warstw nitki bylo... a na koniec bratowa wyciagnac chciala pasek z kieszenie to sie okazalo ze pasek zostal przyszyty do kieszeni:tak::-):-D
o matko i córko!
ale u nich to norma:tak:

reklama
Do góry