reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny, wiem, że to nieładnie zaczynać swoją "karierę" na forum od prośby o pomoc. Wybaczcie, ale nic mądrzejszego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy.
Od połowy ciąży mam nadciśnienie tętnicze, a od dwóch dni pojawiły się u mnie delikatne obrzęki (stopy, dłonie, twarz), które niestety nie schodzą po nocy. Nie chcę siać paniki i jechać zaraz na IP, może któraś z Was coś podobnego przechodziła/przechodzi. Dziś zaczynam 35 tydzień ciąży.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

reklama
bo mam tego wszystkiego serdecznie dosyć..
głupia bylam że sie łudziłam że on sie zmieni.. jak mieli moi rodzice przyjechac to wielki Bartek bez pieniedzy był..a teraz pojechał pić W PRACY !! to na to pieniadze ma.. a pozniej przyjdzie koniec miesiaca to mi powie zebym do mamy poszla po kase pozyczyc...
ale w zyciu mi nikt nie naubliżał jak on dzisiaj..
wszytsko zniosłam.. do momentu gdy mi nie powiedzial 'w domu to Cie chyba kooorestwa nauczyli tylko'
booosz ale mu przywaliłam..

mam w dooopie takie coś... ;(
pelna rodzina nie musi oznaczac szczesliwa...
mysl tylko o waszym bezpieczenstwie...
tata biologiczny nie moze byc na sile ojcem...
UCIEKAJ!!

Wybaczcie ale nie mogę was zbytnio nadrobić!
mogę tylko napisać ze narazie jest ok choc w nocy nie bylo łatwo... nie moglam spac ciagle mnie chwytaly bole ale na szczescie nie takie mocne jak te w dzien. jakos po 21 bylam juz w domku. Mialam takiego stracha.. bo mimo ze czekam tak bardzo na małą to taka akcja z nienacka bardzo zestresowala mnie. I wiecie co??? boje sie prawdziwej akcji... jesli bole beda takie silne a moze i silniejsze to masakra... juz pozniej te lzejsze to jakos udalo sie przejsc.. zwijalam sie w kłębek tak jak gdy mam okres i troche lzej bylo ale rwalo jak nie wiem co! nie wyobrazam sobie moojego meza przy prawdziwym porodzie!! kurcze jaki on biedny byl przestraszony... nie mnowie ze ja nie bo az na uspokojenie jakis zastrzyk dostalam i cos w tabletkach co mnie strasznie oszolomilo.
mam duzo lezec tak zeby malutka jeszcze z tydzien wytrzymala a pozniej moze sie dziac wola nieba no chyba ze wczesniej sie zacznie to juz mi nie ebda zatrzymywac tylko mam przyzwolenie wypchnac Julke na swiat:-)
no to trzymajcie sie dzielnie przez tydzien..
i nie strasz ze tak boli;-)

no, też mam wrażenie, że jeszcze przenoszę przez fenia...

ja mam odwrotne mysle ze jak odstawie to kwestia godzin bedzie...

ja mam odwrotne mysle ze jak odstawie to kwestia godzin bedzie...

popatrz na marte - tez tak mowila i 2 dzien jest spokoj ... karolak bez fenka jua prawie tydzien !! nie mow hop poki nie przeskoczysz !!!

Dziewczyny, wiem, że to nieładnie zaczynać swoją "karierę" na forum od prośby o pomoc. Wybaczcie, ale nic mądrzejszego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy.
Od połowy ciąży mam nadciśnienie tętnicze, a od dwóch dni pojawiły się u mnie delikatne obrzęki (stopy, dłonie, twarz), które niestety nie schodzą po nocy. Nie chcę siać paniki i jechać zaraz na IP, może któraś z Was coś podobnego przechodziła/przechodzi. Dziś zaczynam 35 tydzień ciąży.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

aspi to zalezy jakie leki bierzesz ... mi lekarz mowil ze po dopegycie obrzeki to rzecz normalna i sie nimi raczej bardzo nie przejmuje ... ale jak sie martwisz to zawsze mozesz na wszelki wypadek zrobic badanie moczu na obecnosc bialka ...

witamy się w dwupaku:tak:
2 pralki prania zrobione i powieszone w tym pościel
mam w planie jeszcze firanki i okna
no i oczywiście łazienkę
dziwi mnie ten przypływ mocy witalnych:-D:-D:-D:-D
ale wychodzę z założenia że jak urodzę to z myciem okien może być kiepsko:no:
zaraz obiadek i dalej robota:tak:
ale najpierw Was nasrobię:tak:

aspi to zalezy jakie leki bierzesz ... mi lekarz mowil ze po dopegycie obrzeki to rzecz normalna i sie nimi raczej bardzo nie przejmuje ... ale jak sie martwisz to zawsze mozesz na wszelki wypadek zrobic badanie moczu na obecnosc bialka ...[/QUOTE]

Biorę od 20 tygodnia Dopegyt 3x1, ale do tej pory miałam kostki u stóp jak marzenie. W zeszłym tygodniu miałam badanie moczu-białka nie było. Pytanie, czy to się może z dnia na dzień zmienić...

mea ale mnie od wczoraj wieczor i na fenku lapia skurcze takze znow wrocilam do lozka i na plasko...;/
a jak wczesniej zapominalam to od razu lapaly...
poza tym wczoraj powiedzial na usg ze gowka jest tak nisko ze na pewno dlugo to nie bedzie trwalo..
zobaczymy..
byle tylko do 2 grudnia...

Biorę od 20 tygodnia Dopegyt 3x1, ale do tej pory miałam kostki u stóp jak marzenie. W zeszłym tygodniu miałam badanie moczu-białka nie było. Pytanie, czy to się może z dnia na dzień zmienić...

woda nie musi sie pojawiac od razu ... widocznie dopiero teraz sie zatrzymuje w organizmie /z postepem ciazy to tez rzecz normalna!!/ mysle ze na IP nie ma co biegac ale lekarzowi o tym powiedz dla swietego spokoju ... jak go to zaniepokoi to cie wezmie na obserwacje albo powie co robic dalej ...

witamy się w dwupaku:tak:
2 pralki prania zrobione i powieszone w tym pościel
mam w planie jeszcze firanki i okna
no i oczywiście łazienkę
dziwi mnie ten przypływ mocy witalnych:-D:-D:-D:-D
ale wychodzę z założenia że jak urodzę to z myciem okien może być kiepsko:no:
zaraz obiadek i dalej robota:tak:
ale najpierw Was nasrobię:tak:

ty tam dobrze wiesz co znaczy taki przyplyw energii :) nie wiem czy dobrze pamietam ale ja ciebie typowalam na okolo 20 listopada ... ciekawe czy sie moje prognozy sprawdza

jesli juz o przyplywach energii mowa to ja poprosze jak ktos posiada nadwyzki !!! bo zaplanowalam na dzis spooooro a z realizacje cos czuje ze bedzie kiepsciutko!!
biore sie dopiero za skrobanie ziemniakow na placory ... a sprzatanie lezy odlogiem /a jak byh mi tak jutro tesciowa przyjechala to by byla tragedia!!!/

reklama
Do góry