reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam przedpołudniowo :-)
Ciężko za Wami nadążyć, czytanie tego forum raz dziennie to stanowczo ZA MAŁO :tak:

Oj, myślałam o tym, ale zasięgnęłam informacji u położnych z jedynej w moim mieście "porodówki" - niestety znieczuleń nie ma z prozaicznego powodu - nie ma anestezjologów :-( Na cały szpital jest dwóch, więc porażka.

uuu to niestety prozaiczny problem ale powazny !!

ja to ciagle sie zastanawiam czy ta moja panienka raczy sie obrocic glowa w dol czy niekoniecznie !! bo jak sie nie obroci do 2 tyg to raczej juz pozniej nie da rady ...

reklama
I jeszcze jedno- nie patrzcie podczas cc na lampy nad stołem, bo wszystko się w nich odbija. Dobrze że jestem krótkowidzem :-D. Ale i tak jak podczas operacji spojrzałam do góry to widziałam coś tam w tych lampach brrrrr :szok:.

Hehe pisałam o tym wcześniej, żeby w lampy nie zerkac;-) można odlecieć z wrażenia;-) Ale szczerze mówiąc to przy cc do wyciągnięcia dziecka jest bardzo krótki czas, później zszywanie długo trwa i człowiek jest w takiej euforii, ze nie wnika w szczegóły i nie słucha jak mówia, ze sklapel chcą;-) czeka sie na dzidzie... a później przy zszywaniu to sie tylko o dzidzi myśli więc cz;-)as bardzo szybko mija:-)

Hehe pisałam o tym wcześniej, żeby w lampy nie zerkac;-) można odlecieć z wrażenia;-) Ale szczerze mówiąc to przy cc do wyciągnięcia dziecka jest bardzo krótki czas, później zszywanie długo trwa i człowiek jest w takiej euforii, ze nie wnika w szczegóły i nie słucha jak mówia, ze sklapel chcą;-) czeka sie na dzidzie... a później przy zszywaniu to sie tylko o dzidzi myśli więc cz;-)as bardzo szybko mija:-)

hehe ja to jestem strasznie ciekawska i pewnie bym zagladala w te lampy ale bez okularow i tak niewiele wypatrze :)

hehe ja to jestem strasznie ciekawska i pewnie bym zagladala w te lampy ale bez okularow i tak niewiele wypatrze :)

To może i lepiej :-D.

Ja mam pytanie trochę z innej beczki -------> dużo tu mówiłyście o jakimś stawianiu się brzucha. O co w tym chodzi???? Co to takiego??????

Aco byście powiedziały na to ? Dzidzia już zabrana do mierzenia,mąż poleciał robić fotki, a tu nagle cała ekipa: wszystko mamy ? Brakuje jednego wacika !!! i panika w sali ...moja siostra to myslala,ze zawału dostanie. Jeden do drugiego cos przebvakuje szukaja, telefon : znalazł sie przy dziecku ... ufff... a chcieli znowu ciąć ;)) no nieźle

Aco byście powiedziały na to ? Dzidzia już zabrana do mierzenia,mąż poleciał robić fotki, a tu nagle cała ekipa: wszystko mamy ? Brakuje jednego wacika !!! i panika w sali ...moja siostra to myslala,ze zawału dostanie. Jeden do drugiego cos przebvakuje szukaja, telefon : znalazł sie przy dziecku ... ufff... a chcieli znowu ciąć ;)) no nieźle

wow ale akcja musiala byc !!!!

Nie zazdroszcze takiej sytuacji:no:chyba bym odleciala.

A co do znieczulenia to ja twierdze ze bardzo rzadko je podaja bez zaplaty:tak:ja nie mialam znieczulenia i teraz raczej tez go nie chce:no:jakos przezylam pierwsze doswiadczenie wiec wiem co mnie czeka,mam nadzeje ze jednak nie bedzie to trwalo za dlugo bo moze wtedy zmienie zdanie:tak:moj gin jednak twierdzi ze lepiej rodzic bez zoo:tak:i jesli trafie ze to on bedzie odbieral porod to on juz sie postara zeby bylo w miare szybko.

reklama
tiramisu zrobione, miesko na gulasz sie dusi ... teraz troche sprzatania a potem zabieram sie za placki ziemniaczane :D

ale dzis piekna pogoda u mnie !!! normalnie szok !!! lampa, cieplusio ... az sie chce wyjsc z domu !!

Do góry