reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No ja musiałam się spakować bo kto wie co mnie czeka lada moment. Tak bym się jeszcze wstrzymywała śmiało!

A i ktos kiedyś mi poradził zabrac do szpitala czaj elektryczny :0 się ponoc siorbaty po porodzie chce ciepłej :)

Ja po tych wszytskich moich akcjach tez juz spakowana ! bo juz mam przyklad co sie dzialo jak moj musiał rzeczy mi przywozic:-D jezdzil w ta i spowrotem ,bo czegos wciaz zapominal pomimo,ze mu liste smsem wyslalam :szok:;-)ehhhh faceci:wściekła/y::-D

Czajnik :szok: juz chyba w kazdym szpitalu jest czajnik ?! a nawet lodowka i kuchenka mikrofalowa ...

reklama
ladna waga !! mam nadzieje ze moja panienka tez juz tyle ma :)
a z tymi skurczami to nie rob jaj !!!! przeciez jeszcze jest ponad 6 tyg do terminu !!!

no widzisz widzisz...nic się ta moja Gabrycha nie słucha i pcha sie na ten świat uparcie ;-) ...ale jakoś już nie popadam w panikę...jak się zaczynaja -zastrzyk w tylek i inne specyfiki i wierze ,ze tym sposobem jakoś pociagniemy jeszcze troche:tak:

Mea a Ty kiedy USG masz ? tez jestem ciekawa ile Twoje szczęście waży :tak: ?

AAAA DZISIAJ BIORE OSTATNIĄ TABLETKE FENOTEROLU O PÓŁNOCY< CIEKAWE CO TO BEDZIE

no i jestem ciekawa jak to bez fenka będzie:confused:
jak zwyklepodczas wizyty u swojego lekarza siedzielismy i gadalismy -'oby jeszcze dwa tygodnie' i tak przy kazdym spotkaniu :-Doby jeszcze dwa ,oby jeszcze dwa i tak ciagniemy juz tyle czasu...a doktor w koncu zaczal sie smiac ,ze walczymy teraz o kazdy dzien,tydzien a skonczy sie tym ,ze jeszcze wywolywac bedziemy musieli ,bo po terminie bedzie :-D

chyba jak twardnieje !! wtedy tak macica sie robi rowniotka i okragla ...
no własnie nie koniecznie równiutka i okragla..najczesciej kobiety myla to z wypinaniem sie dzieck , czesto z jednej strony a ta sa poprostu skurcze macicy...ja mialam zawsze taka twarda gule z jednej strony jakby mi sie na maxa dzieciatko wypielo pupcia, brzuch byl wtedy w mocno dziwnym krztałcie:szok::crazy:

A ja siedzę cały czas i Was podczytuję, ale nie chce mi się nawet pisać:-D
Nuda zabija! Trzeba iść na zakupy, bo pustki! Jeny kupię sobie POMARAŃCZĘ!!! Ostatnio jem je jak głupia:laugh2:

Ja po tych wszytskich moich akcjach tez juz spakowana ! bo juz mam przyklad co sie dzialo jak moj musiał rzeczy mi przywozic:-D jezdzil w ta i spowrotem ,bo czegos wciaz zapominal pomimo,ze mu liste smsem wyslalam :szok:;-)ehhhh faceci:wściekła/y::-D

Czajnik :szok: juz chyba w kazdym szpitalu jest czajnik ?! a nawet lodowka i kuchenka mikrofalowa ...

jesli na liscie bylo wiecej jak 3 pozycje to CO TY SIE DZIWISZ !!!!

Mea a Ty kiedy USG masz ? tez jestem ciekawa ile Twoje szczęście waży :tak: ?

w piatek amm wizyte a w poniedzialek nastepny ide do szpitala ... licze ze w szpitalu zrobi mi porzadnie usg i poda wage tej mojej panny !!

no i jestem ciekawa jak to bez fenka będzie:confused:
jak zwyklepodczas wizyty u swojego lekarza siedzielismy i gadalismy -'oby jeszcze dwa tygodnie' i tak przy kazdym spotkaniu :-Doby jeszcze dwa ,oby jeszcze dwa i tak ciagniemy juz tyle czasu...a doktor w koncu zaczal sie smiac ,ze walczymy teraz o kazdy dzien,tydzien a skonczy sie tym ,ze jeszcze wywolywac bedziemy musieli ,bo po terminie bedzie :-D

tak tak wszystkie jestescie ciekawe a marta juz od piatku bez i cisza, karolak tydzien ... jak tak dalej pojdzie bedziesz rodzic w terminie :)

Nuda strasznaaaa ! ja nawet ksiazek nie moge czytac, bo zero koncetracji jakiejkowiek po tych lekach...czesto nawet z netu ledwo co kozystam, bo mi sie rozmazuje wsyztsko:szok:masakra:wściekła/y:
Ciesz sie,ze przynajmniej na zakupy mozesz isc a nie przykuta do łózka jestes :shocked2:bo to dopiero zwariowac mozna...

Hej Dziewczyny, witam z rana , wczesnym popołudniem :-):-)

U mnie też porządki i przygotowania na całego, zaczęliśmy od pokoju syna i od razu awantura, bo to jego pokój i on robi co che a tam syf nie z tej ziemi - na kanapie ciuchy z całego tygodnia, na podłodze nie ma gdzie postawić nogi a on się buntuje, bo przecież się bawi a my mu przeszkadzamy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mąż wściekły wrzeszczał, ( misiek ma prawie wszystkie zestawy klocków lego - te największe, kilka razy już mu je porządkowaliśmy a on ma to w nosie i nie dba o to) ja ryczałam, że B wrzeszczy na miśka- włoska rodzinka :-D
Teraz miał składać klocki lego ale słyszę, że właśnie słyszę odgłosy wojenne z góry, czyli zabawa trwa na całego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Teraz ja się drę na niego a on oczywiście ma to gdzieś.

Nuda strasznaaaa ! ja nawet ksiazek nie moge czytac, bo zero koncetracji jakiejkowiek po tych lekach...czesto nawet z netu ledwo co kozystam, bo mi sie rozmazuje wsyztsko:szok:masakra:wściekła/y:
Ciesz sie,ze przynajmniej na zakupy mozesz isc a nie przykuta do łózka jestes :shocked2:bo to dopiero zwariowac mozna...

ja narazie jestem na etapie zjedzonego obiadu ... sprzatanie przedemna, zmywanie garow i calej kuchni i musze sie wykapac bo kolo 17 jedziemy do szfagra na impreze ...

reklama
tiramisu zrobione, miesko na gulasz sie dusi ... teraz troche sprzatania a potem zabieram sie za placki ziemniaczane :D

ale dzis piekna pogoda u mnie !!! normalnie szok !!! lampa, cieplusio ... az sie chce wyjsc z domu !!

A u mnie w Szczecinie jak zwykle szaro, buro, depresyjnie- nienawidzę takiej pogody-niestety w szczecinie jest ona często- taki mikroklimat, w dodatku ta wilgoć:no::no::no::no:
Nie dziwię się, że Niemcy przed wojną mogli mieszkać tu tylko kilka lat, potem mieli obowiązek na jakiś czas zmienić miejsce zamieszkania.
Słońca nie widziałam z 2 tyg.

Do góry