reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mea dawaj szybko bo mi bateria pada a nie chce mi się po ładowarkę iść
ciulowo się zaczynam czuć:-(

co to znaczy ciulowo ?? cos sie dzieje ??

Niedawno wróciłam z zakupów (wiem, wiem .... nie powinnam sie nigdzie ze skurczami wybierać, ale już jutro mogę być w szpitalowie więc .....)

Torba do szpitala moja na chwile obecną wygląda tak:
-podkłady na łóżko SENI 5 szt.
- wkładki laktacyjne Baby Ono
- Ręczniki papierowe Velvet 2 szt.
- Huggies Newborn
- zestaw do lewatywy ENEMA :-D
- papier toaletowy
- mydełko naturalne w płynie BIAŁY JELEŃ
- Majtki jednorazowe 2 paczki
- szampon, odżywka, żel pod prysznic
- Tantum rosa
- żel do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu SORAYA
-chusteczki odświeżające TAMI
- żel antybakteryjny LABO
- chusteczki higieniczne
- podpaski Bella nocne MAXI BLUE
- gaziki jałowe nasączone alkoholem
-linomag
-Purelan ( na brodawki)
- Bepanthen (na gojenie)
- maszynki do golenia
- pasta do zebów, szczoteczka, szczota do włosów :)
- maść na hemoroidy PROCTO-HEMOLAN
- czopki glicerynowe
- antyperspirant antybakteryjny (ZIAJA)
- Pomadka NIVEA
- 1 koszula

Zostało mi kupić 2 koszule, majtki bawełniane i chyba wsio :/

ekwipunek super !!

wszystko mnie boli i mam biegunkę-to znaczy ciulowo
a teraz maluję paznokcie tak na wszelki W
chociaż mój mąż zabronił mi dzisiaj rodzić bo on chce się wyspać

Pamiętajcie by poobcinać paznokcie przed porodem, u mnie w szpitalu połozna nie da dziecka jak się ma długie pazurki nie mówiąc już pomalowane :)

Zostało mi zapakować szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, 3 ręczniki ciemne bo się ponoć szybko brudzą, biustonosze laktacyjne których jeszcze nie mam a piersi cięzkie więc już i rozmiar mi się zmienił bo te co kupiłam ostatnio to już uciskają, ze 3 pieluchy tetrowe, no i te koszule.

Dla małego tylko ubranka na wyjście bo wszystko daje szpital

Powiem Wam, że jak lukam na ta torbę to panikuje niemiłosiernie ale z drugiej strony jakoś nie mogę się napatrzeć na to wszystko, troche jak taka ABSTRAKCJA. Wydaje mi się, że to dla kogoś innego jest a nie dla mnie :)

Jak kupowałam z moim M zestaw do lewatywy to smiał sie w aptace, że prosi o 2 zestawy by najpierw zrobić na mnie próbę czy zadziała :D, juz ja dziękuję za takie próby. Ale powiem Wam szczerze, że ktos jednak musi zrobić ta lewatywę samemu nie idzie tego dokonać zwłaszcza na pół siedząco!

reklama
Do góry