reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

zadyszka mnie zlapala :( zdenerwowalam sie bo zamowilam prezent w ksiegarni wysylkowej mija drugi tydzien pisze do nich z prosba o termin wysylki a oni ze nie ma ksiazki ale moga mi reszte wyslac grrr :crazy:

reklama
właśnie, ponawiam pytanie sylwik: jak liczyć ruchy dziecka - pojedynczy kopniak, serię kopniaków, każde wypinanie się? :eek:

mnie sie wydaje ze kazdy pojedynczyruch ruch powinien byc liczony ale moze ktos wie lepiej mi lekarz instrukcji nie udzielał co do tego mowił ogolnie o zmniejszeniu lub braku ruchów

zadyszka mnie zlapala :( zdenerwowalam sie bo zamowilam prezent w ksiegarni wysylkowej mija drugi tydzien pisze do nich z prosba o termin wysylki a oni ze nie ma ksiazki ale moga mi reszte wyslac grrr :crazy:
a reszta mi sie nie oplaca bo to tylko drobiazg wiec przy kosztach wysylki nie ma sensu, poprosilam o wycofanie zamowienia i zwrot kasy a ze to pierwszy moj kontakt z ta ksiegarnia to konto tez skasuje
mogli napisac, ze nie maja, dopiero moj mail przyspieszajacy ich 'obudzil'

oo a gdybym mogla sobie wybrac to wybieram niedziele 15 listopada ;) wtedy moj gin ma dyzur i mogla bym sobie spokojnie urodzic hihih
no nie od razu przy wyjsciu ze szpitala ale juz na boze narodzenie chyba da rade ;)

pytanie co chlopcy by wybrali :)

chyba wszystkie chcemy :tak: ja dodatkowo chcę wreszcie obrączkę założyć!

oj ja tez juz marze o obraczce ... bedzie jajo jak mi na palec nie wejdzie!! ale gin mi mowil ze nawet do 3 tyg moze opuchlizna schodzic i zeby sie nie martwic na zapas !!

No w ostateczności mnie uśpili i wyczyścili , ale oczywiście najpierw próbowali wycisnąć- i nie ma się czego bać - nie robili to jakoś drastycznie, nic z tych rzeczy, jeden nacisnął, drugi lekko pociągnął- spoko laski:-):-) grzecznie omawiając, co i dlaczego robią

moja siostra skopala lekarza jak rodzila lozysko ... ale biedak mial taka sliwe pod okiem ze az nam go zal bylo !!

dobra ja was ponadrabiam i zaraz sie pakuje do mamy na golabki :)

hahah dobre ;) mnie się ledwo do adidasów mieszczą, taaaa a w szpileczce takie 4-5 cm mozna sobie chodzic, ale dla mnie to nie szpila hihi , dla mnie szpila to 10-12 cm :D

tak tak ... szpila to jest szpila !!! ale siostra mnie ostrzegala ze bede sie m,usiala na nowo uczyc chodzic w wysokich butach zwlaszcza na poczatku !! bo ponoc kregoslup sie pokrzywil i trzeba znalezc cos jakby "nowy srodek ciezkosci!!" ja licze ze szybko go znajde bo kozaczkow nie mam innych !!!

ostatnie było po 30 tyg. to wazyla 1750 moze we wtorek mi jeszcze zrobi to sie cos wiecej dowiem

ja licze na jakies usg w szpitalu i na podanie wagi !! moj gin ma we wtorek dyzur wiec pewnie poniedzialek sie wynudze a we wtorek cos podziala :) oby tylko jazdy na porodowce nie bylo !!!

hihi agentka :p a do porodu trzeba miec legitke podbita bo ja cos slyszalam kiedys ze nie :cool:

ponoc nie maja prawa wymagac dowodu ubezpieczenia ... to teoria a praktyka to juz sie zobaczy jak wyglada ...

w takim razie u mnie przy takim ciśnieniu jak Twoje i takim pulsie już byłby OPR "DLACZEGO PANI JESZCZE NIE W SZPITALU!!!!" :confused2:
a tak to teraz na wszystko jest wytłumaczenie...
-obrzęki i nadwaga - Dopegyt
-wysoki puls - Fenoterol
-podwyższone ciśnienie - obrzęki i Fenoterol

błędne koło - z jednego wynika drugie. ja już chcę rodzić!!!

dokladnie tak to jest ... leki jednoczesnie szkodza i pomagaja :) a na szkodzenie tzreba brac nastepne leki /gdzies uslyszalam ze dopegyt powoduje jeszcze jakies skutki uboczne bo daja do tego albo isoptin albo tak jak ja mam cordafen !!/ kolomyja niezla !!!

Każdy ruch jaki wyczujesz

nessi ja sie tak zastanawialam .. .czy ty aby nie mialas dzis do szpitala jechac ?? czy ja cos poknocilam ??

Witajcie:)
Dużo naskrobałyście pod moją nieobecnośc- postaram się Was nadrobić poźniej, ale jak narazie mam ważne pytanie do Was( nie wiem czy ta sprawa nie była poruszana). Byłam we wtorek u gina na badanie glukozą(wyniki mam na szczęście dobre:) ) i dał i kartę badania ruchów dziecka, i tu moje pytanie- jak je liczyć? czy zaznaczać każde pojedyńcze kopnięcie czy serię ruchów, tzn porcję kopniaczków jako jeden ruch ? bo jestem juz totalnie zamotana:zawstydzona/y:
Czesc kobiety!
Mam nadzieje ze nie dadza mi takiej karteczki... musialabym jak maszynka siedziec i kreskowac - malutki rusza sie na zamowienie. A wieczorem brzuch tak mi lata, ze mnie rzuca na boki i w ogole wydaje mi sie ze synek zaraz po prostu sobie wyjdzie drogą natury...
Biore te paskudztwa na skurcze ale juz o wiele mniej... czyli co 6 godz (czyli co 8 bo nie przyznalam sie ze biore co 6 zamiast co 4 ;). Pewnie dociagne do grudnia... a jak nie to tez dobrze.
Wczoraj skladalismy łóżeczko, przestawialismy mebelki i jest ok. Tylko ten laptop juz 2 miesiac nie przychodzi i musze klepac literki na starym zajmujacym 1/3 pokoju a obok stanal telewizor i czeka na swoje miejsce w kacie.
Poza tym internet chodzi co raz wolniej i ta strona jest jedna z niewielu, ktore sie w ogole otwieraja, niestety na przeczytanie chocby tej strony nie mam szans. W ciagu tygodnia zjadlam wszystkie jednostki i musze czekac na nastepna taryfe : p do 25.11.
Powodzonka zycze wszystkim, sprobuje sprawdzic czy zadna juz sie wiecej nie rozpakowala... moze mi sie uda )))

Czesc kobiety!
Mam nadzieje ze nie dadza mi takiej karteczki... musialabym jak maszynka siedziec i kreskowac - malutki rusza sie na zamowienie. A wieczorem brzuch tak mi lata, ze mnie rzuca na boki i w ogole wydaje mi sie ze synek zaraz po prostu sobie wyjdzie drogą natury...
Biore te paskudztwa na skurcze ale juz o wiele mniej... czyli co 6 godz (czyli co 8 bo nie przyznalam sie ze biore co 6 zamiast co 4 ;). Pewnie dociagne do grudnia... a jak nie to tez dobrze.
Wczoraj skladalismy łóżeczko, przestawialismy mebelki i jest ok. Tylko ten laptop juz 2 miesiac nie przychodzi i musze klepac literki na starym zajmujacym 1/3 pokoju a obok stanal telewizor i czeka na swoje miejsce w kacie.
Poza tym internet chodzi co raz wolniej i ta strona jest jedna z niewielu, ktore sie w ogole otwieraja, niestety na przeczytanie chocby tej strony nie mam szans. W ciagu tygodnia zjadlam wszystkie jednostki i musze czekac na nastepna taryfe : p do 25.11.
Powodzonka zycze wszystkim, sprobuje sprawdzic czy zadna juz sie wiecej nie rozpakowala... moze mi sie uda )))

a to gdzie laptopa zamawialas ze tak dlugo czekasz ??

reklama
dokladnie tak to jest ... leki jednoczesnie szkodza i pomagaja :) a na szkodzenie tzreba brac nastepne leki /gdzies uslyszalam ze dopegyt powoduje jeszcze jakies skutki uboczne bo daja do tego albo isoptin albo tak jak ja mam cordafen !!/ kolomyja niezla !!!

isoptin też mi ponownie włączył do jadłospisu :laugh2: dobrze, że przed ciążą skończyłam łykać leki osłonowe, bo inaczej by mi wszystkie narządy wysiadły :tak:

Do góry