No pewnie ze jak ma sie ochote to sie robi.Ja tez zrobie nie ma co ahahhaha Ale ELIZA Twoja dzidzi jest sliczna ,zdrowa i rozwija sie prawidłowo ,wiec nie bedziesz potrzebowała zadnego psychicznego wzmocnienia ....tak tylko popodgladamy sobie nasz szkraby :-)...a i w 22 też zrobie...i jak będe potrzebowała psychicznego wzmocnienia to i 3 raz zrobię...;-)
reklama
Kiedy dokladnie poczulas ruchy malenstwa?Wiem, wiem, że mam czas na czucie ruchów, ale wiecie jak to jest - dadzą palec, chcesz całą rękę
G
Georgina
Gość
Kiedy dokladnie poczulas ruchy malenstwa?
W 14 tygodniu i 1 dzień -- ruchy
a ''puk'' 26.06.2009'
To prawda ,szczuplejsze dziewczyny moga wyczuc szybciej ruchy dzidziusia , ja pierwsze ruchy poczułam z Patrysiem ,ja i teraz takie jakby przelewanie sie ,bulgotanie czy cos takiego ,albo jak bys złapała malego motylka w dlonie i on tak uderzal o nie swoimi skrzydełkami ....albo cosik takiego ahahahah .Trudno jest wytłumaczyc jak to sie czuje ....a ja narazie , od paru tygodni czuje takie mrówki w brzuchu czasmi...Jesem chuda więc jak pisały bardziej doświadczone dziewczyny jest szansa ,że ruch poczuję juz niedługo:-)
Teraz za to czuje tak jak by ktos byl zamkniety w balonie i chcial sie z niego wydostac naciagajac balon z kazdej strony ...HYMMMM ALE mam niezle skojarzenia co ??? NIE SMIAC SIE!
Ostatnia edycja:
Widzisz wiec cos tam sie dzieje ,mi sie zdaje ze na dniach dzidzius zastuka mocnije do swojej mamyW 14 tygodniu i 1 dzień -- ruchy
a ''puk'' 26.06.2009'
ja miałam totalne echo przez bite 2 tyg ,nawet "puk " nie bylo ...
To prawda ,szczuplejsze dziewczyny moga wyczuc szybciej ruchy dzidziusia , ja pierwsze ruchy poczułam z Patrysiem ,ja i teraz takie jakby przelewanie sie ,bulgotanie czy cos takiego ,albo jak bys złapała malego motylka w dlonie i on tak uderzal o nie swoimi skrzydełkami ....albo cosik takiego ahahahah .Trudno jest wytłumaczyc jak to sie czuje .
Teraz za to czuje tak jak by ktos byl zamkniety w balonie i chcial sie z niego wydostac naciagajac balon z kazdej strony ...HYMMMM ALE mam niezle skojarzenia co ??? NIE SMIAC SIE!
hihihi fajne skojarzenia rzeczywiście trudo to wytłumaczyć, ja właśnie też takie czasem przelewanie, takie małe bombelki/ mrówki...cholercia nie wiem jak to opisać ...ale jakoś też tak to czuje ....
Balonika z którego ktoś chce się wydostać jeszcze nie..
...ale chyba na to puk puk się muszę już pomalutku szykować i właśnie znalazłam coś świetnego
BE MAMA CIĄŻOWY t-shirt PUK PUK 2 kolory S/M (670598351) - Aukcje internetowe Allegro
...mają pare fajnych ciuszków ciążowych...musze pomyśleć nad jakimiś zakupami, bo jakoś pomalutku bo pomalutku ,ale rosne ...
BE MAMA CIĄŻOWY t-shirt PUK PUK 2 kolory S/M (670598351) - Aukcje internetowe Allegro
...mają pare fajnych ciuszków ciążowych...musze pomyśleć nad jakimiś zakupami, bo jakoś pomalutku bo pomalutku ,ale rosne ...
NO rzeczywiscie "puk puk " bluzka jest czadowa ahahhaha !!!!
Wiecie co ....ja w pierwszej ciazy przytylam niecale 10 kg ,no dobra ...Patryk urodzil sie w 34 tyg. ciazy ,wiec niby mialam jeszcze czas aby nabrac wagi prze te planowo 6 tyg,ale stalo sie tak a nie inaczej ze urodzilam szybciej !( dziekuje Bogu ze mam zdrowe dziecko i byl na tyle silny alby wlaczyc) .Ale teraz dobijam prawie do 6 kg na plusie ,wiec wydaje mi sie ze tym razem chyba bardziej "spuchne" ahahah
Ja tez rozgladam sie za ubraniami ,a wogole przez pierwsze trzy miesiace ciazy tylko ciuchy ciazowe przegladalam.Teraz sie troche obkupilam ,A moje kochanie wroci 17 lipca wiec pewnie mnie obkupi znowu.Ale jakos mi te ciuchy narazie przeszly ,moze dlatego ze mam ich wystarczajaco na razie ! I teraz bardzo kreca mnie rzeczy dla dzidzi ,wozek ,posciel ,kocyki ,no i komody szukam ,bo nie mam gdzie trzymac ubranek dla dzidzi ,maz wyczarowal mi rok temu garderobe wiec mebli sie pozbylam ...a teraz klopot
Wiecie co ....ja w pierwszej ciazy przytylam niecale 10 kg ,no dobra ...Patryk urodzil sie w 34 tyg. ciazy ,wiec niby mialam jeszcze czas aby nabrac wagi prze te planowo 6 tyg,ale stalo sie tak a nie inaczej ze urodzilam szybciej !( dziekuje Bogu ze mam zdrowe dziecko i byl na tyle silny alby wlaczyc) .Ale teraz dobijam prawie do 6 kg na plusie ,wiec wydaje mi sie ze tym razem chyba bardziej "spuchne" ahahah
Ja tez rozgladam sie za ubraniami ,a wogole przez pierwsze trzy miesiace ciazy tylko ciuchy ciazowe przegladalam.Teraz sie troche obkupilam ,A moje kochanie wroci 17 lipca wiec pewnie mnie obkupi znowu.Ale jakos mi te ciuchy narazie przeszly ,moze dlatego ze mam ich wystarczajaco na razie ! I teraz bardzo kreca mnie rzeczy dla dzidzi ,wozek ,posciel ,kocyki ,no i komody szukam ,bo nie mam gdzie trzymac ubranek dla dzidzi ,maz wyczarowal mi rok temu garderobe wiec mebli sie pozbylam ...a teraz klopot
G
Georgina
Gość
...ale chyba na to puk puk się muszę już pomalutku szykować i właśnie znalazłam coś świetnego
Jaka zajebista bluzeczka!! Szkoda, że taka droga. Dziś zakupiłam sobie bluzeczkę ciążową na lato, zwiewna, mm w sam raz na upały.
reklama
Jaka zajebista bluzeczka!! Szkoda, że taka droga. Dziś zakupiłam sobie bluzeczkę ciążową na lato, zwiewna, mm w sam raz na upały.
Już ją zakupiłam ...nie mogłam się oprzeć i jeszcze leginsy ciążowe u tego sprzedawcy :-)... jeszcze jedna mi sie podoba -
http://www.allegro.pl/item674072544_be_mama_ciazowy_t_s_z_buzka_dziecka_onion_r_sm.html
...ale na tą to już mojego mężczyzne zaraz naciągne ;-)
Ostatnia edycja: