reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wróciłam :confused2:

nie mogę się dogadać z tym facetem... zbawi go jak porozmawia ze mną i opuści przychodnię 5 min później? :wściekła/y:
z wizyty wiem tylko tyle, że Mały głowę ma bardzo nisko (i bądź tu mądry - mam się bać? bo powiedział to takim tonem jakbym miała zaraz rodzić :shocked2:) i w ciągu tygodnia 2,5 kg na plusie, praktycznie wszystko to woda. załamał ręce jak zobaczył moje nogi i moją twarz. :confused2:
za tydzień mam odstawić Fenoterol i niech się dzieje wola nieba...

jadę na zakupy bo przecież jutro sklepy pozamykane...

reklama
Jestem juz po wizycie zdenerwowana i wystraszona

Wyrok: skurcze przepowiadajace co 5 min. szyjki prawie brak!
Ubłagałam ja by mnie nie kładła do szpitala na litość dosłownie

dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze

2 doby do obserwacji w domu, potem szpital

Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok :(:(

dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze

Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok :(:(

nie mogę się dogadać z tym facetem... zbawi go jak porozmawia ze mną i opuści przychodnię 5 min później? :wściekła/y:
z wizyty wiem tylko tyle, że Mały głowę ma bardzo nisko (i bądź tu mądry - mam się bać? bo powiedział to takim tonem jakbym miała zaraz rodzić :shocked2:) i w ciągu tygodnia 2,5 kg na plusie, praktycznie wszystko to woda. załamał ręce jak zobaczył moje nogi i moją twarz. :confused2:

oj lseczki trzymajcie sie i bez nerwow.......... rozumiem ze biora gore ale bedzie dobrze;-),,,, ja tu was pocieszam a sama zaczynam sie zastanawiac kiedy w takim razie sie u mnie zacznie!!!!!!!:szok:

Luteine pod język
Cordafen na skurcze

az sie boje was czytac bo znowu broja te wasze dzieciaczki !! Ciocia Mea kaze siedziec w brzuchach po ciuchu i nie denerwowac mamus !!!

a tak po prawdzie to niezbyt ciekawie to wyglada
cherie jesli bierzesz dopegyt /a z tego co pamietam to chyba tak/ to co sie dziwic ze puchniesz !!! mi gin powiedzial ze to cholerstwo niestety ma taki podstawowy skutek uboczny !!!!
nessi co do cordafenu - nie zdziw sie jak dostaniesz drgawek i kolatania serca !!! inne jaja rowniez sie po tym zdarzaja !!!

jeeeeej jak mnie swedza nogi!!!!!!!!!!! i sa jak balony!!!!!! no masakra doslownie,.... ze o dloniach nie wspomne..........

poloz sie z nogami w gorze !! albo nalej sobie wanne wody i zanurkuj w niej na pol godzinki - mi to pomaga !! dobrze jak wsypiesz sobie do tego sol !!!

mam jakies 20 stron do nadrobienia wiec nie szalalyscie chyba jakos znaczaco :)

wlasnie niestety NIE:no: NIE WPUSZCZAJA WOGÓLE DO SZPITALA !:wściekła/y: Dziecko i żone widzi mąż dopiero przy wypisie:-(
Kurcze to ja sie chyba powinnam zorientowac jak to jest u mnie skoro kraj taki uwiklany w swinska grype. Jednak znajac zycie i luzackie podejscie do wszystkiego pewnie spokojnie wszyscy wszystkich beda odwiedzac. Zreszta mnie to pewnie wysiudaja ze szpitala w tym samym dniu, zalezy kiedy urodze. Tutaj przy drugim dziecku po 2 godzinach mozna juz wychodzic.

tak przegladam te malutkie ciuszki..np sa te kompleciki - koszulka na zatrzaski i na to body,no ale chyba cos pod ta koszulke trzeba bo te zatrzaski sa zimne:eek: kurcze co myslicie?
Nowamagdo, a nie masz bodziakow takich przez glowe z zakladeczkami przy ramionkach dla poszerzenia przy zakladaniu i zapinanych w kroku? Kurcze ja to tkie na poczatku zakladalam Alusiowi, super sprawa, nic nie uwiera zatrzaski wtedy sa i tak na pieluszce i na to mozna zalozyc cos dalszego. Koszulki maja to do siebie, ze sie podwijaj na brzuszku, dlatego body sa najlepsze uwazam. na noc moje dziecko mialo pajace.

Emira zamowilam dzisiaj moj wozek. W potwierdzeniu w mailu przyszlo, ze dostane go za 17 dni. Czekam i mam nadzieje, ze ani dnia dluzej niz te 17 dni

reklama
Do góry