reklama
kopciuszek2107
Fanka BB :)
a dziekuje za streszczenie o to ciekawa jestem jak tam karolak po odstawieniu fenoterolu, ja mam brac do konca 36 tygodnia, czyli w piaytek juz zacznie sie 37 tydzien i moge rodzic tak powiedzial gin i zadnych streydów mi nie beda dawac poki co bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo..
Ja sie boje bo jak ja sie spoznie chocby pol godziny z fenoterolem to mam od razu takie bolesne skurcze ktore mnie przerazaja ... ale pani dr ta wspaniala od mojej sali powiedziala ze z szyjka sie nic od ostatniego czasu nie dzieje i ze to sa skurcze przepowiadajace i ze mma sie zgloscic do szpitala 27 listopada czyli jak sie zacznie 38 tydzien. Ale zobaczymy co w piatek pwoie moj gin i co wyjdzie na ktg w piatek jak juz odstawie leki...bo jakos nie wydaje mi sie zebym dotrwala do 27ego listopada hehehe, tym bardziej ze moj gin powiedzial ze pewnie od razu urodze.
A z tym porodem to mnie to wkurza bo pan dr ktory mi robil usg mowi ze to kobieta z lekarzem ustala jaki porod w takim wypadku bedzie najlepszy, bo ja moge rodzic sn wezme sobie znieczulenie i przezyje ale tylko pod warunkiem ze dwojka wyjdzie dolem, a nie potem jedno górą, a tego sie niesttey przewidziec nie da... I kolezanka z grupy tez mi mowila (wiadomosci ma od mamy ktora jest polozną) ze to lekarz z kobita decyzje podejmuje ale ze w weikszosci przypadkow robi sie cesarke, chyba ze kobieta wyraznie nalega na porod sn i ja juz sama nie wiem co myslec.
A jak sa ulozeni chlopcy karolak i jak ona bnedie rodzic??
Z porodem blizniaczym roznie bywamoja tesciowa rodzila naturalnie ale wtedy to nawet nie wiem czy robilo sie cesarki,w kazdym razie urodzila ale po porodzie dostala krwotoku,musieli robic transfuzje.
Slyszalam ze drugie jest lepeij urodzic ale jak jest naprawde?Tego nie wiem.
Mam jednak nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;-)
Mnie tez swedzialy uda i powiedzialam o tym gince a ona spytala mnie czy mnie czasem nie swedza dlonie i stopy taki uporczywe swedzenie zwlaszcza na wieczor no to mowie ze nie a ona ze wtedy to moga byc objawy cholestazy ciazowej a same uda to pewnie nie bo mam duzo ciala i mnie swedza zreszta jak zaczelam sie mocniej smarowac to troche przeszlo. No ale stwierdzila ze i tak dla pewnosci zleci mi teraz badania tzn jakies proby watrobowe bo wlasnie mozna wtedy stwierdzic czy nie ma cholestazy nie chcialam Cie straszyc bron boze tylko ona mi tak powiedziala bo sama sie martwilam.
Tez tak slyszalammoj gin w pierwszej ciazy bardzo czesto pytal czy mnie nie swedziLepiej dmuchac na zimne i zrobic badania.
hello Laski:-)
obudziłam się dzisiaj rano i miałam problem ze wstaniem z łóżka-biorę fenoterol i pomimo tego mam bóle brzucha jak na okres i w ogóle nie czuję się najlepiej
może się zaczyna??????
Wszystko mozliweteraz to ty juz mozesz rodzic;-)
ja mam czuja od połowy dzisiejszej nocy-jeszcze obudziłam się na fenoterol o 3 i mówiłam mężowi,że będę się zwijać z bólu a poczekam do 20:00 na Niego-nie wiem skąd mi to do głowy przyszło
zmyje paznokcie, umyje głowę i zadzwonie do szwagierki bo z teściową już gadałam
i poczekam...
Daj znac jak cos bedzie sie dzialo.
Witam się! I tak od razu prosto z mostu: chyba mi odchodzi czop!!!!!
Jest to mozliweale nie znaczy ze zaraz sie zaczniemusisz uwazac teraz zeby nie zlapac infekcjino i warunkowo sex na boczek
No a teraz na spokojnie. Wczoraj i dzisiaj byłam na wizytach: jedna u ginki prowadzącej, druga dzisiaj u lekarza, który ma coś dla mnie zadziałać w szpitalu. I wiecie co, jaki ten facet był delikatny przy badaniu, nie to co wczoraj moja ginka (aż mi prawie pupę do góry poderwało z bólu). Podejrzewam, że to własnie po jej wczorajszym badaniu zaczął mi odchodzić dzisiaj czop.
Ogólne info o moim stanie z dzisiaj to: szyjka miękka, od zewnątrz zaczyna się otwierać, Maleństw najprawdopodobniej w ułożeniu miednicowym (więc na dzień dzisiejszy cesarka, jakoś nie wierzę, że małe się odwróci). Usg nie miałam, ale dziecko najprawdopodobniej przekroczyło już 3kg. Brzuch twardnieje i czasami coś zaboli w podbrzuszu, ale skurczów jako takich nie odnotowuję (jeszcze).
Co do tego czopa to jest podbarwiony na brunatny kolor. Dwóch lekarzy nie stwierdziło żadnej infekcji, dlatego uważam, że to czop. Czy któraś obstawia, że urodzę w tym tygodniu?
Ja obstawiam ze raczej niechoc jest to mozliwe
Co do badan to pod koniec ciazy lekarze specjalnie tak robia ze sa nie delikatnizobaczysz jak pojdziesz do szpitala do porodu jak badajajak to lekarze mowia "mama nie mowila ze bedzie bolało"
D
daffodill
Gość
u nas w szpitalu polozna doradzila dziewczynie jak jej czop odszedl zeby kilka rundek po schodach zrobil i albo to byl szczesliwy traf albo cos w tym jest ale po 3 godz zaczela sie akcja porodowa... starsznie szybko rozwarcie jej sie robilo.. tkaze jak bardzo chcesz niuni moze warto sprobowac... ja dziennie kilka razy ide do mamy na 4 pietro moze od tego tak mnie brzuch boli i te skurcze mnie tak chwytaja.
G
Georgina
Gość
U Ciebie to mam czuja na koniec miesiąca;-);-)ja zapobiegawczo uszykowałam torbę na tip top a teraz leżę i czekam co się będzie działo.
U mnie też dzidzia donoszona więc teraz to tylko kwestia czasu kiedy zechce wyjść
póki co nie panikuję
G
Georgina
Gość
Ja zrobiłam trochę pracy na wykłady, ale reszta jutro. Dziennie cosik zrobię to w końcu będzie całośc bo dziś jakoś mi weny brakuje i czasu. Już zaraz Mój kończy robotę. Te godziny za szybko zlatują;D
sawi no ciekawa propozycja
allitka też się nad tym zastanawiam i dlatego tylko z Wami się tą info podzieliłam, bo rodzina to już by mnie odstawiła do szpitala. Biorę też pod uwagę, że to może być plamienie po badaniu. Zobaczymy jak się syt. rozwinie. W końcu ja też nie wiem jak ten czop powinien wyglądać. Tak drogą dedukcji mi to wyszło.
kopciuszek u nas to seksu nie było ze dwa miesiące. A dzisiaj pan doktor bardzo delikatnie mnie zbadał, nawet nie wiedziałam, że tak można.
daffodill zobaczę jak się rozwinie sytuacja sama z siebie.
allitka też się nad tym zastanawiam i dlatego tylko z Wami się tą info podzieliłam, bo rodzina to już by mnie odstawiła do szpitala. Biorę też pod uwagę, że to może być plamienie po badaniu. Zobaczymy jak się syt. rozwinie. W końcu ja też nie wiem jak ten czop powinien wyglądać. Tak drogą dedukcji mi to wyszło.
kopciuszek u nas to seksu nie było ze dwa miesiące. A dzisiaj pan doktor bardzo delikatnie mnie zbadał, nawet nie wiedziałam, że tak można.
daffodill zobaczę jak się rozwinie sytuacja sama z siebie.
kopciuszek2107
Fanka BB :)
MOKA czop nie musi odejsc w caloscimoze odchodzic po troszkuwiec ja raczej bym obstawiala ze to czopw kazdym razie nie musi sie od razu cos zaczac.Jesli sie bedziesz martwic to podjec do gina i zobaczysz co powie.
Chérie
Mama Danielka
dobra laski, ja Was powoli opuszczam i idę się szykować do wyjścia, bo jeszcze mamy kilka spraw do załatwienia z mężem.
trzymać mocno kciuki żeby było po mojej myśli - nie tak jak ostatnio, że w szpitalu wylądowałam!
do przeczytania później.
trzymać mocno kciuki żeby było po mojej myśli - nie tak jak ostatnio, że w szpitalu wylądowałam!
do przeczytania później.
reklama
może założymy nowy wątek "kiedy która urodzi-obstawianie"U Ciebie to mam czuja na koniec miesiąca;-);-)
kudre ja przez ten fenoterol to nie wiem czy mam skurcze czy nie bo owszem brzuch robi się twardy ale jakoś specjalnie nie boli-zaczyna jak tabletka przestaje działać tak na pół godziny przed następną dawką