reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
kopciuszku na razie to spokój grabarza, może zaraz wstawię pranie (3/4 ciuszków nieuprane). Też sądzę, że to jednak czop, doktorek dzisiaj mówił, że każde badanie drażni macicę, a jeszcze coś tam się otwiera. No i Maleństwo kopie cały czas nisko, w końcu kopnie tak, że mi wody odejdą hihi.

może założymy nowy wątek "kiedy która urodzi-obstawianie:-D:-D:-D"
kudre ja przez ten fenoterol to nie wiem czy mam skurcze czy nie bo owszem brzuch robi się twardy ale jakoś specjalnie nie boli-zaczyna jak tabletka przestaje działać tak na pół godziny przed następną dawką:tak:

niezly pomysl.... zobaczylybysmy ktora tutaj potrafi czarowac:)

Witam się! I tak od razu prosto z mostu: chyba mi odchodzi czop!!!!!
Podziwiam Twoje opanowanie ja bym juz zawalu dostala pewnie:)

Karnitynko kochana... kazda odpowiedz zaznaczasz myszka i naciskasz na dole ten "+" ktory przerabia sie w "-" i swieci na czerwono. zauwaz ze jak kazda z nas napisze to przy kazdej wiadomosci jest cyt, "+" i odp. wiec kazda ktora chcesz zacytowac zaznaczasz i za kazdym razem naciskasz "+" po czym robisz odpowiedz i tylko do kazdej dopisujesz co chcesz powiedziec:) mam nadzieje ze cie nie zakrecilam.
Dzieki robie test wlasnie.
ja obsatwiam ze do piatku sie uwiniesz;-)
Tez tak mysle i w sumie fajnie dzidzie zdrowe donoszone wiec luzik!!!

Cherie trzymamy kciuki!
wika ładne masz wyniki, ten mocz tylko dla mnie troszkę podejrzany (ale to pewnie wina złego pobrania, nie ten strumień czy coś), no i synek ładnie waży.
karnitynka to opanowanie to chyba dlatego, że do końca nie jestem pewna czy to to. Poza tym za niedługo przyjeżdża do mnie babcia i chcę jej zaoszczędzić ewentualnych nerwów.

Witam! :tak:

Czytam wlasnie o odchodzacym czopie moki i stwierdzam ze porod staje sie coraz bardziej namacalnym faktem :-p w sumie to fajnie :-)

A pobytu w spzitalu wiecie co mnie najbardziej rozbawilo, jak pani doktor ktora opiekowala sie moja salą od srody miala nas wszytstkie lezace na tej sali kompletnie w dupie, zeby cokolwiek sie od mniej dowiedziec kiedys sie wyjdzie co i jak z taba jest to graniczylo z cudem bo dopowiadala polslowkiem na zadawane pytanie bedac juz z dupą na korytarzu. A w poniedzialek znaczy sie wczoraj gdy na oddziale zjawil sie moj gin do ktorego chodze prywatnie i pani doktor zostala uswiadomiona ze jestem jego prywatna pacjentka, po prostu zmienila podejscie o 10000000000000000 stopni, myslalam ze to jakas inna osoba, tlumaczyla mi co i jak dopytaywala sie o wsyztsko. ZENUJACE O JEST DLA MNIE

Mam alergie na takich ludzi :no:

Hej laseczki ponadrabialam Was i moge sie przywitac. U mnie nuda Tomek w tej Norwegii siedzi do piatku wogole wczoraj mialam ciezki dzien walczylam z lekarzami o zabieg dla taty telefonicznie i w ciaglym kontakcie z mama caly dzien na tel i mialam juz dosc nie no niektorzy lekarze to sie mijaja z powolaniem zero wczucia odruchow ludzkich i czekaja tylko na łapowe!

Smutno mi jak czytam o Twoim tacie :-( Z calego serca zycze jemu i Tobie duzo sil i spokoju.

Mea no kurde zgasilas mnie. Ja mam wlasnie "Cialo obce":-( Mnie sie wszystkie Cooki podobaly i co mowisz, ze ta jest beznadziejna? Chyba lece czytac, zeby sie przekonac.
Mam jeszcze super grubasa "Cien wiatru" czytal ktos? A tak wogole to marza mi sie "Rozlewiska" ale to nabede dobiero jak polece do PL w lutym.

Rowniez moge potwierdzic te opinie o "Ciele obcym". Moj R lubi jego ksiazki i akurat ta nie byl zachwycony. A "Cien wiatru" ma chyba sensowne opinie i ktos mi polecal niedawno. A ja ostatnio strasznie zaniedbalam sie w czytaniu :sorry: i wstydze sie sama przed soba.

O nie juz to widze chyba padne ze smiechu ale wole sama zrobic niz podczas porodu uslyszec tekst taki jak Emwu :))))Prosze nerke wyproznienie ciagle mam to w glowie hihi

To tez moja porodowa zmora :-)

może założymy nowy wątek "kiedy która urodzi-obstawianie:-D:-D:-D"
kudre ja przez ten fenoterol to nie wiem czy mam skurcze czy nie bo owszem brzuch robi się twardy ale jakoś specjalnie nie boli-zaczyna jak tabletka przestaje działać tak na pół godziny przed następną dawką:tak:
skurcze nie musza bolec...przynajmniej te poczatkowe nie bola...Ja mialam to samo,ze 1,5godziny przed nastepna dawke brzuch mi zaczal sie napinac i zwikszyli mi dawke -biore fenoterol co 4godziny, w miedzy czasie nospe + doraznie scopolan w czopkach jak cos sie dzieje-napina.

u nas w szpitalu polozna doradzila dziewczynie jak jej czop odszedl zeby kilka rundek po schodach zrobil i albo to byl szczesliwy traf albo cos w tym jest ale po 3 godz zaczela sie akcja porodowa... starsznie szybko rozwarcie jej sie robilo.. tkaze jak bardzo chcesz niuni moze warto sprobowac... ja dziennie kilka razy ide do mamy na 4 pietro moze od tego tak mnie brzuch boli i te skurcze mnie tak chwytaja.
ja jak lezalam pierwszy raz na PC to laska tak latala na 7 pietro w ta i spowrotem...
i liczyla schody mowila ze 7 razy by weszla na wieze Eiffla.. i jak juz sobie odpuscila to jej wody odeszly:-D
a byla ponad 10 dni po terminie..

reklama
Natalka ty jeses na jakis prochach czy flaszke obalilas bo twoj spokoj jest zabojczy:-D:-D:-D
spokój wodza:-D
a czym się stresować?? wody się póki co nie leją:tak:
będziemy się martwić jak zaczną:-D

kopciuszku na razie to spokój grabarza, może zaraz wstawię pranie (3/4 ciuszków nieuprane). Też sądzę, że to jednak czop, doktorek dzisiaj mówił, że każde badanie drażni macicę, a jeszcze coś tam się otwiera. No i Maleństwo kopie cały czas nisko, w końcu kopnie tak, że mi wody odejdą hihi.
ja mam wszystko poprane i poprasowane tylko czekać
ja mam jeszcze dzisiaj w planie upiec szarlotkę i posmażyć rybkę
póki co zaczyna mnie biegunka i mdłości męczyć:no:

niezly pomysl.... zobaczylybysmy ktora tutaj potrafi czarowac:)

ja to chyba mam jakąś reakcję zwrotną bo im bardziej mnie boli brzuch tym bardziej chce mi się śmiać z tego wszystkiego:-D

Do góry