reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ciekawe ile kg mi wyjdzie znowu na plus przez te obrzęki... :confused2::eek:

no obrzeki maja w sobie troche kg... wiem po sobie ze przez pobyt w szpitalu ze mnie troche sciagneli.. 1szego dnia 200g drugiego 1500g a trzeciego 300g. teraz znow to nadrobilam na pewno... spokojnie z 5 kg na samej wodzie moge stracic.
ale jestem i tak szczesliwa bo dowiedzialam sie ze jedna znajoma jest w 12 tyg ciazy dopiero a wazy juz 102kg!!
takze nie jest zle z nami:) zawsze to jakas pocieszajaca wiadomosc:)

Na pewno tak ale napisalam Ci o tym zebys powiedziala lekarzowi bo to wazne a na pewno bedzie dobrze glowka do gory:) To znalazlam jak sama mialam swedziawki i dlatego mojej gince powiedzialam.
Podstawowym objawem cholestazy jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych nie wolno żadnej kobiecie w zaawansowanej, lub w połowie ciąży bagatelizować jakiegokolwiek swędzenia ciała, należy powiadomić o tym lekarza ginekologa prowadzącego- on zleci szereg badań z krwii, a wtedy wszystko się okarze!

No to ja tez napisze, ze mnie swedzi, a raczej swedzialo w nocy, juz dokladnie nie pamietam co ale chyba lydka i palec u nogi:tak::tak:

mnie caly czas, nawet na chwile nie przestaje... zaraz przeprowadze depilacje nog.. juz jakis czas temu pod prysznicem czulam jak od kostek w dol mnie swedzialo ale bylo do zniesienia a teraz sie rozkrecilo.

Na pewno tak ale napisalam Ci o tym zebys powiedziala lekarzowi bo to wazne a na pewno bedzie dobrze glowka do gory:) To znalazlam jak sama mialam swedziawki i dlatego mojej gince powiedzialam.
Podstawowym objawem cholestazy jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych nie wolno żadnej kobiecie w zaawansowanej, lub w połowie ciąży bagatelizować jakiegokolwiek swędzenia ciała, należy powiadomić o tym lekarza ginekologa prowadzącego- on zleci szereg badań z krwii, a wtedy wszystko się okarze!

Dziekuje Ci slicznie.. nie mam wyjscia w takim razie. a to ze ucho swexzi to tez prawda tylko ze mnie akurat jedno... reke w nocy podrapalam tak ze mam takie male czerwone kriwaczki i nawet nie wiem kiedy to zrobilam. dobrze ze wizyta za 2 dni. strasznie sie boje!!:szok:

Hehe niezle 102 kg w 12 tygodniu no ale kazda z nas jest inna:)
Mnie to wogole tez wszystko swedzi ale podrapie troche i przechodzi chyba kazda z nas swedzi i w wiekszosci przypadkow to normalne ale nie zaszkodzi lekarzowi powiedziec zwlaszcza jak juz nie mozna tego zniesc.

Dziekuje Ci slicznie.. nie mam wyjscia w takim razie. a to ze ucho swexzi to tez prawda tylko ze mnie akurat jedno... reke w nocy podrapalam tak ze mam takie male czerwone kriwaczki i nawet nie wiem kiedy to zrobilam. dobrze ze wizyta za 2 dni. strasznie sie boje!!:szok:
Nic sie nie boj bo ja nie mialam na celu Cie wystraszyc wiesz jak jest z netem ja sama sobie choroby dopowiadam hehe chcialam tylko zebys powiedziala lekarzowi o tym a on juz sobie obada wszystko.

reklama

nie straszcie!
mnie strasznie twarz swędzi koło uszu i tak się ostatnio zastanawiałam od czego to...

Natalka ale Ty już w sumie rodzić możesz... bylabys pierwsza rozpakowana grudnioweczka w listopadzie:):):)

idę robić przegląd torby:tak: strasznie mi się słabo robi i głowa mnie boli

Do góry