reklama
D
daffodill
Gość
ciekawe ile kg mi wyjdzie znowu na plus przez te obrzęki...
no obrzeki maja w sobie troche kg... wiem po sobie ze przez pobyt w szpitalu ze mnie troche sciagneli.. 1szego dnia 200g drugiego 1500g a trzeciego 300g. teraz znow to nadrobilam na pewno... spokojnie z 5 kg na samej wodzie moge stracic.
ale jestem i tak szczesliwa bo dowiedzialam sie ze jedna znajoma jest w 12 tyg ciazy dopiero a wazy juz 102kg!!
takze nie jest zle z nami zawsze to jakas pocieszajaca wiadomosc
karnitynka1982
Fanka BB :)
Na pewno tak ale napisalam Ci o tym zebys powiedziala lekarzowi bo to wazne a na pewno bedzie dobrze glowka do gory To znalazlam jak sama mialam swedziawki i dlatego mojej gince powiedzialam.
Podstawowym objawem cholestazy jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych nie wolno żadnej kobiecie w zaawansowanej, lub w połowie ciąży bagatelizować jakiegokolwiek swędzenia ciała, należy powiadomić o tym lekarza ginekologa prowadzącego- on zleci szereg badań z krwii, a wtedy wszystko się okarze!
Podstawowym objawem cholestazy jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych nie wolno żadnej kobiecie w zaawansowanej, lub w połowie ciąży bagatelizować jakiegokolwiek swędzenia ciała, należy powiadomić o tym lekarza ginekologa prowadzącego- on zleci szereg badań z krwii, a wtedy wszystko się okarze!
nie przechodzi a na pewno przestaje być przyjemneNo Natalka to by byla historyczna chwila na Grudniówkach 2009-Pierwszy poród na żywo:-):-) to zdawaj relacje czy przechodzi czy....
D
daffodill
Gość
No to ja tez napisze, ze mnie swedzi, a raczej swedzialo w nocy, juz dokladnie nie pamietam co ale chyba lydka i palec u nogi
mnie caly czas, nawet na chwile nie przestaje... zaraz przeprowadze depilacje nog.. juz jakis czas temu pod prysznicem czulam jak od kostek w dol mnie swedzialo ale bylo do zniesienia a teraz sie rozkrecilo.
D
daffodill
Gość
Na pewno tak ale napisalam Ci o tym zebys powiedziala lekarzowi bo to wazne a na pewno bedzie dobrze glowka do gory To znalazlam jak sama mialam swedziawki i dlatego mojej gince powiedzialam.
Dziekuje Ci slicznie.. nie mam wyjscia w takim razie. a to ze ucho swexzi to tez prawda tylko ze mnie akurat jedno... reke w nocy podrapalam tak ze mam takie male czerwone kriwaczki i nawet nie wiem kiedy to zrobilam. dobrze ze wizyta za 2 dni. strasznie sie boje!!
karnitynka1982
Hehe niezle 102 kg w 12 tygodniu no ale kazda z nas jest inna
Mnie to wogole tez wszystko swedzi ale podrapie troche i przechodzi chyba kazda z nas swedzi i w wiekszosci przypadkow to normalne ale nie zaszkodzi lekarzowi powiedziec zwlaszcza jak juz nie mozna tego zniesc.
Mnie to wogole tez wszystko swedzi ale podrapie troche i przechodzi chyba kazda z nas swedzi i w wiekszosci przypadkow to normalne ale nie zaszkodzi lekarzowi powiedziec zwlaszcza jak juz nie mozna tego zniesc.
D
daffodill
Gość
nie przechodzi a na pewno przestaje być przyjemne
Natalka ale Ty już w sumie rodzić możesz... bylabys pierwsza rozpakowana grudnioweczka w listopadzie
karnitynka1982
Nic sie nie boj bo ja nie mialam na celu Cie wystraszyc wiesz jak jest z netem ja sama sobie choroby dopowiadam hehe chcialam tylko zebys powiedziala lekarzowi o tym a on juz sobie obada wszystko.Dziekuje Ci slicznie.. nie mam wyjscia w takim razie. a to ze ucho swexzi to tez prawda tylko ze mnie akurat jedno... reke w nocy podrapalam tak ze mam takie male czerwone kriwaczki i nawet nie wiem kiedy to zrobilam. dobrze ze wizyta za 2 dni. strasznie sie boje!!
reklama
Dziekuje Ci slicznie.. nie mam wyjscia w takim razie. a to ze ucho swexzi to tez prawda tylko ze mnie akurat jedno... reke w nocy podrapalam tak ze mam takie male czerwone kriwaczki i nawet nie wiem kiedy to zrobilam. dobrze ze wizyta za 2 dni. strasznie sie boje!!
nie straszcie!
mnie strasznie twarz swędzi koło uszu i tak się ostatnio zastanawiałam od czego to...
Natalka ale Ty już w sumie rodzić możesz... bylabys pierwsza rozpakowana grudnioweczka w listopadzie
idę robić przegląd torby strasznie mi się słabo robi i głowa mnie boli