reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mój ginek pracuje na Karowej ale ja mimo wszystko nie zamierzam tam rodzić a pozatym ginek nie odbiera porodu wiec w tej sytuacji moge rodzić gdzie zechce.a z dojazdem to nie ma co sie martwić na zapas,ty to chociaż wiesz co i jak a ja boje sie pomylić z czymś innym...wiec ty jak poczujesz pierwszy skurcz to bedziesz wiedziała ze to TOi pojedziesz na spokojnie do wawy

A jak się nazywa twój lekarz?
Nie wiem czy poznam, że to TO, przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu dzień wcześniej i skurcze porodowe poznałam godzinę przed narodzinami Staśka. Dopiero wtedy i ja i położne dowiedziałyśmy się, że tego dnia urodzę. Ale położne myślały, że to potrwa dużo dłużej, bo jak dzwoniłam do męża, że chyba zaczynam rodzić to powiedziały żeby się nie spieszył. No i nie zdążył :-) Zresztą nawet jakby się spieszył to by nie zdążył.
No i jedna ginekolog z Żelaznej też mi powiedziała, że nikłe szanse, że dojadę na czas. Może gdyby nie korki to by to inaczej wyglądało.

reklama
nie jestes gamonica skoro jestesmy 2.. poprostu jest to zbyt skomplikowane... ja tak sobie to tlumacze...:)
Jak chcesz sobie zrobic te badanka i miec juz je na wizyte to tu prosze bo ja tez sobie zrobie i z tym pojde bo mi ginka mowila ze mam zrobic:)
Jakie badania?

Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.

• ASPAT, norma: 5–38 U/L
  • ALAT, norma: 5–40 U/L
  • Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
  • Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl

No mi sie wydaje, ze natalka za chwile pojedzie-takiego mam czuja!!
A o swedzeniu juz nic nie piszcie bo zaczynam sobie wkrecac co mnie t nie swedzi:szok::szok:

ja mam czuja od połowy dzisiejszej nocy-jeszcze obudziłam się na fenoterol o 3 i mówiłam mężowi,że będę się zwijać z bólu a poczekam do 20:00 na Niego-nie wiem skąd mi to do głowy przyszło:tak::-D
zmyje paznokcie, umyje głowę i zadzwonie do szwagierki bo z teściową już gadałam:tak:
i poczekam...

Cherie dzięki za info w kwestii lewatywy naprawdę się uspokoiłam, zakupię sobie taki domowy zestaw, a co do tego co się nim aplikuje to też można zakupic w aptece czy jakiś domowy roztwór typu woda+mydło:confused:

Witam sie z rana u mniejuz 11:40 czas zapiernicza, ale dzisiaj to ja sie glownie byczyc planuje. Zjadalm drugie sniadanie, dziecko w szkole, maz przy kompie, obiad mam dwudaniowy z wczorajsza i tylko ta torba wciaz niespakowana:zawstydzona/y:

Dla mnie to nie wazne jak wypchne :tak: moze byc i wiecej niz 4 kg:-) im wieksza waga maluszka to jakos tak raziej bardziej czlowiek sie cieszy :-);-)
A ja jakos wole mniejsze dziciaczki ale takie conajmniej trzykilowe. 4kg to dla mnie duzo i mysle sobie, ze czesto niezdrowo. czytalam gdzies, ze przez tyle witamin jakie wcinamy w czasie ciazy (suplementy) dzieci rodza sie wieksze wlasnie 4 kg i wiecej i potem moze im tego troch brakowac po urodzeniu, bo przeciez w dzieciaczki witamin nie ladujemy prosto ur. Podaje sie ta wit D w PL i tyle. To taka moja teoria. Oczywiscie ostatecznie na wage dziecka nie mamy w plywu, moze moje bedzie 4 kg:-p Ja taka bardzo "naturalna" jestem. Uwazam, ze w nature nie ma co zbytnio ingerowac jak nie ma ewidentnej potrzeby.

co czytasz Cooka ?? bo ja juz chyba pokonalam wszystko co bylo mozna /i tylko ostatnia mnie bardzo zawiodla - coalo obce/
Mea no kurde zgasilas mnie. Ja mam wlasnie "Cialo obce":-( Mnie sie wszystkie Cooki podobaly i co mowisz, ze ta jest beznadziejna? Chyba lece czytac, zeby sie przekonac.
Mam jeszcze super grubasa "Cien wiatru" czytal ktos? A tak wogole to marza mi sie "Rozlewiska" ale to nabede dobiero jak polece do PL w lutym.

Jak chcesz sobie zrobic te badanka i miec juz je na wizyte to tu prosze bo ja tez sobie zrobie i z tym pojde bo mi ginka mowila ze mam zrobic:)
Jakie badania?

Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.

• ASPAT, norma: 5–38 U/L
  • ALAT, norma: 5–40 U/L
  • Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
  • Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl

ciekawe ile za nie zaplace... heheh moje pierwsze badania jak zaszlam a wciaze wyniosly mnie 103zł hihi
dzieki za info... ile czeka sie na wynik???

Witam sie z rana u mniejuz 11:40 czas zapiernicza, ale dzisiaj to ja sie glownie byczyc planuje. Zjadalm drugie sniadanie, dziecko w szkole, maz przy kompie, obiad mam dwudaniowy z wczorajsza i tylko ta torba wciaz niespakowana:zawstydzona/y:

A ja jakos wole mniejsze dziciaczki ale takie conajmniej trzykilowe. 4kg to dla mnie duzo i mysle sobie, ze czesto niezdrowo. czytalam gdzies, ze przez tyle witamin jakie wcinamy w czasie ciazy (suplementy) dzieci rodza sie wieksze wlasnie 4 kg i wiecej i potem moze im tego troch brakowac po urodzeniu, bo przeciez w dzieciaczki witamin nie ladujemy prosto ur. Podaje sie ta wit D w PL i tyle. To taka moja teoria. Oczywiscie ostatecznie na wage dziecka nie mamy w plywu, moze moje bedzie 4 kg:-p Ja taka bardzo "naturalna" jestem. Uwazam, ze w nature nie ma co zbytnio ingerowac jak nie ma ewidentnej potrzeby.

Mea no kurde zgasilas mnie. Ja mam wlasnie "Cialo obce":-( Mnie sie wszystkie Cooki podobaly i co mowisz, ze ta jest beznadziejna? Chyba lece czytac, zeby sie przekonac.
Mam jeszcze super grubasa "Cien wiatru" czytal ktos? A tak wogole to marza mi sie "Rozlewiska" ale to nabede dobiero jak polece do PL w lutym.
radzę się pakować bo później połowy rzeczy zapomnisz:-D

reklama
Do góry