reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Tadam, przed chwilą robione, więc tak byle jak
Imageshack - 555x

moze masz racje ... ale tam to wlasnie w kontrascie z biustem tak wtgladalo ...

czytalam wlasnie art na onecie o zachowaniu sie staruszkow w komunikacji miejskiej ... chamowa taka ze szkoda slow !! moze macie ochote poczytac ?? jak bym slyszala komentarze u mnie w kolejce do laboratorium jak wchodzic chce bez czekania !!

"Kobieta w ciąży i starcy

Wśród internautów, którzy mieli nieprzyjemne doświadczenia związane z podróżowaniem środkami komunikacji miejskiej z osobami starszymi, dość pokaźną grupę stanowiły kobiety w ciąży. Najczęściej padały ofiarami słownych ataków, w przeważającej części ze strony niemłodych już mężczyzn. Jeden z takich przypadków relacjonuje mm: "Kobieta zwraca się do pana, który siedzi na miejscu matki z dzieckiem, aby jej ustąpił miejsca. Pan na to: »Ja ci tego dzieciaka nie zrobiłem« i dumnie siedzi nadal".

"Nie dość, że zajęła nam nasze miejsca, udaje, że nie słyszy, to jeszcze się sk***a" - usłyszała luna, gdy była w 9. miesiącu ciąży i siedziała w niemal pustym autobusie. "Puszcza się taka gówniara z byle kim, a potem miejsce chce zabrać starszej osobie!", "Rozkłada taka nogi, a potem siadać chce" - słyszała Dora, gdy, będąc w ciąży, chciała usiąść w autobusie. Stojąca w sklepowej kolejce trelek w 8. miesiącu ciąży została przepuszczona przez jedną ze stojących wcześniej kobiet, która "grzecznie spytała, czy inni klienci też się na to zgadzają. Wszyscy sie zgodzili, oprócz jednego starszego pana, który rzekł: »jakby się gówniara nie pieprzyła, to by brzucha nie miała«".

Darky z kolei rozmawiała w autobusie ze starszą wiekiem współpasażerką, która opowiadała, że "jak sama miała 25 lat i była w ciąży, to też leciały w jej stronę obraźliwe teksty i to właśnie od osób starszych. A to, że się puściła, że się kur... na prawo i lewo. Kiedyś jakiś dziad zaczął jej robić wymówki, że skoro taka szczeniara latała za chłopami, to równie dobrze może sobie postać w autobusie". I obie zastanawiały się, skąd bierze się wśród mężczyzn taka niechęć względem kobiet „z brzuszkiem"."

Ostatnia edycja:
Napiszę to dziś bo nie wiem czy jutro będę miała możliwość posiedzieć przy kompie.
Obiecajcie mi wszystkie ze jak pojde w poniedzialek do szpitala a cos bedzie sie dzialo z ktoras albo bedziecie mialy badania itp to bedziecie w stanie napisac do mnie tego eska:-)

kurde.. ja to nie umiem się opanować :/ :/ od rana na najwyższych obrotach :/ pranko zrobiłam, później jeden pokój z kurzy cały, łącznie z przestawianiem jakiś ciężkich grzejników :/ później drugi pokój..cała szafa-remanent..później umyłam posłogi na górze i schody..później łazienka /zdezelowana po remoncie/ - kafelki na ścianach, szorowanie wanny,kibla, umywalki, później każdą pierdołe z szafek bo zakurzone były..później podłogi w kuchni, łazience, ganku, i wreszcie schody na dworze..a teraz nareszcie wyciągnełam nogi do góry..
i z przerażeniem zauważyłam że mój mały jest po drugiej stronie brzucha :szok: zawsze się wypinał po prawej stronie bo tak był już ułożny, główką w dół a pupa po prawej stronie, doktorek mówił że tak powinno zostać.. a tu mam górke po lewej stronie i czuje nóżki po prawej-czyli odwrotnie jak do tej pory.. kurde a jak od tego schylania i wygibasów oin mi się przekręcił inaczej.... o nieeee :no::no::no:

Napiszę to dziś bo nie wiem czy jutro będę miała możliwość posiedzieć przy kompie.
Obiecajcie mi wszystkie ze jak pojde w poniedzialek do szpitala a cos bedzie sie dzialo z ktoras albo bedziecie mialy badania itp to bedziecie w stanie napisac do mnie tego eska:-)
Na pewno Ci napiszę jak tam po moim usg 3D a co do Laseczek to liczę, że nic złego nie będzie się działo i nic pisać nie będziemy musiały:tak: Jedynie superlatywy:-)

kurde.. ja to nie umiem się opanować :/ :/ od rana na najwyższych obrotach :/ pranko zrobiłam, później jeden pokój z kurzy cały, łącznie z przestawianiem jakiś ciężkich grzejników :/ później drugi pokój..cała szafa-remanent..później umyłam posłogi na górze i schody..później łazienka /zdezelowana po remoncie/ - kafelki na ścianach, szorowanie wanny,kibla, umywalki, później każdą pierdołe z szafek bo zakurzone były..później podłogi w kuchni, łazience, ganku, i wreszcie schody na dworze..a teraz nareszcie wyciągnełam nogi do góry..
i z przerażeniem zauważyłam że mój mały jest po drugiej stronie brzucha :szok: zawsze się wypinał po prawej stronie bo tak był już ułożny, główką w dół a pupa po prawej stronie, doktorek mówił że tak powinno zostać.. a tu mam górke po lewej stronie i czuje nóżki po prawej-czyli odwrotnie jak do tej pory.. kurde a jak od tego schylania i wygibasów oin mi się przekręcił inaczej.... o nieeee :no::no::no:
Hmm ja pamiętam, że przed poprzednią wizytą u ginki moja Perła też na boki kopała i się w boki wypychała, byłam pewna, że jest w ''poziomie'' a ona była główką w dół. Chyba ciężko wyczuć bez obserwacji na usg jak dzidzia leży.
Mnie dziś czeka odkurzanie łóżek i kanapy. Resztę robiłam za dnia.

reklama
Mam nadzieję:-)

dzis cały dzien czuje ciepłe mrówki chodzace po twarzy ciezka glowe i opadajace powieki do tego serce tak mi wali i tylko slysze jego bicie i cisnienie caly czas to 150/90 albo 155/99. nie chce opasc... i tetno dziwnie skaczace... chwile serce bije normalnie a zaraz gwaltownie przyspiesza nawet do 140.
To pewnie jakies stresowe...

Do góry