reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Wika gratulacje!!
ak sobie mysle, ze moze bym troche poprawila sobie krew bo za niedlugo mam ostatnie badanie (a wiem,ze po porodzie to strasznie idzie w dol) i jak uwazacie moge zazywac ten wyciag z buraka czy moze cos innego bo falvit biore..... Marta moze ty jako przyszla Pani Doktor cos doradzisz??

reklama
No to jeszcze lepiej, :confused: to septosanu pewnie też nie można, bo też ma w składzie szałwie :confused:
a ja kupilam sobie kiedys jak mnie tak gardlo strasznie bolalo przez tydzien takie ziolowe lekarstwo do psikania gardło w którym miedzy innymi byla szałwia, ale na opakowaniu bylo napisane ze mozna stosowac w ciazy, ale na pewno na herbacie z szałwi jest napisane ze nie wolno, ale to doustnie a zewnetrzynie to wydaje mi sie ze mozna

Jaka oni maja piekna wage !!!!!!!!!!!:szok: Strasznie sie ciesze ze wsio ok :) Rasna ci chlopaki rosna :) Jeszcze troche i ich bedziesz mogla przytulic i pociomkac :)
tez juz bym chciala miec je na zewnatrz hihih, troche dlatego tez ze juz ledwo co sie kulam..., ale musza jeszcze troche poczekac bo jeszcze remont trwa

Ja teraz raz wypiore, a gdzies z 2 tyg albo tydzien przed porodem drugi raz, teraz zeby smrod nowosci zniwelowac,a pozniej zeby je odswiezyc. Mam dalej kurz z remontow i chocbym nie wiem gdzie je schowala to zawsze cos tam dojdzie. A tak to beda swieze dla dzidzi. Nooo a ta ikea to porazka...najblizej mamy do krakowa, tak samo jak serwis auta...byle pierdola sie zepsiuje i trzeba do krakowa auto ciagnac...nie sadzilam ze z ta kolderka taka porazka tez hehe. Ok,ide wieszac malutkie ubraneczka. Pierzecie w standardzie 40 lstopni? Mam w sumie jakas funkcje do prania dla dzieci ale musze poszukac instrukcji to zobacze co to za wynalazek ta funkcja.
a w Łodzi otwierają w listopadzie najwieksza ikee w Polsce ;) szykuje sie na mebelki
prasowanie to nie tylko kwestia prosciutkich ciuszkow ale i temperatura zabija zarazki ze nie wspomne o tym ze bawelna nieprasowana jest po prostu nie taka jak byc powinna !!! znowu wylazi moja fobia ale o ile ja jeszcze po domu moge zalozyc nieuprasowana koszulke /w ostatecznej ostatecznosci/ tak nigdy nie ubralabym dziecku nieuprasowanych ciuszkow !! nie i juz !! brr az mi dreszcze przechodza ...
mam podobne zdanie jak Ty w tym temacie

ja narazie 1 opakowanie dostalam bo gin mi powiedzial ze jak na nastepnym badaniu wyjdzie wiecej hemoglobiny to nie bedzie trzeba do konca zelaza lykac !! no i mam barszczyki jesc i takie tam :) ze mna jak z dzieckiem :)

za raczke i do baru /na barszczyk ofkorz!!/??
a ile bierzesz juz zelazo? bo nam ostatnio na zajeciach z hematologii mowili ze najwiekszy blad jaki popelniaja lekarze w leczeniu niedokrwistosci z niedoboru zelaza jest to ze daja zeazo za krotko, a trzeba brac minimum 3 miesiące

wlasnie mi cherie pisze ze nadal cisnienie jej skacze i nie jest ciekawie !! mamy trzymac kciuki !!!!

Oj to nie za ciekawie:no:trzymamy kciuki.

Nie wiem co to jest ten PESER

A nie jest to czasami szewek?

Poza tym zastanawiam się jak moja szyjka się ma. Czy na usg 3D facet jest w stanie z monitora przeczytać mi czy szyjka jest wysoko czy nisko? Bo mnie moja ginka bada dopochwowo, ale w pon. nie jadę do mojej na to usg tylko do innego gina i on takiego badania to liczę mi nie zrobi (dopochwowo).

Napewno bedzie widac ale chyba nie jest w stanie jej zmierzyc:no:

Napiszę to dziś bo nie wiem czy jutro będę miała możliwość posiedzieć przy kompie.
Obiecajcie mi wszystkie ze jak pojde w poniedzialek do szpitala a cos bedzie sie dzialo z ktoras albo bedziecie mialy badania itp to bedziecie w stanie napisac do mnie tego eska:-)

Napewno napiszemy jak cos;-)

dzis cały dzien czuje ciepłe mrówki chodzace po twarzy ciezka glowe i opadajace powieki do tego serce tak mi wali i tylko slysze jego bicie i cisnienie caly czas to 150/90 albo 155/99. nie chce opasc... i tetno dziwnie skaczace... chwile serce bije normalnie a zaraz gwaltownie przyspiesza nawet do 140.
To pewnie jakies stresowe...

Jejciu takie cisnienie jest niebezpieczne:no:ty powinnas jechac juz do szpitala.

Mea, ja to w brzuchu normalnie mam mikser, ale wtedy co bylamw szpitalu i mialam to echo i usg tych komor to juz wtedy bylo na wyniku ze obydwaj sa główkowo, ale ze gin mowil wczesniej ze marne szanse zeby sie obrocil ten jeden to myslalam ze poprostu ten lekarz od echa zapomnial zmienic w tyn swoim szablonie, wiec jesli on wtedy juz sie obrócił to ja tego nie czułam, ale za to teraz jak sa glowkami do dołu w brzuszkami do siebie to kopia sie tak ze czasami az mnie draznią hihihi ;) i jeden drugiego trzymał za ucho na USG ;)

Georgina ja sie boje, bo co noc mam juz takie skurcze ze boje sie ze jakw stane to mi wody odejda, albo czop odejdzie, dzisiaj od 5 nie spalam bo mialam takie skurcze bolesne dopiero przed 10 mi przeszło...

Takie skurcze przy feneterolu:szok:regularne byly?

ALE MILY DZIEN !!! ZOSTALAM CIOCIA !!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)

DZIS NA SWIAT PRZYSZEDL SYNEK MOJEGO RODZONEGO BRATA :-)WIKTOREK URODZIL SIE W 41 TYG CIAZY .... PRZEZ CIECIE CESARSKIE W OSTATNIEJ CHWILI SIE OBROCIL GLOWA DO GORY !!! TO NIEPRAWDOPODOBNE .... WAZY 3960 g ale niewiem ile mierzy ale SIE CIESZE :-D:-D:-Dpozdrawiam was !!!!!!!!!!:-D

Gratulujemy zostania ciocia;-)

Ide sie wykapac ,potem corcie i do wyrka;-)

a ile bierzesz juz zelazo? bo nam ostatnio na zajeciach z hematologii mowili ze najwiekszy blad jaki popelniaja lekarze w leczeniu niedokrwistosci z niedoboru zelaza jest to ze daja zeazo za krotko, a trzeba brac minimum 3 miesiące

ja dopiero zaczelam brac zelazo !! ale mi lekarz powiedzial ze przy moim poziomie hemoglobiny 11,8 to ma byc raczej wspomaganie niz leczenie ...

Cherie ,Eliza trzymam kciuki zebyscie jak najdłuzej ponosiły swoje dzidzie w brzuszkach bo tam im najlepiej jeszcze nie pora aby wychodziły

Nie wiem co to jest ten PESER[/QUOTE

to jest chyba jakas alternatywa dla szwu okrężnego na szyjke nazywa sie to PESSAR taki krążek zakładany przy niewydolnosci cieśniowo- szykowej czyli jak zawczesnie zrobi sie rozwarcie i zagraza to porodem przedwczesnym

Kurde, ale ja nigdy nie byłam badana przez gina faceta, łeee:shocked2:

Nie martw się kochana ja też zawsze do kobiety, ale naprawdę o niebo jest lepiej u gina faceta!! Kto nas zrozumie jak nie facet? on wie ze z kobieta trzeba delikatnie:-) ja sie tak stresowalam 1szy raz a okazalo sie ze chwila moment i juz bylo po... nawet nie wiedzialam kiedy i nic mnie nie zabolalo nie to co u baby:wściekła/y: a pozatym zawsze sie wstydzilam porzed jakims obcym neglizowac procz meza bo on to inna bajka ale tak naprawde myslac logicznie to podczas porodu to lekarz zobaczy nasze intymnosci i to na dodatek z jak najgorszej strony takze na nim to wrazenia nie zrobi... i takimi myslami sie przelamalam i teraz z ogromna checia ide do niego. pewnie gorzej byloby mi gdyby byl mlody a ze ten ma juz swoj wiek to nie zwracam na to uwagi:-)

dzis cały dzien czuje ciepłe mrówki chodzace po twarzy ciezka glowe i opadajace powieki do tego serce tak mi wali i tylko slysze jego bicie i cisnienie caly czas to 150/90 albo 155/99. nie chce opasc... i tetno dziwnie skaczace... chwile serce bije normalnie a zaraz gwaltownie przyspiesza nawet do 140.
To pewnie jakies stresowe...

ty kochana powinnas juz byc w szpialu i brac jakies leki zeby to unormowac nie dosc ze ty sie meczysz to i dla dziecka to nie jest dobre wiec w poniedziałek szybko myk do szpitala

reklama
ALE MILY DZIEN !!! ZOSTALAM CIOCIA !!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)

DZIS NA SWIAT PRZYSZEDL SYNEK MOJEGO RODZONEGO BRATA :-)WIKTOREK URODZIL SIE W 41 TYG CIAZY .... PRZEZ CIECIE CESARSKIE W OSTATNIEJ CHWILI SIE OBROCIL GLOWA DO GORY !!! TO NIEPRAWDOPODOBNE .... WAZY 3960 g ale niewiem ile mierzy ale SIE CIESZE :-D:-D:-Dpozdrawiam was !!!!!!!!!!:-D

gratuluje zostania ciocia i młody bedzie miał kompana do zabawy:blink:

Do góry