reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kolderki tez przepieracie? Ja raz wsadze do pralki zeby tak nowoscia nie smierdzialo. Kurna,ku0m jakas kolderke w ikei...fajna i wogole ALE taki wymiar ze nigdzie nie ma poscieli na to oprocz w ikei oczywiscie...a najblizej ikea 200km od nas haha. Jeden komplet ktos na allegro wystawia i jutro sie aukcja konczy,,,za posciel z przescieradlem z gumka 24 zeta,a przesylka 12 zeta,co za biznes....no ale musze to zamowic.
A ile razy nowe ciuszki sie pierze??? Dwa lepiej?

Co do tematu prania i prasowania dziecięcych ciuszków to moja, podkreślam moje zdanie jest następujące:
piorę raz w persilu sensitiv ( niemieckim jak już pisałam) na praniu delikatnym 40-60 stopni- zależy od ciuszka- nie chcę ich zniszczyć,
uważam, że nie należy przesadzać ze sterylizacją ubranek, ani innych rzeczy, bo maluszek musi przyzwyczaić się do naszych bakterii, będzie leżał w moim łóżku, przytulał się do moich ubrań itp i uważam, że nadmierna przesada prowadzi często do alergii
Co do prasowania- to ja uwielbiam mieć wszystko wyprasowane i zawsze wszystko prasuję i mojej małej też wszystko wyprasuję. I dodam, że uwielbiam prasować dziecięce malutkie ciuszki :-):-):-)
Zabiorę się za to wszystko po świętach, ale najprawdopodobniej w następny
weekend. Nie jest tego aż tak dużo wg mnie, więc nie przeraża mnie to a nie chcę aby za długo leżało.

reklama
Dagmara komodę dzwigać:szok::szok::szok:
Aśka by ci napisała że po dupie wystrzela:-):-):-)

Biedna cherie i Eliza....mooże dają rady jeszcze trochę:tak:

Co do spirytusu to jestem w szoku:szok: przed urodzeniem Hani...a nie było to tak dawno temu:-) jak się zapytałam w aptece o spirytus to mnie baba wyśmiała i powiedziała że mam zwykły w sklepie kupić i rozrobić!
A potem jak byłam z małą u chirurga bo miała podejrzenie przepukliny to mi polecił SPIRYTUSOWY ROZTWÓR FIOLETU GENCJANOWEGO bo coś się tam niby ślimaczyło...choć ja nic nie zauważyłam:zawstydzona/y:
A super to się potem sprawdziło jak kilka razy odpażyła się dupcia....zamiast kremu tym smarowałam i do wody kilka kropel:-)

Ha ha właśnie nadganiam i widzę co Agatka Mei nawyrabiała no wg. mnie to ona ma charakterek po mamusi, nic dodać i nic ująć :-D:-D:-D

Aga ja osobno szuflady a osobno resztę chciałam znieść

Szkoda, że skracania szyjki nie idzie w żaden sposób wyczuć. Zauważyłam, że jak kobita nie ma świadomości co z jej szyjką to robi wszystko co się jej podoba, np. ja;D Bylebym tylko potem nie pluła sobie w twarz.

no to faktycznie musisz miec wszystko ... u mnie tylko pieluszki i chusteczki ... reszta jest szpitalna!!

Wiecie co, ja nie wyobrażam sobie, abym mogła moją Kruszynkę ubrać w szpitalne ciuszki, Misiek od razu po porodzie był ubrany w swoje ciuszki, nawet jak się urodził to owinięty był moją pieluszką- tak zgodnie z teorią, że ma uczyć się od początku naszych domowych bakterii-
pal licho tą teorię, ale ja jakoś stałam się ostatnio obrzydliwa (może za mocne słowo) ale przeraża mnie to :-:)-:)-:)-(
Tak se teraz pomyślałam, to moje dziecko i mogę z nim robić to co chcę- i mogę mieć jakieś dziwne swoje odczucia:-):-):-) i znając życie choćby na czworakach ale ubiorę Małą w moje ciuszki :-):-)

Monia nie wszędzie w szpitalach są brzydkie ciuszki a brudnych nie mają prawa dawać. Koleżanki synek miał rozkoszne śpioszki w szpitalu;D Jakoś się wytrzyma te parę dni:)

Acha uśmiałam się wczoraj do łez bo moja córka podeszła i ze stoickim spokojem stwierdziła:
"Mamo ty jesteś pewna, że chcesz dać dziamdziamowi na imię Kaj?
(ja na to, że tak.)
Ale on się rodzi w zimie a jak tak mu coś do oka wpadnie?"
:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D

Jak ktoś nie wie o co chodzi to odsyłam do bajki Andersena "Królowa śniegu"

zostalam rozlozona na lopatki !!

dagmar ale ty se babo daruj moze mycie podlog co ??!!??
nie no ale za komode do powinnas dostac zjeb taki zeby cie braklo !!! laska ty jestes niereformowalna !!! skurcze masz jak talala i tachasz drewniana komode do garazu ... no panie zlituj sie !!!

reklama
Wiecie co, ja nie wyobrażam sobie, abym mogła moją Kruszynkę ubrać w szpitalne ciuszki, Misiek od razu po porodzie był ubrany w swoje ciuszki, nawet jak się urodził to owinięty był moją pieluszką- tak zgodnie z teorią, że ma uczyć się od początku naszych domowych bakterii-
pal licho tą teorię, ale ja jakoś stałam się ostatnio obrzydliwa (może za mocne słowo) ale przeraża mnie to :-:)-:)-:)-(
Tak se teraz pomyślałam, to moje dziecko i mogę z nim robić to co chcę- i mogę mieć jakieś dziwne swoje odczucia:-):-):-) i znając życie choćby na czworakach ale ubiorę Małą w moje ciuszki :-):-)

monia u mnie w szpitalu polozne kapia dziecko i nawet jak je ubierzesz w swoje ciuszki i swoje pieluszki to niestety pojdzie to hurtem do szpitalnego prania i mozesz sie z ciuszkami porzegnac !!! a ciuszki sa ponoic ladne i swieze ... nie wiem jak jest z przebraniem dziecka w ciagu dnia jak np uleje ale mysle ze idzie sie na oddzial noworodkow i sie dostanie nowa koszulke czy cos ...

Do góry