reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Acha uśmiałam się wczoraj do łez bo moja córka podeszła i ze stoickim spokojem stwierdziła:
"Mamo ty jesteś pewna, że chcesz dać dziamdziamowi na imię Kaj?
(ja na to, że tak.)
Ale on się rodzi w zimie a jak tak mu coś do oka wpadnie?"
:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D

Jak ktoś nie wie o co chodzi to odsyłam do bajki Andersena "Królowa śniegu"

reklama
Matko Kochana! Koleżanka mi walnęła textem, że mam niziutko brzuszek:O Szok! Każdy mówi, że wysoko. To pewnie od zdjęcia zależy bo mi nie opadł!
(Koleżanka to stwierdziła patrząc na zdjęcia jakie dałam do albumu dziś). Ale tam mam gumę naciągniętą na spodnie, więc pewnie dlatego tak dziwnie brzuszek wyszedł:p)

Dagmar ja Ci wierzę. Ja dzieci swoich jeszcze nie mam, niby mogłabym bardziej poodpoczywać a ja na dupie nie umiem usiedzieć, zawsze muszę mieć czysto w domciu, wszystko porobione, wokół zwierzyńca tak samo i też staram się jak najwięcej w remontach pomagać. Głównie podaję, ale to zawsze coś. Wczoraj trochę malowałam, ale na niskiej powierzchni by rąk nie mieć w górze.

Poza tym zastanawiam się jak moja szyjka się ma. Czy na usg 3D facet jest w stanie z monitora przeczytać mi czy szyjka jest wysoko czy nisko? Bo mnie moja ginka bada dopochwowo, ale w pon. nie jadę do mojej na to usg tylko do innego gina i on takiego badania to liczę mi nie zrobi (dopochwowo).

Dagmar ja Ci wierzę. Ja dzieci swoich jeszcze nie mam, niby mogłabym bardziej poodpoczywać a ja na dupie nie umiem usiedzieć, zawsze muszę mieć czysto w domciu, wszystko porobione, wokół zwierzyńca tak samo i też staram się jak najwięcej w remontach pomagać. Głównie podaję, ale to zawsze coś. Wczoraj trochę malowałam, ale na niskiej powierzchni by rąk nie mieć w górze.
Spoko ja wczoraj czyściłam z ubrań drewnianą komodę. Nie jest duża ale jest ciężka i zaczęłam ją targać na korytarz z zamiarem zniesienia do piwnicy bo w tym tygodniu w czwartek jadę do PUP i taxi biorę więc kupię farbę pod kolor szafy (niebieski mammut z ikea) i będę malować w garażu. Ale czymś trzasłam i wpadła moja mama z dołu i dostałam taki z.... że masakra. Dodam, że akurat mnie nic nie bolało:blink:

Poza tym zastanawiam się jak moja szyjka się ma. Czy na usg 3D facet jest w stanie z monitora przeczytać mi czy szyjka jest wysoko czy nisko? Bo mnie moja ginka bada dopochwowo, ale w pon. nie jadę do mojej na to usg tylko do innego gina i on takiego badania to liczę mi nie zrobi (dopochwowo).

No tego to ja nie wiem :-D

Pamiętam jak myłam tydz temu podłogi w sobotę i akurat mama przyszła i zobaczyła, że niosę wiadro z wodą i od razu, że mam to zostawić, że ona mi to wniesie na górę i panika bo ja dźwigać ciężko nie mogę. Ale odpowiedziałam jej spokojnie, że nalałam sobie tylko 1/3 wiaderka, więc nic mi nie będzie:) Przecież jakoś trzeba myć podłogi:)

reklama
Do góry