reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A po co takie kombinacje???:szok:
Zachodzisz do apteki, kupujesz piochtaninkę ze spirytusem i to jest najlepsze do przemywania pępuszka:tak: Co prawda barwi na fioletowo ale najlepszy specyfik bo dezynfekuje i jednocześnie wysusza.
Ja to sie nie znam za bardzo mialam na liscie spirytus to powiedzialam babce w aptece ze chce spirytuss a ona mi mowi ze nie da bo na recepte to sobie chcialam isc a ta mi wcisnela te waciki nasaczone zapakowane 4 sztuki to wzielam najwyzej nie wykorzystam;) No ale na forum mozna sie dowiedziec wszystkiego :)

reklama
Ja wieczorkiem sie przejde na cmentarz, mam jakies 500 metrow :) uwielbiam chodzic wsrod zapalonych zniczy,sam ten zapach i swiatlo robi taka magiczna atmosfere, ludzie chodza w skupieniu. Jutro napewno bedzie wiecej tych lampek itp.

a jakies ciuszki dla dziecka musisz zabierac ?? albo kosmetyki ?? bo dziwaczne to jest ze nie daja spirytusu do przemywania w szpitalu !! w domu to wiadomo ze trzeba miec swoje bo to nie tylko polozna przemywa ale wogole samemu trzeba!!

Tak muszę mieć całą wyprawkę z becikiem, koszulki, skarpetki i kosmetyki : oliwka, mydełko, oraz pieluchy tetrowe i jednorazowe.A i jedną butelkę 125ml tak na wszelki wypadek i smoczek uspakajacz.:tak:

Wracając do tego spirytusu u nas trzeba mieć do szpitala, 100ml do przemywania pępka, i w domu też jak połozna przychodzi trzeba mieć swój.

W domu to wiadomo ale w szpitalu:szok:dziwne.

Ja pralgm w tej funkcji dla dzieci i wlasnie wyskoczylo ze jest 90 ustawione,wiec juz nic nie musze z tym prankiem robic sasassasa :)

Ubranka dzieciece w 90 stopniach?:szok::szok::szok:
Świeze wieści od cherie !!

"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"

Jejciu niezle cisnienie:szok:jeszcze lepsze od mojego w poprzedniej ciazy:szok:najwazniejsze jednak ze wszystko sie unormowalo i dobrze ze byla pod kontrola:tak:

A ja wlasnie wcinam golabka:-)nie jest jeszcze super miekki ale juz nie moglam sie opszec:-)placuszek juz gotowy,zostaly podlogi do mycia i odkurzanie ale to zrobi maz;-)teraz ide sie walnac na wyro bo brzuszek zrobil sie twardy i boli:-(

reklama
Trzymamy trzymamy, kurcze, ale się dziewczyna nameczy w tej ciąży, mam nadzieję że to chwilowe pogorszenie.
U nas dziś naleśniki ze szpinakiem, moje Kochanie już walczy z naleśnikami, a ja zaraz zabieram się za farsz. Ogólnie lenistwo straszne u nas w tej weekend.
Co do spirytusu do pepka to na listopadówkach chyba dziewczyny pisały o takim fajnym w sprayu od razu, do tego sa tez chyba w komplecie wacki więc moim zdaniem fajna sprawa. Tylko za chiny nie pamiętam jak to sie nazywało....

Do góry