reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja poprasowalam wszystko, jeszcze mi zostalo posprzatanie biurka i maz odkurza jak wroci z pracy :) obiadek zasadniczo tez gotowy tylko wlaczyc ziemniaki i ryba na patelnie :) a jaka mam surowke z kiszonej kapuchy !!! mniaaaaam !!
a co do bigosu to ja chyba zamowie sobie u mamusi :) ale to w drugiej kolejnosci po pierogach :)

reklama
Świeze wieści od cherie !!

"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"

O kurcze!!! Nieciekawie, niech się dzielnie trzyma!!!

W ogóle ostatnio coraz ciężej mi się robi na brzuszku, brzuszek większy to i ciężejszy;D Muszę mu fotki pocykać:) I mam małe problemy ze schylaniem, kucaniem;D A jak mam pościerać kurze z szafeczki spod plazmy to mnie cholera bierze bo się muszę nieźle nagimnastykować:p
Ojeju nic mi nie mow ja mam ze schylaniem problem w sumie to mi najbardziej przeszkadza bo jak chodze sobie to git ostatnio kupowalam buty to nie moglam moich w sklepie zdjac a juz zalozyc sklepowych to porazka silowalam sie z moim we dwoje mi buta naciagalismy haha pozniej latal sciagal mi wszystkie i zakladal:)Aa o polce pod tv nie wspomne a kurzy sie ze hej!!!

Wracając do tego spirytusu u nas trzeba mieć do szpitala, 100ml do przemywania pępka, i w domu też jak połozna przychodzi trzeba mieć swój.
Hmmm a ja jak chcialam kupic spirytus do przemywania zeby w domku juz byl to babka w aptece mi powiedziala ze jest na recepte dadza mi ja w szpitalu po porodzie i mi go w aptece dopiero rozrobia czy cos takiego a poki co dala takie gotowe waciki nasaczone alkoholem w razie jakbym np zapomniala recepty tak na wszelki wypadek.

"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"
Dobrze, że syt pod kontrolą. A ktoś ma wieści od Elizy??

NO mam nadzieje ze w tym dwupaku jeszcze troche pobeda

Hmmm a ja jak chcialam kupic spirytus do przemywania zeby w domku juz byl to babka w aptece mi powiedziala ze jest na recepte dadza mi ja w szpitalu po porodzie i mi go w aptece dopiero rozrobia czy cos takiego a poki co dala takie gotowe waciki nasaczone alkoholem w razie jakbym np zapomniala recepty tak na wszelki wypadek.

A po co takie kombinacje???:szok:
Zachodzisz do apteki, kupujesz piochtaninkę ze spirytusem i to jest najlepsze do przemywania pępuszka:tak: Co prawda barwi na fioletowo ale najlepszy specyfik bo dezynfekuje i jednocześnie wysusza.

reklama
Do góry