reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
O widzę że nie tylko ja mam taką obsesję:-D
A tak poważnie to Mea rację masz, nałożyć noworodkowi ubranko bez wcześniejszego prasowania można jedynie w przypadku gdy sie ustawiło pranie na gotowanie, czyli w 90 stopniach.:tak:
W innych przypadkach trzeba zabijaćzarazki i prasować.

Ja pralgm w tej funkcji dla dzieci i wlasnie wyskoczylo ze jest 90 ustawione,wiec juz nic nie musze z tym prankiem robic sasassasa :)

Ja pralgm w tej funkcji dla dzieci i wlasnie wyskoczylo ze jest 90 ustawione,wiec juz nic nie musze z tym prankiem robic sasassasa :)

No to super!
Pamiętam jak Antkowi szykowałam wyprawkę, wszystko bardzo dokładnie prasowałam ale później już tylko ustawiałam pralkę na gotowanie i tak prałam pieluchy. Nie miałam sił już prasować bo pierwsze 2 miesiące na tetrówkach jechaliśmy bo Antek na wszystkie pieluchy miał uczulenie.

Pizza wstawiona do piekarnika mąz gra na playu wiec mam chwileczke czasu dobrze ze jestem na biezaco z czytaniem ;-)

Wlasnie nie musze prasowac :D ta funkcja w mojej pralce jest fantastyczna,ktos wpadl na genialny pomysl ze ubranka sa za male na prasowanie :)) wyciaglam a one jak z wieszaczka prosciutkie. W instrukcji pisze ze funkcja prania dzieciecego wazy sobie wsad, ustala najnizsze mozliwe obroty bębna tak ze nie ma zagniecen od wirowania,takze na szczescie nie musze prasowac.

NO pamietajcie ze tu nie chodzi o wygniecenia tylko zeby zabic zarazki !!!

Co do prasowania to ja mam poprasowane wszystkie pieluchy i to co miało iść na wyprawkę do szpitala a nie idzie bo nie trzeba mieć ciuszków tam dla dzidzi swoich. I mam ręczniki Małej poprasowane oraz kocyk. Kurcze to jeszcze masę prasowania mnie czeka;D

Ja juz wszystko mam poprasowane poskladane ....:-) zeby teraz z duzym brzuszkiem sie nie przemeczac .... moze az tak sie nie zakurzylo poprzykrywalam troche itd...

a nie wiem czy wam wspominalam o przescieradelkach flanelowych do lozeczka ... sa mieciutkie i suuuper gatunkowo ... ale niech h...j je strzeli z prasowaniem !!!!! wrrrr ale sie umordowalam !! no ale cale posciele juz mam gotowe, rozki, przescieradla i reczniki ... troche mi to zajelo ale grunt ze jest gotowe ... teraz do wora i po swietach rozkladamy lozeczko :)

Ja łozeczko rozkladam 2-3 tyg przed terminem porodu bo kupuje nowe i ponoc lepiej zeby troche wywietrzalo z tego zapachu nowego drewna cos o tym slyszeliscie ???

Wracając do tego spirytusu u nas trzeba mieć do szpitala, 100ml do przemywania pępka, i w domu też jak połozna przychodzi trzeba mieć swój.

A co do tego chcialam kupic w aptece to mi powiedzieli ze nie da sie kupic bez recepty i ze dostane recepte w szpitalu ... no i oczywiscie u nas tez w szpitalu daja ... hmm a Ty gdzie kupisz skoro masz do szpitala wziac ??

No to super!
Pamiętam jak Antkowi szykowałam wyprawkę, wszystko bardzo dokładnie prasowałam ale później już tylko ustawiałam pralkę na gotowanie i tak prałam pieluchy. Nie miałam sił już prasować bo pierwsze 2 miesiące na tetrówkach jechaliśmy bo Antek na wszystkie pieluchy miał uczulenie.

Kurde,to pewnie codziennie najmniej jedno pranie. Mam nadzieje ze mojego pampersy nie uczulà,kupie kilka. roznych paczek,narazie mam newborn. z pampersa,ale slyszalam ze huggisy sa lepsze, a co do proszku- ktory macie sprawdzony? Ja kupilam lovele. ale niektore mamy nie byly zadowolone, jelp chyba lepszy,albo dzidzius?

Świeze wieści od cherie !!

"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"

Kurde,to pewnie codziennie najmniej jedno pranie. Mam nadzieje ze mojego pampersy nie uczulà,kupie kilka. roznych paczek,narazie mam newborn. z pampersa,ale slyszalam ze huggisy sa lepsze, a co do proszku- ktory macie sprawdzony? Ja kupilam lovele. ale niektore mamy nie byly zadowolone, jelp chyba lepszy,albo dzidzius?

Ja płaytki mydlane a pozniej za kilke miesicy pewnie jelp...

Świeze wieści od cherie !!

"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"

Tyle dobrze ze sa w dwupaku oby tak dalej .....

A ja zakończyłam sprzątanko, Mój robi porządki na ogrodzie:) Ja popijam puszeczkę Mirindy i troszkę odpocznę. Na obiadek wyciągnęłam z zamrażarki bigos, a co się będę:p Kiedyś go trzeba zjeść a dawno nie jedliśmy. Co prawda odkąd jestem w ciąży średnio mi bigos podchodzi, ale cóż:p Mój za to bardzo lubi:) Ale barszczyk bym wypiła tylko, że nie mam:p
MOj wlasnie tez sprzata na ogrodzie :) Ale najpierw posprzatal w domku bo ja juz nie daje rady !a boje sie ze brzuszek zas zacznie twardniec !
NO i ja tez bede miala bigosik czekam az tato mi przyniesie MNIAM

reklama

Nio, wdomu to wszedzie sie pieluchy suszyły:tak: Mam nadzieje,że teraz Malenstwo tak delikatnej pupci nie będzie miało;-)
A proszek i płyn- ja mam dzidziusia:tak:

Do góry