nowamagdak
Fanka BB :)
ok dam znac lece hehe :-) a pozniej musi stac pozniej jeszcze troche czy od razu na blache ??
Od razu na blache
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ok dam znac lece hehe :-) a pozniej musi stac pozniej jeszcze troche czy od razu na blache ??
O widzę że nie tylko ja mam taką obsesję
A tak poważnie to Mea rację masz, nałożyć noworodkowi ubranko bez wcześniejszego prasowania można jedynie w przypadku gdy sie ustawiło pranie na gotowanie, czyli w 90 stopniach.
W innych przypadkach trzeba zabijaćzarazki i prasować.
Ja pralgm w tej funkcji dla dzieci i wlasnie wyskoczylo ze jest 90 ustawione,wiec juz nic nie musze z tym prankiem robic sasassasa![]()
Wlasnie nie musze prasowacta funkcja w mojej pralce jest fantastyczna,ktos wpadl na genialny pomysl ze ubranka sa za male na prasowanie
) wyciaglam a one jak z wieszaczka prosciutkie. W instrukcji pisze ze funkcja prania dzieciecego wazy sobie wsad, ustala najnizsze mozliwe obroty bębna tak ze nie ma zagniecen od wirowania,takze na szczescie nie musze prasowac.
Co do prasowania to ja mam poprasowane wszystkie pieluchy i to co miało iść na wyprawkę do szpitala a nie idzie bo nie trzeba mieć ciuszków tam dla dzidzi swoich. I mam ręczniki Małej poprasowane oraz kocyk. Kurcze to jeszcze masę prasowania mnie czeka;D
a nie wiem czy wam wspominalam o przescieradelkach flanelowych do lozeczka ... sa mieciutkie i suuuper gatunkowo ... ale niech h...j je strzeli z prasowaniem !!!!! wrrrr ale sie umordowalam !! no ale cale posciele juz mam gotowe, rozki, przescieradla i reczniki ... troche mi to zajelo ale grunt ze jest gotowe ... teraz do wora i po swietach rozkladamy lozeczko![]()
Wracając do tego spirytusu u nas trzeba mieć do szpitala, 100ml do przemywania pępka, i w domu też jak połozna przychodzi trzeba mieć swój.
No to super!
Pamiętam jak Antkowi szykowałam wyprawkę, wszystko bardzo dokładnie prasowałam ale później już tylko ustawiałam pralkę na gotowanie i tak prałam pieluchy. Nie miałam sił już prasować bo pierwsze 2 miesiące na tetrówkach jechaliśmy bo Antek na wszystkie pieluchy miał uczulenie.
Kurde,to pewnie codziennie najmniej jedno pranie. Mam nadzieje ze mojego pampersy nie uczulà,kupie kilka. roznych paczek,narazie mam newborn. z pampersa,ale slyszalam ze huggisy sa lepsze, a co do proszku- ktory macie sprawdzony? Ja kupilam lovele. ale niektore mamy nie byly zadowolone, jelp chyba lepszy,albo dzidzius?
Świeze wieści od cherie !!
"Wczoraj bylo z nami nieciekawie, skurcze co 5 min, szyjka sie skrocila, na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo. do tego cisnienie 180/115 ale na szczescie jeszcze jestesmy w DWUPAKU !! sytuacja opanowana, cisnienie spadlo ! Daja mi fenoterol co 4h i scopolan zamiast nospy, dwa rodzaje lekow na nadcsnienie i faszeruja mnie hydroxyzyna na uspokojene. Buziaki dla Was !!"
MOj wlasnie tez sprzata na ogrodzieA ja zakończyłam sprzątanko, Mój robi porządki na ogrodzieJa popijam puszeczkę Mirindy i troszkę odpocznę. Na obiadek wyciągnęłam z zamrażarki bigos, a co się będę
Kiedyś go trzeba zjeść a dawno nie jedliśmy. Co prawda odkąd jestem w ciąży średnio mi bigos podchodzi, ale cóż
Mój za to bardzo lubi
Ale barszczyk bym wypiła tylko, że nie mam
![]()
Kurde,to pewnie codziennie najmniej jedno pranie. Mam nadzieje ze mojego pampersy nie uczulà,kupie kilka. roznych paczek,narazie mam newborn. z pampersa,ale slyszalam ze huggisy sa lepsze, a co do proszku- ktory macie sprawdzony? Ja kupilam lovele. ale niektore mamy nie byly zadowolone, jelp chyba lepszy,albo dzidzius?