reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja wyogladalam wasze zdjecia na zamknietym, bo przeciez nie wchodzilam tam juz ruski rok. Sama musze sie wkleic obecnie ale do tego potrzebuje komputera stacjonarnego, ktory okupuje moj maz.

Martuska a czemu twoje dziecko (4-letnie?) już do szkoły chodzi? W UK takie przepisy?

Tak moje dziecko chodzi juz do szkoly, zaczelo od wrzesnia. Tutaj dzieci zaczynaja obowiazkowo Reception class (czyli cos w rodzaju zerowki) od 4 lub 5 lat. Jak koncza 4 przed wrzesniem danego roku to ida z wrzesniem jak po wrzesniu to ida z kolejnym rokiem. Moj Alex z lipca wiec sila rzeczy, jest jednym z mlodszych. Maja duzo zabawy i gonitwy na placu szkolnym, ale ucza sie juz literek liczenia i innych szkolnych rzeczy. Wkleje zdjecie mojego szkolniaczka w mundurku, bo tutaj jak pewnie wiecie szkolne uniformy obowiazkowe.
Wczesniej chodzil do przedszkola 2 lata, odplatnie jednak.

reklama
Czesc laski dzisiaj jakos udalo mi sie przetrwac te zajecia, nawet nas wczesniej troche puscili do domu. Kurcze tylko mnie martwi ze zaczynaja mnie znowu bolec uszy tak jak wtedy w szpitalu i jko gardlo mnie pobolewa,. ledwo mi przeszlo po 3 tyg moje porazenie nerwu i mam wkręte ze znowu mi sie zrobi to samo.... Bo wtedy tez mnie tak bolaly najpierw uszy, potem głowa.

Siedze sama u tesciowej, posiedzialam z nia pogadalam, ale zaraz sie klade bo nogi mam spuchniete jak balony. Moj B maluje sciany u nas w mieszkanku i spotkamy sie dopiero jutro rano.

Trzymajcie jutro za nas kciuki bo mamy USG na 15, a boje sie zeby wsyztski wyszlo w porzadku z tymi komorami, bo niby w szpitalu wyszly badania okej ale wiecie jak to jest wkrecam sobie i tak. No i jeszcze mam jutro KTG i wizyte u gina, sie okarze ile wskarze moja waga.... No i w ogole jestem bardzo ciekawa ile waza chlopaki, no a przede wsyztskim jak sa ulozeni, bo od tego bedzie zalezalo jak bede rodzic.

Hej właśnie wróciłam od ginki no i nie mam najlepszych wieści :no:ale na szczęście do szpitala na razie nie muszę iść, i to jedyna pociecha. :tak:Brzuch nisko, szyjka nisko i robi się rozwarcie, do tego doszły upławy - jakaś brzydka infekcja. Ginka stwierdziła że jeśli do 19 listopada dotrwam to będzie bardzo dobrze:tak:, bo mały pcha się na maxa, mimo iż cały czas leżę. I że jeśli wody odejdą to a może się tak zdarzyć, od razu do szpitala. Także leżenie plackiem kolejne 3 tygodnie i modlić się żeby rozwarcie dalej nie postępowało.:-(
Trzymam kciuki aby było tylko dobrze:tak: A czemu taka data 19.11?

chcę przez jakieś 4-5 tyg tak, a później fru do łózeczka-bo się przyzwyczai i dopiero by było. Ale znajome które mają małe dzieci właśnie tak robiły, zresztą położna też zalecała kilka tygodni mieć malucha przy sobie, że to sa początki jego życia, kształtuje sobie już bliskość i takie tam.. a jak będzie, to zobaczymy.
Zresztą zapytałam na czym dziecko ewentualnie kłasć jeśli sie je mieć przy sobie, a nie o to kto co myśli na ten temat.
Kochana nie przejmuj się, każda z nas może napisać co myśli w danym temacie, wiadomo, że zrobisz jak zechcesz:tak: Bylebyś była zadowolona cały czas i potem tym bardziej.

ja poogladalam filma i zaraz spadam do lozka ... jutro ciezki dzien wiec trzeba sie wyspac :) czyli ja i naka wracamy jutro z dobrymi wiadomosciami ... marta przyniesie dobre wiadomosci z USG a kasiek z wizyty ... taki zakladam plan na jutro :)

ktos jeszcze ma takie ambitne plany ??

Luuuzna ludzie to chyba z zazdrosci tak sie zachowuja, szkoda slow.

Ja dziewczyny ide mowie dosc na dzisiaj.
Jutro sprzatanie chalupki mnie czeka wiec wyspac sie musze.
Spokojnych nocy zycze!

reklama
Wy też od 8 miesiąca macie wstręt do kawy? Bo ja tak. Ricore, bez której wcześniej ranka sobie nie wyobrażałam przestała mi smakować z jakieś 2tyg temu. No i jej nie piłam. Dziś próbowałam sobie zrobić kawkę 3w1, ale taka ochydna, że połowę wylałam. Kiedyś tę kawkę też lubiłam. Jutro najwyżej spróbuję zwykłą rozpuszczalną z mlekiem, jak ta nie zadziała to oleję to;)
Ja od 8 miesiecy nie pije kawy ;) Gin mi zakazał. Ale generalnie wczesniej tez jakims mega smakoszem kawy nie bylam, chyba ze z mama do towarzystwa, jedna lyzeczke pol na pol z mlekiem, no ewentulanie w trakcie sesji :) Ale teraz bym sie napila chetnie, ale poczekam az sie chlopaki wyprowadza z mojego brzucha ;)

Do góry