reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja juz mam 4 termin:laugh2: na Mikołajki:-D
ale powiedziała mi gin, że jak nie urodzę do 10 grudnia to mam się zgłosić do szpitala.
wybaczcie nie mam czasu teraz czytać ani pisać:wściekła/y:
Studia mnie wykańczają:-( Na dodateek stara baba mnie oblała na egzaminie...powiedziała mi, że widzi, że jestem w ciąży i skoro byłam wcześniej taka bezmyślna, to może teraz zacznę mysleć:wściekła/y::no:
Szczyt chamstwa!

Rok temu wyjechała dziewczynie z tekstem 'zamiast rozkładac nogi, rozłożyłaby Pani ksiązki'....z babciami nie ma co dyskutować. Ona zazdrości, bo juz nie może mieć dzieci.
omg.. ale babsko..
ja dzisiaj byłam na uczelni i spotkałam jedną prof. jezuuu jak się mną zachwycała.. ;|
oj Pani Aniu alez Pani ślicznie wygląda a jak sie Pani czuje..
a ja się tylko uśmiechałam a już mnie rozrywało..
jak ja tego nie lbie.. tysiąc pytan dziennie jak sie czuje..
nojak sie moge czuć?
jak słoń jakiś :-D

reklama
omg.. ale babsko..
ja dzisiaj byłam na uczelni i spotkałam jedną prof. jezuuu jak się mną zachwycała.. ;|
oj Pani Aniu alez Pani ślicznie wygląda a jak sie Pani czuje..
a ja się tylko uśmiechałam a już mnie rozrywało..
jak ja tego nie lbie.. tysiąc pytan dziennie jak sie czuje..
nojak sie moge czuć?
jak słoń jakiś :-D

ja mialam fajnego doktorka z wytrzymalosci i jak poszlam po wpis to tak sie zachwycal moim brzuszkiem ze nawet zauwazyla jak sie mala ruszyla i zapytal czy moze dotknac.... bardzo fajny i przyjemny facet.... a u mnie na politechnice wiekszosc to mezczyzni.... ze tez ten wczorajszy sie tak zachwycac nie chcial,,,,,,,,,,,,,,,,

ja mialam fajnego doktorka z wytrzymalosci i jak poszlam po wpis to tak sie zachwycal moim brzuszkiem ze nawet zauwazyla jak sie mala ruszyla i zapytal czy moze dotknac.... bardzo fajny i przyjemny facet.... a u mnie na politechnice wiekszosc to mezczyzni.... ze tez ten wczorajszy sie tak zachwycac nie chcial,,,,,,,,,,,,,,,,
ja nie lubie tego zachwycania się moim brzuszkiem..
niejednego już po rękach owaliłam..:-D
miłe to jest gdy ktos zauwazy powie jakieś miłe słówko ale bez przesadyzmu.. :)
dzisiaj jak byłam odebrać karte z nfz.. była kolejka a pewien miły pan poprosił zebym weszła przed nim bo widzi żem ciężarna.. pani przy biurku też slicznie powiedziala ze mam spokojnie usiasc i tylko wyciagnac starą karte i w ogole jakoś tak mi tam miło było :-D

Luuuzna normalnie SZOK, są ludzie i taborety, zdaje się masz tu do czynienia z drugą kategorią. A jak taka staromodna to jej powiedz, że ciężarnej się nie odmawia bo . . . coś tam z myszami :-D Bratowa mi to ciągle mówi, jest bardzo zabobonna.

Martuska a czemu twoje dziecko (4-letnie?) już do szkoły chodzi? W UK takie przepisy?

Ostatnia edycja:
JEJ! Nadrobiłam!
Dagmar - super, że już wróciłaś.
U mnie dzień załatwiania papierów i gimnastyki. Dziś Miśka ćwiczyła razem ze mną. Dziewczyny się śmiały, że najpierw podskakuję ja a potem mój brzuch ;-) A jaką falę w wodzie robiłyśmy to wieloryby się chowają!
:-)

Słyszałyście o tym wynalazku???
Babycare TENS - o produkcie

W Szwecji się go stosuje do znieczulania, ale ja jakoś nie jestem przekonana do prądu...

A ja kiedyś wstawałam siku w nocy i potem bez problemu zasypiałam bo to na ogół była godzina 3. A teraz lecę siku o 7 rano kiedy już widno na polu i kurde potem już usnąć nie mogę, jasność mnie rozprasza i wstaję z łóżka a za dnia padam na ryjek:-p

Ciesz się, że tylko raz lecisz :-( Ja mam ustalone godziny nawet: tuż przed spaniem koło 23, 3, 5:30 i 8:30. I nie ma przebacz, muszę wstać i iść o tej porze :-(

A my nie dorobiliśmy sie jeszcze żelazka więc prasowania nie ma;-) Jak wyjmuje ubrania z pralki to układam je w kosteczke i do miski taki stosik, rozwieszam po 10 minutach i wszystko jest ładnie wyprostowane. Może w tym miesiacu uda się nam odłożyć na zelazko, bo deskę do prasowania kupilismy w tym miesiącu;-)

Ja dobrze strzepuję przed powieszeniem i też są proste jak wyschną ;-) Jak pomyślę, że mam poprasować wszystko dla Małej to mi się odechciewa :-( Nie wiem jak Wy to robicie, że macie tylko kilka wsadów ciuchów. Ja już zrobiłam 5 pran samych ubranek a drugie tyle czeka w workach jeszcze... Plus pieluchy wsad nr 2 (tetra poprana, flanela została), zapasowa pościel, ochraniacze, kocyk... Ech... No i nasze ciuchy na bieżąco... I wszystko schnie po 2 dni nawet... A czasu coraz mniej!

Mam do was prosbe o doradzenie. Chcialabym po porodzie spac z malym,miec go " na wyciagniecie cyca" hehe. Ale jak mu zrobic legowisko? Maz bedzie spal w innym pokoju- nuech chociaz on sie wysypia,w koncu na nas zarabia... bede miec duuze lozko,moge go na kocyku polozyc i przykryc kolderka? Czy na materacyku? Sama nie wiem, a wy jak myslicie?

My dostawimy łóżeczko do łóżka, tak, że Misia będzie na wyciągnięcie ręki, ale u siebie. Znajomi mają takie śmieszne coś na kształt posłania dla synka. Podobne trochę do tego z linku, ale bardziej miękkie, tzn. opływowe kształty ma. Trochę wygląda jak pół-gondolka, trochę jak śpiworek... Chwalą sobie, bo dzieciak śpi między nimi i jest im dobrze. Niestety zaczyna wyrastać i jednak będą musieli kupić mu łózeczko albo wymyślić coś innego.
Inny znajomy zawijał koc dookoła dziecka, tworząc taką jakby arenę i tam synek spał. U nas nie przejdzie, bo za bardzo się wiercimy i boję się, że byśmy ją zgnietli :-( Dlatego łóżeczko bez jednej ścianki tuż przy naszym i będzie git.

reklama
Luuuzna normalnie SZOK, są ludzie i taborety, zdaje się masz tu do czynienia z drugą kategorią. A jak taka staromodna to jej powiedz, że ciężarnej się nie odmawia bo . . . coś tam z myszami :-D Bratowa mi to ciągle mówi, jest bardzo zabobonna.

Martuska a czemu twoje dziecko (4-letnie?) już do szkoły chodzi? W UK takie przepisy?

Mam nadzieję, że zje ją plaga mysz na jesień:-)
Taka WIEKOWA kobieta może tylko pozazdrościć młodej dziewczynie ciąży:-)

Do góry