G
Georgina
Gość
No liczę, że wtedy każda Laseczka pochwali się kącikiem swojego SzkrabikaOkej bedzie lepszy efekt jak bedzie juz wsio na błysk![]()
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No liczę, że wtedy każda Laseczka pochwali się kącikiem swojego SzkrabikaOkej bedzie lepszy efekt jak bedzie juz wsio na błysk![]()
Mnie tez masy nie przerazaja ja bede rodzila w wielkim klinicznym szpitalu, ale wlasnie jak bylam tam 2 lata temu na praktykach na noworodkach taka pani doktor zrobila na mnie mega wrazenie jak dzieciatko takie urodzone z godzine wczesniej zaczelo sie robic sine i sie zatrzymalo, a ona w ulamku sekundy zareagowala, zreanimowala je takie maleńkie i uratowala mu zycie na moich oczachMnie masy nie przerażają, już rodziłam w ogromnym szpitalu położniczym i byłam zadowolona, mają tam doświadczenie przynajmniej, a reszta mnie nie interesuje. W razie problemów chcę mieć wykwalifikowany personel i odpowiedni sprzęt pod ręką. Czasami minuty decydują o życiu.
Pewnie bedzie mial swoją, zwykle mająCo na takie usg 3D trzeba ze sobą wziąć? Chyba tylko płytkę i kasę? Choć może facet będzie miał swoją płytkę, ale lepiej wziąć.
a jaka wziełas? zwykłą czy forte? jak zwykla to mozesz wziac spokojnie druga, a jak forte to mysle ze tez sie nic nie stanie ale mozesz odczekac kilka godzinChwyciły mnie skurcze Braxtona. Wzięłam już jedną No-spę i myślę nad drugą, ale nie mam pojęcia po jakim czasie można zażyć drugą. Oświeci mnie któraś?![]()
Ja mam zwykłą. Brzuszek nie jest już twardy, szybko mi te skurcze Braxtona mijają, ale potem znów lubi się robić twardy jak jest taka seria jak właśnie dziś mam od wieczorka. Tak więc wezmę drugą.a jaka wziełas? zwykłą czy forte? jak zwykla to mozesz wziac spokojnie druga, a jak forte to mysle ze tez sie nic nie stanie ale mozesz odczekac kilka godzin
Dzien dobry dziewuszki
Ruch od rana widze. Ja pojedzona w przerwie miedzy sznyclami a kapusta zasiadam do was co by byc na biezaco.
Emira ja nie nauczycielka a pielegniarka i siedze w domku ten tydzien, bo moj synek juz do szkoly chodzi i ma wolne i w domu jako, ze maz pracuje bardzo roznie Alexander nie ma z kim byc, wiec mama wziela urlop;-)
Podoba mi sie bardzo Twoj wozek, mezowi mojemu tez. W sumie cenowo jak dokupujesz fotelik to wychodzi podobnie. Nie moglam tylko znalezc wagi. Ten nasz 10kg dodatkowo carseat 2,5kg. W porownaniu do tego poprzedniego co mielismy to leciutki.
O dzieki Kopciuszku, bede ogromnie wdzieczna(Mama Stacha pewnie tez), bo starsznie ciekawa jestem. Nie stersuj sie toz to przyjemnosc dowiedziec sie jak tam maluszek sie miewa. Wiadomo troszke takich emocji zwiazanych z sama wizyta, ale przyjemnych![]()
A DZIEWCZYNY MAM pytanko (juz wam opowiadałam jaka miałam ginke ze nie moglam na nia liczyc i zanim zapytam mojej nowej ) chcialam was zapytac jak to jest z ruchami płodu jak sie powinno liczyc itd ?? co robic jak jest bardzo malutko na dobe i wogole ile to jest malutko ....??? cokolwiek wiecie na ten temat prosze napiszcie .... bo ja ostatnio odczuwam bardzo malo bardzo czuje je naszczescie dlatego az tak sie nie martwie ale malutko...
jeszcze was nadrabiam ale nie tylko jadagmar juz wyszla ze szpitala i a tez nowe wiesci od cherie !!
"skurcze przeszly, daja mi scopolan 3x dziennie i co 4h fenka oprocz tego jakis antybiotyk!! robia posiew moczu bo podejrzewaja bakterie ale mam nadzieje ze jutro albo w sobote mnie puszcza do domu!!"
Wiem, wiem uważam na siebie jak tylko mogę
Teraz np. robie rząd i idę do łóżka bo mnie boli już od siedzenia
Do jutra laski, 3majcie się.
za blad podstawowy uwazam spanie z dzieckiem w lozku tylko dla wygody mamy ... po drugie rozwalasz intymnosc waszego zwiazku /ja bymajmniej nie wyobrazam sobie nie spac przez niewiadomo jak dlugo z mezem a na tym sie to skonczy!!/
ale to tylko moje zdanie !!
Hej właśnie wróciłam od ginki no i nie mam najlepszych wieściale na szczęście do szpitala na razie nie muszę iść, i to jedyna pociecha.
Brzuch nisko, szyjka nisko i robi się rozwarcie, do tego doszły upławy - jakaś brzydka infekcja. Ginka stwierdziła że jeśli do 19 listopada dotrwam to będzie bardzo dobrze
, bo mały pcha się na maxa, mimo iż cały czas leżę. I że jeśli wody odejdą to a może się tak zdarzyć, od razu do szpitala. Także leżenie plackiem kolejne 3 tygodnie i modlić się żeby rozwarcie dalej nie postępowało.:-(
no ja mysle !! przeciez nie moge brac z was przykladu !!! w koncu ktos na tym forum powinien chociaz urodzic w terminie !!!
sory, ale to nie tylko wygoda, choć nie powiem-po porodzie ciekawe czy będziemy miały siły żeby wstawac z łóżka co ok 2 godziny w nocy, przejść do łózeczka itp. Pozatym takie małe dziecko też potrzebuje bliskości i kontaktu z matką nie tylko podczas karmienia. A z mężem-sory ale jak on ma się budzić też co dwie godziny w nocy to chyba niebardzo. On nie karmi tylko ja to będę robić, to on może się spokojnie wysypiać skoro zarabia i nas utrzymuje. To jest moje zdanie.
O kurczę to malenstwo po malu chce wyjsc ale mam nadzieje ze jeszcze troche wytrzyma. Co do gynalginu to tez go mialam ale w ogole mi nie pomogl a na dodatek bardzo mnie wkurzal!!!
Kopciuszku, nic sie nie martw jak szyjka trzyma to najwazniejsze. Ja mysle, ze na tym etapie ciazy na jakim jestesmy to juz wiele zwiastunow moze sie pokazac i trzeba do tego wszystkiego ze spokojem podejsc. Jak learze mowia, zeby lezec to trzeba lezec, jak myc podlogi, zeby porod przyspieszyc to myc podlogi. Teraz juz nam i tak trudno sie forsowac, bo brzuchy ciezkie i same nie wydalamy.
A ten Gynalgyn to profilaktycznie?
A nie podpytalas gina o ta szyjke czasem? Pewnie Ci sie zapomnialo w przyplywie wrazen i stresiku?
Trzymamy kciuki za ciebie i za redszte dziewczyn co maja jutro wizytyCzesc laski dzisiaj jakos udalo mi sie przetrwac te zajecia, nawet nas wczesniej troche puscili do domu. Kurcze tylko mnie martwi ze zaczynaja mnie znowu bolec uszy tak jak wtedy w szpitalu i jko gardlo mnie pobolewa,. ledwo mi przeszlo po 3 tyg moje porazenie nerwu i mam wkręte ze znowu mi sie zrobi to samo.... Bo wtedy tez mnie tak bolaly najpierw uszy, potem głowa.
Siedze sama u tesciowej, posiedzialam z nia pogadalam, ale zaraz sie klade bo nogi mam spuchniete jak balony. Moj B maluje sciany u nas w mieszkanku i spotkamy sie dopiero jutro rano.
Trzymajcie jutro za nas kciuki bo mamy USG na 15, a boje sie zeby wsyztski wyszlo w porzadku z tymi komorami, bo niby w szpitalu wyszly badania okej ale wiecie jak to jest wkrecam sobie i tak. No i jeszcze mam jutro KTG i wizyte u gina, sie okarze ile wskarze moja waga.... No i w ogole jestem bardzo ciekawa ile waza chlopaki, no a przede wsyztskim jak sa ulozeni, bo od tego bedzie zalezalo jak bede rodzic.
A ja jutro zaczynam 35Jutro zaczynam 34tc. I wiem, że od tego czasu niektórzy ginekologowie zalecają zaprzestanie seksu. Ja mam wizytę u ginki dopiero 12.11, więc to będzie prawie 36tc jak dobrze liczę, więc wtedy mi powinna powiedzieć kiedy zaprzestać czy lepiej do niej wcześniej zadrynkać z tak dziwnym pytaniem? Niby dziwne pytanie, ale jakieś tam znaczenie chyba to ma. Co myślicie o tym?