reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć Dziewczynki!
Nadrobiłam, więc mogę pisać:)
NeSSi położna na Szkole Rodzenia mówiła nam, że do 37 tyg dziecko może się jeszcze spokojnie odwrócić, więc masz jeszcze trochę czasu. Ciekawe jak jest u mnie, w 33t było ułożone pośladkowo. Ruchy czuję w całym brzuchu, więc ciężko mi stwierdzić.
Asia ja się nauczyłam, że jak mi się chce choć trochę siku w nocy to wstaję, bo jak nie to ból i twardnienie brzucha.
monia a jaka jest Agata Kulesza prywatnie, bo tak z telewizji to wydaje się spoko babka.
wika to my płacimy 950zł plus liczniki za trzy pokoje. Kredytu już raz nam nie przyznali, pomimo że stawał z nami mój tata.
A ja się chciałam pochwalić, że wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik i normalnie nie mogłam się na te rzeczy napatrzyć:)

A co do mieszkania, dziewczyny nie na swoim nie martwcie sie. Pamiętajcie, że co nagle to po diable. My też z mężem wynajmujemy (płacimy nota bene 1100 miesięcznie) i w sumie wolimy jeszcze tak popłacić, niż zaciągać teraz kredyty na 40 lat i kazać je płacić własnym dzieciom później.... Zbieramy sobie grosz do grosza, może w przyszłym roku kupimy jakąś działkę i zaczniemy powoli chatkę stawiać. A jak nei w przyszłym roku to za parę lat... i też będzie dobrze :) Wszystko w swoim czasie przyjdzie, a że zaczynać od zera jest trudno to każdy kto zaczynał wie :) Za to potem jaka satysfakcja !:-D

Witam ponownie:)
Malucha już uśpiłam za to moja córcia ma już dziś 3 czkawkę bidulka.
Widzę ze nie produkujeciew juz tak wiele co mnie cieszy bo idzie was nadgonic w 10 min.
Czytalam wasze przysmaki jakie tworzycie ale sama nie wiem na co mam ochote a tymbardziej nie wiem co mam zrobic mezowi na obiad:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

ogladalam ten wywiad i stwierdzam ze ta mamuska ktora tam byla to jakas nienormalna !! jak mozna walnac tekstem ze jak ona 20 kg przytyla w ciazy to powinna miec cesarke !! normalnie smiech na sali !! to ile sie tyje nie ma praktycznie nic do tego jakie duze dziecko sie urodzi !! mamy chocby wsrod nas przyklady ze jaski maja duze dzieci /wg pomiarow usg/ a przytyly ledwo kilka kilogramow !!!
Ludzie to czasem nie wiedza co mowia chyba:-D

ja musze sie zabrac za prasowanie ale za cholere mi sie nie chce!! a posciel bedzie ciezko prasowac !!

A ja tak wlasnie myslalam sobie, ze jeszce posciel mi zostala do wyprania, ale przeciez dzidzia nie bedzie sala pod posciela przez pierwsze co najmniej 2 miesiace. Rozek i kocyk na to jakis. Jeszcze sie napanikujemy co do smierci lozeczkowej. Ja pamietam jak w nocy wstalawalm sprawdzac czy Alek oddycha. Ochraniaczy na lozeczko tez nei powinno sie przywiazywac z poczatku z tej samej przyczyny. Ok juz lepiej nie rozkrecam tego tematu:sorry:

natknęłam się na fajną wizualizację porodu
38 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 38 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
hehe oby to było takie proste jak na tym filmiku :confused2:
Fajny filmik, nastraja pozytywnie. Ach nie moge sie doczekac...

ja powiedzialam ze mi by w zupelnosci wystarczylo zebym tak rodzila jak mama rodzila mnie :) o 7 zaczely sie skurcze ... o 7.30 byla w szpitalu a za 10 8 sie urodzilam :) a wazylam bagatela 5600 !! ale moja mala moglaby te przewidywane 3100 wazyc :)

5600 :szok::szok::szok: Nikomu, nie zycze wypchania takiego klocka:laugh2: Toz to prawie 5 miesieczne dziecko. Mea nie mialas litosci dla mamy;-)

wstretne gaduły przebrzydłe..
ja se dzisiaj mialam zwiedzanie rybnika... odebrałam karte z NFZ.. i sie zdziwiłam jej wygladem.. tylko imie nazwisko pesel data urodzenia i numer karty na niej jest..o_O

nie wiem czy dam rade nadrobić co się tu działo.. mam nadzieje ze nikt wiecej do szpitala nie trafił i że wszystkie zdrowe :)

reklama
To ja Was przebiję bo my za nasza kawalerkę płacimy 1400zł:szok: No ale w Olsztynie się taniej nie da, juz szukałam....

Ja z mężem wynajmuje mieszkanie 2 pokojowe 45m2 w dodatku na parterze co jest dla mnie ogromnym plusem i nie powiem mieszkanie jest extra urzadzone swiezo wyremontowane i place tylko 850zł plus prąd. Az sama jestem w szoku bo u nas jest duza konkurencja w cenie ze wzgledu na jednostke wojskowa. jest mnostwo wojskowych z calej polski i oni bardzo potrzebuja tu mieszkan czy kawalerek i ceny u nas sa kosmiczne... takze jestem szczesciara:)

Do góry