reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
to glupio tak pytac a jakie masz mieszkanie ??? no i czemu tylko tak malo do splaty ......... my tez myslelismy zeby wziasc kredyt ale boimy sie brac na 30 lat kredytu a zeby chociaz 2 pokoje miec to ze 150 tysiecy trzeba wziasc :(:(:(
mam dwa pokoje i mieszkanie odkupowałam od siostry męża za 20 000 z oknami, parkietem, kafelkami i meblami do salonu-więc nam się udało
do miasta mam 15 km, do kolejnego 20 a do trzeciego 22 więc lokalizacja całkiem niezła
braliśmy 50 tys bo jakby na to nie patrzeć trzeba było całość odnowić i dokupić resztę mebli, sprzęty agd itd
no i braliśmy na 15 lat-w grudniu zostanie nam tylko 14:-D

mam dwa pokoje i mieszkanie odkupowałam od siostry męża za 20 000 z oknami, parkietem, kafelkami i meblami do salonu-więc nam się udało
do miasta mam 15 km, do kolejnego 20 a do trzeciego 22 więc lokalizacja całkiem niezła
braliśmy 50 tys bo jakby na to nie patrzeć trzeba było całość odnowić i dokupić resztę mebli, sprzęty agd itd
no i braliśmy na 15 lat-w grudniu zostanie nam tylko 14:-D

Zazdroszcze 2 pokoje za 20 tys??????????? trzeba miec w zyciu szczescie ....... zazdroszcze naprawde............ a 15 lat zleci migiem a mieszkanie macie na wlasnosc a nie jak my ładujemy kase w czyjesc co miesiac :crazy::crazy::crazy:

Dzien dobry dziewuszki
Ruch od rana widze. Ja pojedzona w przerwie miedzy sznyclami a kapusta zasiadam do was co by byc na biezaco.

Z racji half term? Czyzbys byla nauczycielka? Ja pracuje do 20 listopada (i w pracy u mnie i tak niektorzy twierdza ze wczesnie ide na urlop :nerd:) A jesli chodzi o wozek to zdecydowalismy sie na ten

Petite Star Kurvi 3 - Moonstone

i fotelik do tego oczywiscie. Podoba mi sie w nim to ze fotelik jest zakladany na sama rame a nie na caly wozek. W tym co Ty wybralas tez tak jest. No i tak jak pisalam wczesniej zamowilismy na 3 przyslali na 4 kolkach. Jak juz ja sie przestawilam psychicznie na 4 kolka, oni w sklepie mowia ze jak sie nam nie podoba na 4 oni wysla kurierem na 3 a my wtedy oddamy ten na 4. A teraz to ja chyba nie chce go oddawac :rofl2: Zawsze i tak wolalam na 4 :-)

A tak w ogole co wybralyscie? 3 czy 4 kolowe? I dlaczego?

A jakie masz praktyki?

Emira ja nie nauczycielka a pielegniarka i siedze w domku ten tydzien, bo moj synek juz do szkoly chodzi i ma wolne i w domu jako, ze maz pracuje bardzo roznie Alexander nie ma z kim byc, wiec mama wziela urlop;-)
Podoba mi sie bardzo Twoj wozek, mezowi mojemu tez. W sumie cenowo jak dokupujesz fotelik to wychodzi podobnie. Nie moglam tylko znalezc wagi. Ten nasz 10kg dodatkowo carseat 2,5kg. W porownaniu do tego poprzedniego co mielismy to leciutki.
Bede dzisiaj u gina to spytam;-)
Trzymajcie kciuki bo ja mam juz mega stresa.
O dzieki Kopciuszku, bede ogromnie wdzieczna(Mama Stacha pewnie tez), bo starsznie ciekawa jestem. Nie stersuj sie toz to przyjemnosc dowiedziec sie jak tam maluszek sie miewa. Wiadomo troszke takich emocji zwiazanych z sama wizyta, ale przyjemnych:tak:

hmm wiecie ile w waszych szpitalach jest porodów w roku?
u mnie 650 w roku, więc chyba mało? i podobno rzadko się zdarza żeby kilka rodziło w tym samym czasie, więc to mi się podoba, położne będą tylko do mojej dyspozycji :] ogólnie są 3 sale przedporodowe tylko, i jedna poporodowa chyba, takie kameralne warunki :)
pytałam się tak dla własnej ciekawości czy jest jakaś granica godzinowa rodzenia -jeśli to pierwszy poród, to po 18stej godzinie robią cc, jeśli u wieloródek to chyba po 12stej godzicie robią cc. Kuurde 18 godzin rodzić łooomatko.. ja chce szybko i do domku.. :confused2:

reklama
hmm wiecie ile w waszych szpitalach jest porodów w roku?
u mnie 650 w roku, więc chyba mało? i podobno rzadko się zdarza żeby kilka rodziło w tym samym czasie, więc to mi się podoba, położne będą tylko do mojej dyspozycji :] ogólnie są 3 sale przedporodowe tylko, i jedna poporodowa chyba, takie kameralne warunki :)
pytałam się tak dla własnej ciekawości czy jest jakaś granica godzinowa rodzenia -jeśli to pierwszy poród, to po 18stej godzinie robią cc, jeśli u wieloródek to chyba po 12stej godzicie robią cc. Kuurde 18 godzin rodzić łooomatko.. ja chce szybko i do domku.. :confused2:

hehe jak kazda !!!:-)

Do góry