reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
pytałam się tak dla własnej ciekawości czy jest jakaś granica godzinowa rodzenia -jeśli to pierwszy poród, to po 18stej godzinie robią cc, jeśli u wieloródek to chyba po 12stej godzicie robią cc. Kuurde 18 godzin rodzić łooomatko.. ja chce szybko i do domku.. :confused2:

Ech te godziny różnie sie przezywa:tak: u mnie pierwszy poród trwał prawie 48godz odkiedy skórcze się zaczęły ale prawdę mówiąc te najgorsze to były 4 godz, były to juz silne i bolesne skórcze. Skórcze do 4 cm rozwarcia z reguły są niedokuczliwe.
Więc nie ma co się przerażać;-)

Ech te godziny różnie sie przezywa:tak: u mnie pierwszy poród trwał prawie 48godz odkiedy skórcze się zaczęły ale prawdę mówiąc te najgorsze to były 4 godz, były to juz silne i bolesne skórcze. Skórcze do 4 cm rozwarcia z reguły są niedokuczliwe.
Więc nie ma co się przerażać;-)

oo porosze jakie mile pocieszenie a pozniej jak juz jest na 4 cm to szybko idzie wiec luzik damy rade:-):tak:

Witam z rana :)
Ale mnie dorwało zapalenie pęcherza, łomatko. Już w nocy nie wiedziałam czy ja rodze, czy to pęcherz i nerki mnie tak bolą :) Ale w końcu doszłam do wniosku, że to jednak pęcherz:) Żaden skurcz nie trwałby nieprzerwanie przez parę godzin ;) Dziś od rana witaminka C i urosepcik,bleeeee. Ale lepsze to niż furagin.
Jak tam dziś nastroje ?:)
Ktoś ma wiadomości co tam u Kalinki z jajeczkami, czyli u Danielka ?:)

A DZIEWCZYNY MAM pytanko (juz wam opowiadałam jaka miałam ginke ze nie moglam na nia liczyc i zanim zapytam mojej nowej ) chcialam was zapytac jak to jest z ruchami płodu jak sie powinno liczyc itd ?? co robic jak jest bardzo malutko na dobe i wogole ile to jest malutko ....??? cokolwiek wiecie na ten temat prosze napiszcie .... bo ja ostatnio odczuwam bardzo malo bardzo czuje je naszczescie dlatego az tak sie nie martwie ale malutko...

rata plus czynsz plus oplaty licznikowe a drogi masz czynsz?
powiem Ci szczerze,że nie wiem jak to konkretnie jest bo w spółdzielni płacę jakieś 120 zł miesięcznie ale co konkretnie wchodzi w skład tej opłaty? mąż się bardziej orientuje-remontowe i ścieki na pewno...
poza tym internet, telefony, polsat, prąd, woda,4 razy w roku podatek
na wiosce to wszystko wygląda inaczej:tak:

Witam z rana :)
Ale mnie dorwało zapalenie pęcherza, łomatko. Już w nocy nie wiedziałam czy ja rodze, czy to pęcherz i nerki mnie tak bolą :) Ale w końcu doszłam do wniosku, że to jednak pęcherz:) Żaden skurcz nie trwałby nieprzerwanie przez parę godzin ;) Dziś od rana witaminka C i urosepcik,bleeeee. Ale lepsze to niż furagin.
Jak tam dziś nastroje ?:)
Ktoś ma wiadomości co tam u Kalinki z jajeczkami, czyli u Danielka ?:)

coś się u Cherie zmieniło???????????
ja dzisiaj tryskam energią i w ogóle jakoś mi się humor poprawił:tak:

A DZIEWCZYNY MAM pytanko (juz wam opowiadałam jaka miałam ginke ze nie moglam na nia liczyc i zanim zapytam mojej nowej ) chcialam was zapytac jak to jest z ruchami płodu jak sie powinno liczyc itd ?? co robic jak jest bardzo malutko na dobe i wogole ile to jest malutko ....??? cokolwiek wiecie na ten temat prosze napiszcie .... bo ja ostatnio odczuwam bardzo malo bardzo czuje je naszczescie dlatego az tak sie nie martwie ale malutko...
moja wiercipiętka ciągle się rusza więc ja nie liczę bo nie mam takiej potrzeby

powiem Ci szczerze,że nie wiem jak to konkretnie jest bo w spółdzielni płacę jakieś 120 zł miesięcznie ale co konkretnie wchodzi w skład tej opłaty? mąż się bardziej orientuje-remontowe i ścieki na pewno...
poza tym internet, telefony, polsat, prąd, woda,4 razy w roku podatek
na wiosce to wszystko wygląda inaczej:tak:

Wiesz wolałabym na wiosce i na swoim !!! nawet gdybym miala niewiem ile km .. do miasta no u mojej babci moglabym mieszkac mam 1 pokoj wolny ale 50 km do miasta niby nie duzo i moglby samochodem maz jezdzic do pracy i wtedy kasy by sie tyle nie płaciło no ale niewiem co by bylo z moja praca ,,, z małego szkoła itd ... nie jest to takie proste wszystko:crazy: i tylko to mieszkanie cholera szczescia nie daje :-(

reklama
coś się u Cherie zmieniło???????????
ja dzisiaj tryskam energią i w ogóle jakoś mi się humor poprawił:tak:
No u Cherie zmieniła się Kalinka na Daniela, to nie wiesz ?;-))
No to super, że tryskasz energią i że humorek lepszy. Grunt to nastawienie! :)

moja wiercipiętka ciągle się rusza więc ja nie liczę bo nie mam takiej potrzeby

Ja też nic nie liczę. Jednego dnia rusza się mało (muszę go lekko szturchnąć, żeby popływał troche) , a innego dnia szaleje w kółko przez cały dzień i ledwo już sapię :)

Ale jeśli się niepokoisz, że zbyt mało się rusza, to szoruj na izbę przyjęć. Oni nigdy nie lekceważą takich rzeczy i zrobią Ci usg, ktg, co tam trzeba :) Jak sie martwisz mocno o ruchy to zjedz coś słodkiego (bardzo - np batonik) połóż się i poczekaj 15 - 20 minut. Sukces gwarantowany:)

Ostatnia edycja:
Do góry