reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

A co do mieszkania, dziewczyny nie na swoim nie martwcie sie. Pamiętajcie, że co nagle to po diable. My też z mężem wynajmujemy (płacimy nota bene 1100 miesięcznie) i w sumie wolimy jeszcze tak popłacić, niż zaciągać teraz kredyty na 40 lat i kazać je płacić własnym dzieciom później.... Zbieramy sobie grosz do grosza, może w przyszłym roku kupimy jakąś działkę i zaczniemy powoli chatkę stawiać. A jak nei w przyszłym roku to za parę lat... i też będzie dobrze :) Wszystko w swoim czasie przyjdzie, a że zaczynać od zera jest trudno to każdy kto zaczynał wie :) Za to potem jaka satysfakcja !:-D

No tak niektorzy satysfakcje maja gleboko w nosku i jak by im ktos dal albo pomogl to chetnie wezma. Mysle, ze roznei z tym bywa. Z jednej strony szkoda wydawac pieniedzy na wynajem, bo to wyrzucanie pieniedze z drugiej czasem nie ma wyjscia. Czasem mozna pomieszkac z tesciami czy rodzicami jak sie da i zaoszczedzic wiecej i szybciej. Kwestia wyboru. My siedzimy tutaj i tutaj placimy za wynajem, zeby bylo taniej dzielimy dom z przyjaciolmi (malzenstwem bez dziecka) od 5 lat! Zawsze to taniej, ale oczywiscie mimo iz zyjemy naprawde w zgodzie to kazdy z nas marzy juz o wlasnym domku. Te sie buduja w PL. Jeszce 2 lata jak dobrze pojdzie i wrocimy. Miejmy nadzieje, ze starczy nam na wykonczenie do tego czasu.

Ok wracam do moich mielonych i kapusty, bo Alek juz nudzi o obiecany plac zabaw.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczynki!
Nadrobiłam, więc mogę pisać:)
NeSSi położna na Szkole Rodzenia mówiła nam, że do 37 tyg dziecko może się jeszcze spokojnie odwrócić, więc masz jeszcze trochę czasu. Ciekawe jak jest u mnie, w 33t było ułożone pośladkowo. Ruchy czuję w całym brzuchu, więc ciężko mi stwierdzić.
Asia ja się nauczyłam, że jak mi się chce choć trochę siku w nocy to wstaję, bo jak nie to ból i twardnienie brzucha.
monia a jaka jest Agata Kulesza prywatnie, bo tak z telewizji to wydaje się spoko babka.
wika to my płacimy 950zł plus liczniki za trzy pokoje. Kredytu już raz nam nie przyznali, pomimo że stawał z nami mój tata.
A ja się chciałam pochwalić, że wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik i normalnie nie mogłam się na te rzeczy napatrzyć:)

Plus liczniki i jeszcze plus czynsz?? bo jak tylko liczniki to bardzo tanioo wam sie trafilo za 3 pokoje ....... :):-)

A co do mieszkania, dziewczyny nie na swoim nie martwcie sie. Pamiętajcie, że co nagle to po diable. My też z mężem wynajmujemy (płacimy nota bene 1100 miesięcznie) i w sumie wolimy jeszcze tak popłacić, niż zaciągać teraz kredyty na 40 lat i kazać je płacić własnym dzieciom później.... Zbieramy sobie grosz do grosza, może w przyszłym roku kupimy jakąś działkę i zaczniemy powoli chatkę stawiać. A jak nei w przyszłym roku to za parę lat... i też będzie dobrze :) Wszystko w swoim czasie przyjdzie, a że zaczynać od zera jest trudno to każdy kto zaczynał wie :) Za to potem jaka satysfakcja !:-D

No tak trzeba czekac i byc pelen nadzieji ze sie uda jakos zeby pojsc na swoje a moze wygra sie 6 w lottku :-) jeju czemu moj maż trafił 5 nie 6 :cool::crazy::crazy: a wiecie jaka byla roznica miedzy 6 liczba moj mial 40 a tam bylo 42 ahhh jak bylo bliskoooooooo:-D

wika same liczniki, Sławek mieszkał na tej stancji przez dwa lata przed ślubem, tylko miał w każdym pokoju współlokatora. Jak braliśmy ślub to wszyscy się wyprowadzili i zostaliśmy sami, a cena się nie zmieniła. Do tego właścicielka jest spoko. A dodam jeszcze, że to mieszkanko jest w centrum miasta, więc nie było sensu szukać innego, nawet mniejszego.

To ja Was przebiję bo my za nasza kawalerkę płacimy 1400zł:szok: No ale w Olsztynie się taniej nie da, juz szukałam....

oooo nie nie wierze ........... wspołczuje 2 razy tyle co ja o nie bez kitu wspolczuje ...........

Ja z mężem wynajmuje mieszkanie 2 pokojowe 45m2 w dodatku na parterze co jest dla mnie ogromnym plusem i nie powiem mieszkanie jest extra urzadzone swiezo wyremontowane i place tylko 850zł plus prąd. Az sama jestem w szoku bo u nas jest duza konkurencja w cenie ze wzgledu na jednostke wojskowa. jest mnostwo wojskowych z calej polski i oni bardzo potrzebuja tu mieszkan czy kawalerek i ceny u nas sa kosmiczne... takze jestem szczesciara:)

No to sie udalo :):-D

hmm wiecie ile w waszych szpitalach jest porodów w roku?
u mnie 650 w roku, więc chyba mało? i podobno rzadko się zdarza żeby kilka rodziło w tym samym czasie, więc to mi się podoba, położne będą tylko do mojej dyspozycji :] ogólnie są 3 sale przedporodowe tylko, i jedna poporodowa chyba, takie kameralne warunki :)
pytałam się tak dla własnej ciekawości czy jest jakaś granica godzinowa rodzenia -jeśli to pierwszy poród, to po 18stej godzinie robią cc, jeśli u wieloródek to chyba po 12stej godzicie robią cc. Kuurde 18 godzin rodzić łooomatko.. ja chce szybko i do domku.. :confused2:

wez poprawke na wyz demograficzny !! teraz jest taki babyboom ze szok !! tylko u mojego gina jest nas 14 lasek w przeciagu tygodnia !! ze zblizonym terminem i kazda bedzie chciala przeczekac do 2 stycznia ... a gdzie reszta lekarzy z tego samego szpitala ??

wika same liczniki, Sławek mieszkał na tej stancji przez dwa lata przed ślubem, tylko miał w każdym pokoju współlokatora. Jak braliśmy ślub to wszyscy się wyprowadzili i zostaliśmy sami, a cena się nie zmieniła. Do tego właścicielka jest spoko. A dodam jeszcze, że to mieszkanko jest w centrum miasta, więc nie było sensu szukać innego, nawet mniejszego.

To super :-D i macie pokoj dla dziecka :-) nasz maly bedzie musial sie z nami gniesc :-)teraz to spoko gorzej jak podrosnie no ale zobaczymy co to bedzie :-)

Nam nikt kredytu na razie nie da- żadne z nas nie pracuje a rodzice maja za małe dochody żeby dostać kredyt. No ale liczymy na to ze za kilka lat znajdziemy dobra pracę i będzie nas stać na coś swojego- przecież trzeba myśleć pozytywnie.
Witam sie w ogóle popołudniowo, akurat mam przerwę w zajęciach więc sobie Was podczytuje.
Nie panikować tak babki, dużo daje pozytywne nastawienie, naprawdę. NAwet nie przypuszczamy czasem jak wiele można zdziałać tym sposobem

wez poprawke na wyz demograficzny !! teraz jest taki babyboom ze szok !! tylko u mojego gina jest nas 14 lasek w przeciagu tygodnia !! ze zblizonym terminem i kazda bedzie chciala przeczekac do 2 stycznia ... a gdzie reszta lekarzy z tego samego szpitala ??

PONOC W 2009 ROKU MA PASC REKORD ... I MA SIE URODZIC NAJWIECEJ DZIECIAKOW... hmm tak slyszałam ale czy to prawda na 100 % niewiem .......

Nam nikt kredytu na razie nie da- żadne z nas nie pracuje a rodzice maja za małe dochody żeby dostać kredyt. No ale liczymy na to ze za kilka lat znajdziemy dobra pracę i będzie nas stać na coś swojego- przecież trzeba myśleć pozytywnie.
Witam sie w ogóle popołudniowo, akurat mam przerwę w zajęciach więc sobie Was podczytuje.
Nie panikować tak babki, dużo daje pozytywne nastawienie, naprawdę. NAwet nie przypuszczamy czasem jak wiele można zdziałać tym sposobem

no wiec u mnie nie jest tak najgorzej z tym płaceniam czasem mozna sie pocieszyc:-D

reklama
hej laseczki:)

ja od rawzielam sie za prasowanie.... i dopiero teraz sie z tym uporalam ... no masakra doslownie.... teraz tak mnie strasznie bola plecy ze szok!!!!!!!

a noc mialam tragiczna... zlapaly mnie takie bolesne skurcze ze myslalam juz ze na szpital trzeba jechac... ze 2 godz mnie tak meczylo... baardzo regularnie i dosc bolesnie... nie chcialam jednak mojego J budzic wiec przesiedzialam sobie czesciowo w fotelu czesciowo w kuchni ten czas..... a rano znow spalabym jak zabita..........

Do góry