reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Z tego co pisałaś Mea to nawilżacz pewnie wam się przyda jak teście lubia mieć taką wysoką temperaturę w domu.
Ja mam w domu małą stacje meteo i wilgotność powietrza w domu wynosi od 50 do 60%

tesciowa !! tesc niezyje juz prawie 10 lat ...
nasz stacja meteo wczoraj jak suszylam pranie w sypialni pokazala mi 42% a u nas w duzym pokoju pokazuje 38-40% ... a ja sie potem dziwie ze mam zaschniety nos i oddychac nie moge !!! a ja do tego mam wiecznie zawalona krtan i sie tak mecze ze szok !!

reklama
Ja to madra bylam w nocy !!!!!!! Zeby nie bolalo mnie spojenie to pomyslalam ze bede jak najmniej wstawac w nocy na siku ....i tak sikam po kilka kropli !
Wiec wysikalam sie przed samym snem , obudzilam sie raz bo biodro bolalo ,przekrecilam sie i jakim cudem udalo mi sie zasnac ,za jakis czas znou ale juz mi czulam ze mi sie siku chce ,przetrzymalam zasnela ,nad ranem jak maz wstawal ,mowie "podnies mnie bo sie zleje jak bede musiala sama wstawac z wysilkiem" Ledwo zaszlam do kibla ,duzo nie pocieklo ale pozniej jak mnie brzuch bolal!ho ho !!!!!!
Nigdy wiecej takich sztuczek !Tak zle i tak nie dobrze,ale jak ine wstawalam w nocy to i spojenie tak nie dawalo o sobie znac :nerd:

Ja to madra bylam w nocy !!!!!!! Zeby nie bolalo mnie spojenie to pomyslalam ze bede jak najmniej wstawac w nocy na siku ....i tak sikam po kilka kropli !
Wiec wysikalam sie przed samym snem , obudzilam sie raz bo biodro bolalo ,przekrecilam sie i jakim cudem udalo mi sie zasnac ,za jakis czas znou ale juz mi czulam ze mi sie siku chce ,przetrzymalam zasnela ,nad ranem jak maz wstawal ,mowie "podnies mnie bo sie zleje jak bede musiala sama wstawac z wysilkiem" Ledwo zaszlam do kibla ,duzo nie pocieklo ale pozniej jak mnie brzuch bolal!ho ho !!!!!!
Nigdy wiecej takich sztuczek !Tak zle i tak nie dobrze,ale jak ine wstawalam w nocy to i spojenie tak nie dawalo o sobie znac :nerd:

Przedwczoraj miałam taką samą akcję w nocy:-( wnerwia mnie już to ciągłe wstawanie do kibelka......

tp ciekawe bo ja czytalam ze tylko tantum w pastylkach !! /w aerozolu jest na 98% spirytusie i nalezy go unikac !!/

kilka miesięcy też miałam problem z gardłem, gluty jakieś mi się porobiły, kaszlałam, a później kaszlałam niczym - tak jakbym sucho miała w gardle ale nie dało się przestać kaszleć, i mi aptekara powiedziała że w ciąży wolno tylko leki homeogeniczne brać /czy jakoś tak/, i jakieś tabletki Homeogene 9, ktore oczywiście g***o dawały :] zwykłych neo anginów albo cholinexów nie wolno :/

co do lekow to powiem tak: aptekarze sa nadwrazliwi !! i najlepiej daliby do leczenia wode w sprayu i czyste powietrze !! a lekarze maja swiadomosc tego jakie srodki sa bezpieczne i sa w stanie okreslic czy trzeba cos mocniejszego czy wystarczy slabszy srodek .. .ale lekarzowi tez musi sie chceic !!!

moja kumpela z ktora chodze do gina jakis czas temu miala gardlo zawalone to jej lekarz kazal kupic tantum verde w tabletkach a jak nie przejdzie to przyjsc po recepte na cos mocniejszego !! a ona byla wtedy w 10 tc !! a mi powiedzial ze w 2 i 3 trymestrze to mozna juz spokojnie cos mocniejszego brac z wyjatkiem lekow z kwasem ascorbinowym !!

Czekam, czekam .....:tak: ale zaczynam się coraz bardziej bać ......a ta niepewność mnie dobija, do tego teraz jeszcze piasek w nerkach :/

reklama
Czekam, czekam .....:tak: ale zaczynam się coraz bardziej bać ......a ta niepewność mnie dobija, do tego teraz jeszcze piasek w nerkach :/

Kochana będzie dobrze:-) Musi być:-) znow posluze sie przykladem bratowej ktora urodzila swojego malucha w 34 tyg. On obrócił się głowka w dol jakos w 28 tyg... w 31 tyg wypadl jej czop śluzowy i w 33 tyg trafila do szpitala bo wody jej odeszly gdzie trzymali ja 2 dni pod pompa i maly byl caly czas glowka w dol. Pozniej jak odlaczyli ja od pompy na 3 dzien i miala przyzwolenie na porod bo dostala te zastrzyki na plucka dla malego to on postanowil posiedziec jeszcze z tym ze odwrocil sie z powrotem poprzecznie. No ale niestety ze wzgledu na mala ilosc wod musieli ja podlaczyc pod kroplowke i wywolywac i malutki nagle postanowil znow odwrocic sie a juz bala sie ze bedzie miala CC. takze te nasze maluszki moga jeszcze z dnia na dzien cos wycudowac.

Do góry