reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

CZESC

Przepraszam, ze tak wpadam znienacka, tez jestem grudniowka i czasem sobie Was podczytuje, nie mam jednak mozliwosci by byc Wami stale wiec sie nie udzielam...

Mam termin na 28.12
Chcialam zapytac czy ktorejs z Was juz opadl brzuch? czy skraca sie Wam szyjka?
ja jestem dopiero w 32 tyg i wystapily u mnie te objawy i zaczelam sie denerwowac.. gin powiedziala ze z "taka szyjka jak moja to mozna jeszcze przenosic" i zeby sie nie forsowac i lykac duzo magnezu... co robie... ale nie przestaje sie denerwowac, bo jednak moje objawy to zwiastuny zblizajacego sie porodu (dodajac do tego twardniejacy kilka razy dziennie brzuch)...

co myslicie?

NeSSi jestem farmaceutka, na bolace gardlo najlepiej herbata + cytryna+miod+sok malinowy.... jesli bardzo boli to Tantum Verde (zwykle, nie forte), albo slabsze Propolki... Isla...

reklama
CZESC

Przepraszam, ze tak wpadam znienacka, tez jestem grudniowka i czasem sobie Was podczytuje, nie mam jednak mozliwosci by byc Wami stale wiec sie nie udzielam...

Mam termin na 28.12
ja jestem dopiero w 32 tyg i wystapily u mnie te objawy i zaczelam sie denerwowac.. gin powiedziala ze z "taka szyjka jak moja to mozna jeszcze przenosic" i zeby sie nie forsowac i lykac duzo magnezu... co robie... ale nie przestaje sie denerwowac, bo jednak moje objawy to zwiastuny zblizajacego sie porodu (dodajac do tego twardniejacy kilka razy dziennie brzuch)...

co myslicie?

NeSSi jestem farmaceutka, na bolace gardlo najlepiej herbata + cytryna+miod+sok malinowy.... jesli bardzo boli to Tantum Verde (zwykle, nie forte), albo slabsze Propolki... Isla...

Z tego co ja wyczytałam to troche dziewczyn ma juz brzuszek opadnięty....
moj tez raz zwisa jak worek z odwaznikiem na dnie a raz wyglada ciut lepiej:-D:-D:-D na szczescie u mnie szyjka sie nie skraca ale sa tu takie dziewczyny ktore maja ta dolegliwosc i niestety leżą.Co do twardnienia brzucha to moj gin powiedzial ze teraz jest dopuszczalne do 10 razy na dobe, jesli zdarza sie ze wiecej to mam sie do niego zglosic.

CZESC

Mam termin na 28.12

co myslicie?

hej,
ja mam skrocona od 16 tygodnia ciazy...
teraz mowia ze nie mam wcale...
leze i biore fenoterol i magnez brzuch mi tez opadl ale to juz z miesiac temu..
i nie szykuje sie do porodu;-)
a brzucho jak twardnieje kilka razy to nic sie nie dzieje..jakby to bolalo i bylo reguralne to owszem...
nie martw sie na zapas;-)bedzie dobrze:)

Ja słyszałam że wystarcza. Są też takie ceramiczne pojemniki zawieszan na grzejnikach. W każdym razie to taka tańsza wersja nawilzacza
Oby wam wystarczyly !!!!!
MOje dziecko czesto chorowalo na zapalenie krtani ,nie dalam rady na samych recznikach musielismy zakupic nawilzacz ( ciekawe gdzie on jest :confused2: - musze znalezc )

Oby wam wystarczyly !!!!!
MOje dziecko czesto chorowalo na zapalenie krtani ,nie dalam rady na samych recznikach musielismy zakupic nawilzacz ( ciekawe gdzie on jest :confused2: - musze znalezc )
Asiu a jki nawilzacz kupilas zwykly czy ultradzwiekowy..
bo teraz wiekszosc jest tych ultradzwiekowych i nie wiem czy to jest dobre czy pic na wode...

Mam wrazenie z moj dzidzius dzis gdzies przy pachinie lewej majstruje, prawie w nodze go czuje :sorry:

/QUOTE]

Ja czuje doslownie to samooooooo ,tylko ze z prawej strony raz z lewej ,ale normalnie kopie mine po nogach !!!!!!!!!!!! A w zebra alez owszem tez przywali albo wypnie sie nad zebrami - i wali w pachwiny - rozciaga sie chyba:laugh2:

ja mam za to wrazenie jakby Julka mi raczkami grzebała w pipce hehhee na maxa dziwne uczucie....
ja za chwile sie pobawie w mamusie:) moj chrzesniak zaraz ma do mnie przywedrowac i mam sie nim zaopiekowac do 16:) jupiiiii
ma 5 miesiacy ale skubany jest bardzo cwany.... ostatnio nauczyl sie ze jak mu sie poda obie rece to chwyta sie za nie i siada:) i tak cały czas chce sie bawic:) a juz najbardziej uwielbiam jak rozmawia z tv... tylko ze dzis u mnie niestety nie pooglada:-( bede musiala mu jakas bajke na komputerze puścić:-)

reklama
Mi na gardło lekarz tydzien temu kazal brac tantum verde ale w aerozolu.

To zaraz mykam do apteki :tak:

hmmm na gardlo woda z sola do plukania...
mi nawet nie pozwlila tabletek do ssania brac...

Ja mam straszny odruch wsteczny :-p no nie idzie, :confused2:

a maly ma jeszcze czas....moze nie chce mu sie juz na glowe stac i postanowil troche posiedziec na pupie;-)jeszcze sa szanse ze sie obroci;-)

No zobaczymy, mam nadzieję, że się jeszcze wykręci na świat głową :)

Do góry