reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

malo ze nie chodzi to ma zwichnieta szczenke i zeby mu sie ruszaja:-Dpokrzywily mu sie jak nie wiem:-D
trzeba go nakarmic i to jeszcze papkami bo nie moze gryzc...
teraz sie mozemy posmiac z tego ale co przezylam na izbie jak byl nieprzytomny a potem jak nic nie pamietal i caly zakrwiony to takie rzeczy tylko w tv ogladalam...

zaluje ze nie wzielam kamery i mu nie nagralam puscialbym mu teraz jak wygladal i moze by zrozumial co przezylam...

kurde nie moge lezec na tej nerce musze jakos zmienic ustwienie lapka;-)

reklama
nawet juz nie pamietam wszystkich dat ale jedne caly czas byly w granicy 9-14 a zaskoczyl mnie ten ostatni ze moze byc 4-5 grudnia:-D
ale ciesze sie ze spowrotem przystalo na 9:-)

j z OM mam na 23.12, a z usg na 16.12...
nie iwem czy to tu na forum czy nie ale gdzies czytalam ze w 3trymestrze sie nie zmenia terminu..ze tylko usg do 20 tyg moga zmienic termin...i tamte wszystkie mi wychodzili o tydzien poltorej wczesniej...
ale wiesz co mnie najbradziej zastanawia?? czy urodzi sie z lysa glowka jak maz czy z czrnymi dlugmi wlosami jak ja:-D

ja mam tylko wg usg heheh bo ja nie wiem kiedy mialam ostatnią miesiączke. Lekarz przypuszczalnie obliczajac wpisal ze 2 marca ale mi cos swita ze okres zaczal mi sie 29 stycznia i jakos 5 lutego sie skonczyl... a ja zaczelam wlasnie wtedy brac tabletki anty i jakos tak wyszlo ze Julka jest:) takze zdaje sie tylko na usg.

malo ze nie chodzi to ma zwichnieta szczenke i zeby mu sie ruszaja:-Dpokrzywily mu sie jak nie wiem:-D
trzeba go nakarmic i to jeszcze papkami bo nie moze gryzc...
teraz sie mozemy posmiac z tego ale co przezylam na izbie jak byl nieprzytomny a potem jak nic nie pamietal i caly zakrwiony to takie rzeczy tylko w tv ogladalam...

zaluje ze nie wzielam kamery i mu nie nagralam puscialbym mu teraz jak wygladal i moze by zrozumial co przezylam...

kurde nie moge lezec na tej nerce musze jakos zmienic ustwienie lapka;-)

To będziesz teraz miała małego dzidziusia w domku, aktos będzie Ci pomagał??

Co do terminu to różnie na usg wychodzi,pamietajmy,ze usg ustawione jest na dziecko 3500 g i 55 cm długości w 40 tyg,więc termin może sie przesuwać, wszystko zależy od wielkości dziecka.
A taknaprawde przeciez to termin porodu jest od 38 do 42 tyg ciąży:-D
Mojedziecko już w przedszkolu, dzisiaj na szczęście dużo lepiej się czuje, chociaz spojenie cały czas daje o sobie znać:-(
Bede leżeć, nie mogęsobie pozwolić na szpital.

reklama
Co mozna brać na gardlo ? :hmm:

Mój Szogun się wykręcił głową do góry ,nóżkami do dołu :growl::no2::hmm:
hmmm na gardlo woda z sola do plukania...
mi nawet nie pozwlila tabletek do ssania brac...

a maly ma jeszcze czas....moze nie chce mu sie juz na glowe stac i postanowil troche posiedziec na pupie;-)jeszcze sa szanse ze sie obroci;-)

Do góry