reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Ja mam dobrą pamięć, ale krótką. Pamiętam dokładnie, że mówiła położna, że dla dziecka ubranek mam nie brać, że wziąć tylko pampersy, kosmetyki do pupci Malca i chusteczki nawilżające.

Bo w wiekszości szpitali zawijają dzieciaczki w rożki z pieluszek:tak: tak jest duzo wygodniej i bezpieczniej:tak:

reklama
Szukam o tej szyjce na necie i nic konkretnego wyczytac nie moge. Wreszcie trafilam z google na babyboom:-D a wy tu jeszcze gaduly nawijacie.

Mamo Stacha, pogmyralam za szyjka i nic dupa blada zniknela w odchlani. Nigdy nie mialam problemu jej wyczuc. Nawet podczas owulacji byla wsoko ale dostalam do niej. Teraz pustka i wlasnie chcialam sie czegos dowiedziec ale w necie tez pustka. Ogolnie powinna byc zamknieta i twarda i jedno zdanie znalazalam, ze wysoko. Wiec chyba dobrze jest? Moze ktoras podpyta gina w Pl ja tu nie mam takiej mozliwosci, a was tam badaja co wizyte. (Ja to tu jeszcze gina nie widzialm od kiedy w ciaze zaszlam:confused2:)
Aha miałam się Was pytać czy rożek bierzecie do szpitala. Nie przypominam sobie by coś położna o rożku mówiła, więc chyba nie trzeba.. Najwyżej mi ktoś podwiezie:p
No wlasnie sie zastanawiam. Bo ja jak wszystko dobrze pojdzie to zostane w szpitalu gora jeden dzien. Chyba sobie odpuszcze ten rozek. Ciuszki napewno swoje musze miec.
A Wy jedziecie do szpitala jak odejdą Wam wody płodowe czy wcześniej? Ja bym wolała właśnie po odejściu wód co bym mniej się męczyła w szpitalu bo tak leżeć w szpitalu i czekać na odejście wód to czasem trwa i można korzenie zapuścić:p
Ja pojechalam jak skurcze mialam co 5 minut przez godzine. Tak mi kazali przez telefon. O wodach plodowych to zapomnialam wogole, a skonczylo sie przebiciem pecherza na 15 minut przed wyparciem Aleczka. Mnie uczono na studiach, ze po odejsciu wod nalezy jechac do szpitala od razu nawet jak jeszcze nie ma skurczy. Tutaj jednak bez wod mozna sobie jeszcze chodzic przez 24 godziny. Wiadomo, dziecko bez wod nie ma juz takiej ochrony i ja uwazam, ze lepiej wtedy byc juz w szpitalu. Wnioskujac: Jak mi odejda (w co watpie) wody to smaruje do szpitala.
Ok laski ide myc zeby i splywam do lozka.

Mea jesli chodzi o wozki w UK i Polsce to sama nie wiem. Nigdy nie pokusilam sie o porownanie cen bo jestem leniem. Ogolnie mi nie bylo latwo wybrac bo tanie byly koszmarnej jakosci a drogie byly za drogie ;-)

Z tego co zauwazylam kierowalam sie troche innymi kryteriami w pewnych kwestiach. Wy prawie wszystkie zdecydowalyscie sie na pompowane kola i stosunkowo duze. Ja szukalam malych i priorytetem byla dla mnie niewielka waga i wielkosc, glownie ze wzgledu na autobusy i metro. I w Polsce chyba wiekszosc to dosyc duze wozkia ale sa takie fajne i bardziej "wozkowe" niz te tutaj.

Emira, ja na granta czekalam chyba jakies 4 tyg tak dla orientacji. Napisz jaki wozeczek wy bedziecie mieli? Moze zmienie opcje?:-) Pracujesz jeszcze? Ja teraz na urlopie z racji half term'u, potem zostaje mi jeszcze tylko 5 dni pracy i wolne pelna para, Hurra! Juz sie doczekac nie moge.

Nic dziewczynki, ja tez mowie dobranoc, bo moja corcia (nie kto inny;-)) robi akrobacje alpejskie w moim brzuchu i wysiedziec nie moge. Do jutra!

Z racji half term? Czyzbys byla nauczycielka? Ja pracuje do 20 listopada (i w pracy u mnie i tak niektorzy twierdza ze wczesnie ide na urlop :nerd:) A jesli chodzi o wozek to zdecydowalismy sie na ten

Petite Star Kurvi 3 - Moonstone

i fotelik do tego oczywiscie. Podoba mi sie w nim to ze fotelik jest zakladany na sama rame a nie na caly wozek. W tym co Ty wybralas tez tak jest. No i tak jak pisalam wczesniej zamowilismy na 3 przyslali na 4 kolkach. Jak juz ja sie przestawilam psychicznie na 4 kolka, oni w sklepie mowia ze jak sie nam nie podoba na 4 oni wysla kurierem na 3 a my wtedy oddamy ten na 4. A teraz to ja chyba nie chce go oddawac :rofl2: Zawsze i tak wolalam na 4 :-)

A tak w ogole co wybralyscie? 3 czy 4 kolowe? I dlaczego?

A ja jak sobie pomyślę o listopadzie to mnie skręca. Nie lubię tego miesiąca, zwłaszcza, że mam prawko a po nim praktyki.

A jakie masz praktyki?

Witam się z rana:)
Nawet nie mialam wiele do nadrabiania z czego jestem bardzo zadowolona:)
Widzę że u dziewczyn które wczoraj miały wizyty nie jest źle tylko biedna wojtysiowa mnie martwi oby wytrzymała jeszcze trochę.
Niespodzianeki zadnych nowych tez nie bylo nikomu nie urosly jajka ani nie odpadly:)
Ja się od rana zmagam ze zgagą wyjątkowo dokuczliwą i malutka ma ostrą czkawkę:)
Pewnie trochę poczekam aż któraś w stanie a nie mam co robić nawet TV nie mogę oglądać bo coś mi dekoder od cyfrowego polsatu padł i nie chce się włączyć. To chyba ma być motywacja bym wszystkie ciuszki poprała i po mału do szpitala się pakowała.

Hmm, ja rozumowałam inaczej, że jak długa to ją wyczuję, a jak krótka to podchodzi do góry i nie sięgnę. Na początku ciąży mogłam ją bez problemu badać, bo była nisko i sprawdzałam czy zamknięta. Ale nie będę dyskutować, bo czasami to co wydaje mi się zrozumiałe jest całkowicie bez sensu :-D

Kasiekkrk to fajnie, że małżonka będziesz miała w domu, myślałam, że gorzej z nim. Skoro go jutro puszczają to musi być w dobrym stanie. A czy on jest "na chodzie"? znaczy czy sam się porusza, chodzi? Czy zdatny żeby Ci herbatkę zrobić? :-D
niestety nie jest na chodzie..nawet trzeba go karmic...
co prawda nogi ma cale ale miednica z boku uszkodzona (na szczescie nie pekla) nie moze chodzic na lewa noge a kuli tez nie wezmie bo lewa reka w szynie...
po niedzieli jedziemy do piekar na konsultacje moze tak zrobia z niego cos sprawniejszego...

a co do szyjek nie grzebac sobie tam dziewczyny...
podraznenie szyjki moze spowodowac jej rozwarcie skracanie albo ze wypadnie wam czop...
jak bylam w szpitalu pan ordynator tak powiedzial i tlumaczyl dlaczego bada tylko raz w tygodniu..

A Wy jedziecie do szpitala jak odejdą Wam wody płodowe czy wcześniej? Ja bym wolała właśnie po odejściu wód co bym mniej się męczyła w szpitalu bo tak leżeć w szpitalu i czekać na odejście wód to czasem trwa i można korzenie zapuścić:p
mysle ze to troche trudn do zaplanowania, moze sie zdarzyc ze zrobi Ci sie duze rozwarcie i bedzie juz bardzo bolalo a worek owodniowy jeszcz nie peknie;-)
ale ja tez bede czekala jak najdluzej w domu..

a ja juz po badaniach krwi i moczu..
dzis rano o 5 znow mnie obudzil bol nerki ale dzis juz tylko jedna...
nospa pomogla tak jak mowila ginka wiec pewnie maly oparl sie lokciem o nerke i robi jakis zastoj w niej:-D
teraz sie smieje bo mnie nie boli a rano myslalam ze sie poplacze;-)
po poludniu odbiore wyniki mam nadzieje ze anemia zniknela...

daffodill ja juz zrobilam przedostatnie pranie wczoraj a dzis jedna pralka bailych cuszkow i bielizny i koniec;-)
ale w sumie 5 paralek nastawilam dla malego:-)i okazalo sie ze duzo ma tych ciuszkow...
on zawsze byl duzy na usg mi przesuwaja termin na 16.12 i kuoywalam mu ciuszki na 62 a teraz jak sie urodzi wczesnie to bedzie chodzil w za duzych:-D
musze dokupic cos na 56 albo na 50....

reklama
Ja wczoraj chciałam się zabrać za pranie ale jakoś mi nie wyszło a dzis nie amm wyjscia zawsze to jakies zajecie. no u mnie tez sie przesunelo teraz i musze zmienic swojego suwaczka....
a z mezem widze nie jest zle ale wymaga opieki bo nie chodzi i musisz mu pomagac. kurcze duzy obowiazek na Ciebie bidulko spadl a Ty masz przeciez na siebie uwazac!!

Do góry