reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

No ja mam nadzieje ze nam tez sie uda zdazyc bo mowie jeszcze przez 2 tygodnie mam brac fenoterol, do konca 36 tyg a potem odstawiam, a ja jak tylko spoznie sie godzine z tabletka tak jak np dzisiaj rano zamiast o 8 wzielam o 9.30 bo przysnęłam to obudzily mnie takie skurcze bolesne dosyc i takie mniej wiexcej co 10 minut ze myslalam ze juz urodze, ale wzielam ta tabletke i po jakiejs godzinie przeszlo, wiec w kazdym razie czuje ze jak tylko odstawie leki to nastepnego dnia urodze....
Nam zostalo jeszcze polozenie polowy plytek w lazience plus zamontowanie tam prysznica kibelka zlewu, i pomalowanie scian w pokojach, tylko ze my z moim B codziennie na zajecia plus on jeszcze pracuje i czasu malo na to wszytsko... A plytki w lazience robi moj tatus, a ze sami dzisiaj sie przeprowadzaja z bloku do domku wiec chwilowo nie ma czasu zeby skonczyc... ale mysle ze damy rade jakos sie wyrobic,, pewnie na styk bo na styk ale moze sie uda. ja przewiduje sobie termin porodu jakos chwilke po 15 listopada

trzymam kciuki zeby sie wam udalo skonczyc przed porodem !! a w razie jak sie nie przeprowadzicie to macie sie gdzei z chlopakami podziac ??

reklama
No ja mam nadzieje ze nam tez sie uda zdazyc bo mowie jeszcze przez 2 tygodnie mam brac fenoterol, do konca 36 tyg a potem odstawiam, a ja jak tylko spoznie sie godzine z tabletka tak jak np dzisiaj rano zamiast o 8 wzielam o 9.30 bo przysnęłam to obudzily mnie takie skurcze bolesne dosyc i takie mniej wiexcej co 10 minut ze myslalam ze juz urodze, ale wzielam ta tabletke i po jakiejs godzinie przeszlo, wiec w kazdym razie czuje ze jak tylko odstawie leki to nastepnego dnia urodze....
ja mam tak samo jak sie spoznie z fenkiem..i mam nadzieje ze jak odstawie to pobiegne w podskokach na porodowke....a nie ze wtedy wszystko przejdzie i przenosze ciaze bo slyszalam o takich przypadkach:-D

Czesc ja wrocilam, dziecie w wannie jeszcze siedzi a matka za laptopa sie zabrala:zawstydzona/y:

Ale jaja , już druga niespodzianka dzisiaj, a jeszcze do końca nie nadrobiłam zaległości :szok::szok::szok:

Please, tylko żeby mojej Hani nie urosły jajeczka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

karnitynka- a gdzie Ty chodzisz do lekarza i gdzie byłaś na usg??

Eeeee, Monia mysl pozytywnie, ja tam mysle, ze bedzie u Ciebie coreczka. Jak juz sie dwie niespodzianki pojawily to miejmy nadzieje, ze limit sie wyczerpal, co najwyzej teraz niech sie chlopaki w dziewczynki pozamieniaja dla wyrownania:-p Mysle, ze nam juz nic nie grozi. no moze Anoola sobie jeszcze wykracze:laugh2:

Moja Mysia ma czkawkę;) Hehe. Rozbrajające uczucie, ale pewnie Mała się denerwuje.

Małą przerwę w nauce sobie zrobię i posłucham stetoskopem bicia serduszka Małej. Mam nadzieję, że usłyszę.

Moja ma tez teraz czkwawke. (Twojej sie juz pewnei skonczyla od tamtego posta) U mnie 2-3 czkawek to dziennie obowiazkowo.

ponioc dla malej to nie jest nieprzyjemne !!

20 - 21 to optymalna temperatura !! tak przynajmniej pisza w madrych ksiazkach i dla mnie to tez sensowna granica ciepla !! 22-23 to juz cieplo a powyzej 23 juz jest stanowczo za goraco

U nas zimny chow, dzieci tutaj poprostu w bardzo niskich temperaturach chowane. Ja jestem cieplolubna, ale dziecka nie chce przyzwyczajac do zbyt wysokich tempek. Mysle, ze tak z 21 to spoko bedzie.
A widzieliscie juz ten model na zywo w jakims sklepie? Ja jak go zobaczylam w internecie to bylam bardzo na niego nastawiona bo jest zgrabny i ma ladny kolorek i spelnial moje wszystkie wymagania. Zawiodlam sie jak zobaczylam go na zywo. Kolor (denim) bardzo fajny i wozek zgrabny tylko jak rozlozy sie go do takiej calkowice plaskiej pozycji (takiej dla niemowlaka) to jest dziwny. Ma takie zalamanie w miejscu gdzie dziecko ma dol plecow i nie ma tych bocznych scianek (dziecko lezy prawie jak na tacy). Nie wiem czy kobieta w sklepie cos nie tak zrobila jak nam pokazywala jak sie go sklada czy wszystkie modele tak maja. Widzialas go na zywo?

A ja dzis tez bylam na wizycie kontrolnej u lekarza (wprawdzie ogolnego ale lepszy taki niz zaden ;-)). Zmierzyl mi brzuch i cisnienie i uznal ze jest ok :happy: Poza tym stwierdzil ze mam lekka anemie (10,5 nie wiem w jakich jednostkach). Pocieszyl mnie ze nie ma bialka w moczu (na ostatniej wizycie podobno byly sladowe ilosci). Na jednej z poprzednich wizyt wymusilam skier. na badanie krwi na toxo i cytomegalie (a w anglii to sztuka cos takiego z lekarza wydusic :-p) i toxo nie przechodzilam i nie mam a na cytomegalie mam przeciwciala. Ogolnie chyba niezle :tak:

Mam wrazenie z moj dzidzius dzis gdzies przy pachinie lewej majstruje, prawie w nodze go czuje :sorry:

I jeszcze zauwazylam ze jakos tylek w ciazy mi sie splaszczyl. Nie wiem czy to w kontrascie z odstajacym brzuchem czy naprawde jest mniejszy :confused: Ale to nic (oby tylko takie ciazowe dylematy miec :happy:)

Emira no chyle czola, po tym jak udalo Ci sie wyprosic skierowanie na dodatkowe badania. Ja sie nie wysililam nawet:zawstydzona/y:. Co do hemoglobiny to parametry te same co w PL. Czy przeisali ci zelazo moze i kwas foliowy, czy masz dietka sobie podniesc ta HB?
Co do wozka to widzielismy w sklepie na zywo. Jest troche plaski na lezaco to prawda, ale nie jakos tragicznie, widzialam gorsze. Jest zapinanie tez plus pokrowiec-spiworek wiec mysle, ze nie bedzie tak zle. Ja juz raczej innego wozka nie bede szukac. Drazni mnie tylko, ze najpierw mial byc juz na sklepie 29 pazdziernika, a teraz juz na stronie pisza, ze 9 listopada. Musze chyba posprawdzac inne sklepy mothercare.

dziewczynki ja sie zegnam zmykam spac jutro rano na badania odbiore kaleke i juz leze plackiem...
normalnie po tych kilku dniach brakuje mi tego blogiego lezenia...
zycze wszystkim dobrej nocki;-)

kasiek odpocznij !! przyda ci sie !!

lasencje c UK Martuska, Emira powiedzcie mi jak wygladaja u was ceny wozkow i wybor w porownaniu do cen i wyboru w polsce ?? bo zastanowilo mnie ostatnio ze moj szfagier wiozl do londynu juz chyba 4 wozek nowy zakupiony w polsce !! ze ponoc w anglii jest maly wybor i bardzo wysokie ceny !!

Cherie, Karnitynka no niezłe JAJA :-D A ja myślałam, że w dzisiejszych czasach usg na tyle wiarygodne, że pomyłki się już nie zdarzają.
Mnie tylko dwóch lekarzy powiedziało, że będzie syn, ale byli na tyle pewni, że wpisali to nawet w opisie badania. Zresztą ja od początku czułam, że syn, więc raczej niespodzianki się nie spodziewam :-)
Purchawka, gdzie zamierzasz rodzić? bo widzę, że Ty też z okolic Wawy.

Wyobraźcie sobie, że ja dziś od bardzo dawna postanowiłam się sama zbadać wewnętrznie (wcześniej się nie dotykałam bo pisałyście, że lepiej szyjki nie dotykać). No ale pokusiłam się i niestety jej tam nie znalazłam. :szok: Nie wiem czy to dlatego, że taka krótka? W poniedziałek mam wizytę w Wawce to postaram się wyciągnąć od gina jaką ma długość.

trzymam kciuki zeby sie wam udalo skonczyc przed porodem !! a w razie jak sie nie przeprowadzicie to macie sie gdzei z chlopakami podziac ??
Mea na razie jak pisalam od poczatku pazdziernika mieszkamy z rodzicami mojego B, oni mieszkaja w domku jest tu 6 pokoi, ale w sumie oni kupili ten dom jakis czas temu , a dom jest starawy i srednio sa warunki zebysmy tu byli z chlopakami, bo przede wszytskim piździ okrutnie ;) No a moi rodzice tez na walizkach bo mowie wlasnie dzisiaj ostatni dzien przeprowadzki do nowego domku, tyle ze tam tez nie wszytsko jeszcze zrobione ale przynajmniej cieplutko hihi.
Nie no ale jak znam moja mamuske to zorganizuje nam wszytsko tak ze damy rade przez te 2 tygodnie wyszykowac u nas, oby tylko chlopaki sie bardziej nie pospieszyli :)

Wyobraźcie sobie, że ja dziś od bardzo dawna postanowiłam się sama zbadać wewnętrznie (wcześniej się nie dotykałam bo pisałyście, że lepiej szyjki nie dotykać). No ale pokusiłam się i niestety jej tam nie znalazłam. :szok: Nie wiem czy to dlatego, że taka krótka? W poniedziałek mam wizytę w Wawce to postaram się wyciągnąć od gina jaką ma długość.

powiedzialabym ze dobrze ze nie znalazlas !! mi gin zawsze mowi ze szyjka jest wysoko i ze dzieki temu nie bedzie sie tak szybko skracac !! i ze ma jeszcze sporo miejsca !!

Mea na razie jak pisalam od poczatku pazdziernika mieszkamy z rodzicami mojego B, oni mieszkaja w domku jest tu 6 pokoi, ale w sumie oni kupili ten dom jakis czas temu , a dom jest starawy i srednio sa warunki zebysmy tu byli z chlopakami, bo przede wszytskim piździ okrutnie ;) No a moi rodzice tez na walizkach bo mowie wlasnie dzisiaj ostatni dzien przeprowadzki do nowego domku, tyle ze tam tez nie wszytsko jeszcze zrobione ale przynajmniej cieplutko hihi.
Nie no ale jak znam moja mamuske to zorganizuje nam wszytsko tak ze damy rade przez te 2 tygodnie wyszykowac u nas, oby tylko chlopaki sie bardziej nie pospieszyli :)

musisz miec zaradna mamuske :) takie sa najlepsze - ustawia wszystkich po katach i stana na uszach zeby wszystko na czas bylo dopiete na ostatni guzik !!

reklama
Do góry