reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

arabella zrob mu tabelke i rozpisz kto ile dzis zrobil i mu pokaz;-)a potem zazycz sobie herbaty:-D
Nie działa. Niech się wypcha. I nie liczy, ze do końca października będzie miał artykuł przetłumaczony.

Szkoda, że tak daleko mieszkacie. Spotkałabym się z Wami. Tak mnie naszło, żeby jutro zrobić sobie dzień lenia i gdzieś wyjechać.

reklama
A już myślałam, że będzie więcej Laseczek:)
Kurcze obawiam się czy będę mogła iść na to usg 3D. Jakoś kasy w tym tyg brakuje, ale mamy dostać jeszcze, więc może akurat. Przy tych remontowych sprawach to kasa idzie jak po maśle.
oj masakra z tymi remontami, sama sie ostatnio zastanawiam ile kasy poszlo juz w remont naszego mieszkania
okna ponad 5 tys, dechy na podloge prawie 5, plytki do kuchni, lazienki, przedpokoju 3, meble do kuchni 3, prysznic kibelek itp razem 4 to juz jest kolo 20 tysiecy masakra, nie liczac rzeczy typu gipsy,plyty kartongipsowe, stelaże, luksfery, kleje do plytek, farby itp a jeszcze troche rzeczy do kupienia zostalo, przede wszystkim dla chlopakow bo jeszcze nic nie mamy, bo nawet nie ma gdzie tego polozyc. Eh Panie Boze daj mi siłe dotrwac do koca tego remontu, a i zeby chlopaki sie urodzili jak juz bedzie wsio gotowe

a to ta mechanika slynna ?? az mi cie zal !! ja moja geomechanike zaliczalam 8 razy !! i do dzis jak sobie pomysle o obliczaniu wytrzymalosci belki stropowej to mi sie slabo robi !! albo kratownice ... wrr az mnie dreszcze przechodza !!

to ta twoja geomechanika jest podobna do mojej wytrzymalosci... tam tez bylo obliczanie wytrzymalosci belek itp.....

a dzis mialam takie zadania ze masakra wwrrrrrrrrrrr........ gdybym mogla wstawic zdjecia z tego egz to byscie zobaczyly jakie cuda nam wymyslil,,,,,, a w dodatku stal nade ,mna jak kat nad grzeszna dusza,,, a ja sie wtedy okropnie zle czuje bo mam wrazenie ze widzi kazdy blasd jaki robie.....

oj masakra z tymi remontami, sama sie ostatnio zastanawiam ile kasy poszlo juz w remont naszego mieszkania
okna ponad 5 tys, dechy na podloge prawie 5, plytki do kuchni, lazienki, przedpokoju 3, meble do kuchni 3, prysznic kibelek itp razem 4 to juz jest kolo 20 tysiecy masakra, nie liczac rzeczy typu gipsy,plyty kartongipsowe, stelaże, luksfery, kleje do plytek, farby itp a jeszcze troche rzeczy do kupienia zostalo, przede wszystkim dla chlopakow bo jeszcze nic nie mamy, bo nawet nie ma gdzie tego polozyc. Eh Panie Boze daj mi siłe dotrwac do koca tego remontu, a i zeby chlopaki sie urodzili jak juz bedzie wsio gotowe
Moja mama straszy Mojego, że w tempie w jakim On wsjo robi to już Mała dawno na świecie będzie;-) Fakt, czasem dużo czasu jest na coś a on sobie skraca czas roboty a tak to już byłoby to z głowy. No ale nieważne, ja Mu mówię, że byle zdążył przed Małą.

Zauważyłam, że ostatnio jak nie wieści o nieszczęsnych szpitalach to komplikacje w związkach. Taki pechowy tydzień chyba mamy;P Idę sobie drugą herbatkę zrobić.

to ta twoja geomechanika jest podobna do mojej wytrzymalosci... tam tez bylo obliczanie wytrzymalosci belek itp.....

a dzis mialam takie zadania ze masakra wwrrrrrrrrrrr........ gdybym mogla wstawic zdjecia z tego egz to byscie zobaczyly jakie cuda nam wymyslil,,,,,, a w dodatku stal nade ,mna jak kat nad grzeszna dusza,,, a ja sie wtedy okropnie zle czuje bo mam wrazenie ze widzi kazdy blasd jaki robie.....

moze on sie o ciebie martwil ze w zaawansowanej ciazy na egzamin przyjechalas :D
ale tak na serio to mi sie wlasnie najlepiej sciagalo jak stali nademna ... ja sciagalam tak perfidnie i wrednie ze nikt nawet nie wpadlby na to ze mozna byc tak bezczelnym :D

dagmar pisala ze maly wazy 1600g ladnie jest rozwiniety ale na ktg wywalilo skurcze i ma fenka 8 razy na dobe !! ale panio doktor jest dobrej mysli i powiedziala ze jak zareaguje na leki to ja za kilka dni pusci do domku !!

Najwazniejsze ze sa dobre rokowania:tak::-)

oj znam ten problem ... ja odkladam zakupy bo kiepsko mam z kasiora w tym mies ... na przeszlo 2 tyg mam 150 zl !! a jeszcze musze wizyte zaplacic i wykupic lekarstwa !!

Ja sobie nie wyobrazam przezycia z taka kasa:no:ja na jeden dzien wydaje tyle:tak:a zakupy robie dwa razy w tygodniu.U nas jak narazie jest chyba dobra passa,oby tylko nie przechwalic.

ja tez bym chetnie potanczyla ... ale przyjdzie mi jedynie pojechac popatrzec jak inni tancza ... jade 16.11 na koncert jubileuszowy mojego zespolu do krakowa ... ech juz mi lezki leca ...

georgina my tez dopiero 10 mamy wyplate ;/

A my do 15:tak:ale teraz to chyba nawet troche odlozymy:-)w listopadzie planuje zakup nowej kanapy i foteli bo juz na te stare patrzec nie moge:wściekła/y:

NO WIEC W ASTRONOMICZNYM SKROCIE:
elizka na patologii podlaczona do pompy z fenkiem :(
dagmar na patologi -> fenek 8 razy na dobe i jest nadzieja ze sie cos wyprostuje
cherie na patologii i podlaczona do kroplowy z tokoliza /cokolwiek to znaczy/ a do tego okazalo sie ze Kalinka bedzie Danielkiem !!!
daffodil idzie do szpitala dopiero po weekendzie wykluczyc zatrucie ciazowe !!
karnitynka byla na usg i tez Olwika okazala sie byc mezczyzna z porzadnymi jajami !!
nowamagdak ma isc do szpitala w zwiazku ze spojeniem lonowym ale nie wiemy dokladnie dlaczego skoro to ponoc takie normalne ...
wojtysiowa ma juz spore rozwarcie ale jakos sie trzyma i oby sie jeszcze dluuugo trzymala !!
natalka sie dzis nie odzywala a tez na fenku byla - moze trzeba sie dowiedziec co jest grane ??
karolak sie o ciebie pytala a u niej wszystko ladnie i nawet juz nie musi lezec ale lezy bo tak jej lepiej :)
kasiekkrk po ekscesach z wypadkiem meza dzis miala isc do ginki bo sie nienajlepiej czula ... zaraz jej smsne bo sie martwie !!

jak o kims zapomnialam to mi przypomnijcie !!

Jejciu az tyle:szok:

A wiec dobra to to, ze sie pogodzilam z moim:-) zmieklismy po wyjsciu z gabinetu:-D:-D:-D:-D
A zła wiadomość to ta, ze z moja szyjka nie jest do konca tak rozowo:-:)-(tzn mam lezec i uwazac na siebie bo ta cholera zaczyna mi sie skracac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak wiec mnie to tez nie ominelo.... aha no i dzidzi nabial nie wyrosl;-);-)
I jeszcze jedno mam sie przygotowac,ze swiat moge nie dotrwac w dwupaku..... a ja tu chcialam do stycznia przeczekac:sorry::sorry::sorry::sorry:

Fajnie ze nie jest tak zle;-)

Napisał mea_osi
w ramach dobrego humoru strzelilam sobie mega bombe kaloryczna !!! salatka owocowa z bita smietana /taka prawdziwa 30% tluszczu!!!/ ale nie ma nikogo w domu /zwlaszcza tesciowej/ wiec nie dostane ochrzanu !!

ja to sobie powinnam zafundowac salatke ale chyba czekoladowa>>>:zawstydzona/y::crazy:

po tym egzaminie tylko mnie brzuszek rozbolal i skurcze lapac zaczely:confused2:

niestety nie sadze by mi sie udalo go zaliczyc... z reszta polowa z nas wyszla delikatnie mowiac niezadowolona........:zawstydzona/y::crazy: ryczec mi sie chce na to wszystko...............

Nie doluj sie na zapas:no:juz nic nie zmienisz,bedzie co ma byc;-)

Ja sie wykapalam,podszykowalam do jutrzejszej wizyty i zaraz ide sie troche pogimnastykowac i umalowac paznokcie u nog:tak:bedzie ciezko ale chyba dam rade;-)

reklama
Moja mama straszy Mojego, że w tempie w jakim On wsjo robi to już Mała dawno na świecie będzie;-) Fakt, czasem dużo czasu jest na coś a on sobie skraca czas roboty a tak to już byłoby to z głowy. No ale nieważne, ja Mu mówię, że byle zdążył przed Małą.
No ja mam nadzieje ze nam tez sie uda zdazyc bo mowie jeszcze przez 2 tygodnie mam brac fenoterol, do konca 36 tyg a potem odstawiam, a ja jak tylko spoznie sie godzine z tabletka tak jak np dzisiaj rano zamiast o 8 wzielam o 9.30 bo przysnęłam to obudzily mnie takie skurcze bolesne dosyc i takie mniej wiexcej co 10 minut ze myslalam ze juz urodze, ale wzielam ta tabletke i po jakiejs godzinie przeszlo, wiec w kazdym razie czuje ze jak tylko odstawie leki to nastepnego dnia urodze....
Nam zostalo jeszcze polozenie polowy plytek w lazience plus zamontowanie tam prysznica kibelka zlewu, i pomalowanie scian w pokojach, tylko ze my z moim B codziennie na zajecia plus on jeszcze pracuje i czasu malo na to wszytsko... A plytki w lazience robi moj tatus, a ze sami dzisiaj sie przeprowadzaja z bloku do domku wiec chwilowo nie ma czasu zeby skonczyc... ale mysle ze damy rade jakos sie wyrobic,, pewnie na styk bo na styk ale moze sie uda. ja przewiduje sobie termin porodu jakos chwilke po 15 listopada

Do góry