reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
chcieliscie dzien dobrych wiadomosci - prosze bradzo :) wyniki odebrane, bialka w moczu niet !! wszystko w normie /leukocyty mnie zastanawialy ale jest w normie/ tylko nieliczne bakterie ... nie ma co sie martwic :)

krew tez ok ... hemoglobina 11,8, hematokryt 35,6 /norma od 37 ... ale moze jakos to bedzie/ czerwone krw 3,86 /norma od 4,2/ ale to sa normy dla "zdrowych ludzikow" mialam do tego doklejona karteczke z interpretacja mojej pani doktor internistki i mi napisala "mocz super, cukier rewelacja a krew jak na ciezarna godna pozazdroszczenia - Basia ps normy dla ciezarnych sa nizsze!!" :)
no pieknie wreszcie zaczelas dobra passe;-)

ale jazda !!! wlasnie dostalam smsa od cherie !!!!!!!!

"KTG nie wykazalo mocnych skurczow ale brzuch twardy. Leze pod tokoliza poki co. Porobili mi badania, jeszcze nie mam wynikow. No i wiadomosc dnia - KALINKA MA JAJECZKA I BEDZIE DANIELEK!!! Duzy facet ma teraz 2250 !! Pozdrowienia !!"
Laski wlasnie wrocilam z usg 3 d MOJA OLIWCI UROSLY JAJKA I FIUTEK HAHA LEKARZ NA MILION PROCENT STWIERDZIL ZE BEDZIE CHLOP BO MU JAJKA DYNDALY PRZY KAZDYM RUCHU WAZY 2050 I TERMIN WEDLUG USG PRZESUNAL SIE NA 15 GRUDNIA ALE ZOSTAJE PRZY 25 ALE JAJA!!!!!!!!!!!!Zaraz Was troche ponadrabiam ale jestem w szoku i pewnie troche to potrwa:)

hehe he padne zaraz se smiechu...a dzis dzwoni do mnie kuzynka w 20 tyg ciazy i miesiac temu gin je powiedzial ze chlopak a bank..a dzis juz ze dziewczyna:-D
Aaa i zapomnialam zapytac Wojtasiowej w ktorym szpitalu w Krakowie zamierza wydac na swiat dzieciatko?
Na Kopernika, czy moze Siemieradzki? Te chyba najpoularniejsze.
wojtysiowa w narutowiczu mamy a planach sie tam spotkac;-)

witajcie kochane gadułki...:-) wiecie co?mam zgagę...pomocy co mogę zrobić znacie jakieś skuteczne sposoby na zgagę?
surowy melon

wiecie co kasiek sie jakos nie odezwala ... mam nadzieje ze byla u ginki i wszystko z nia ok !! ... no i do dagmar zaraz zasmsuje moze cos sie dowiem ...
wybaczcie ze sie nie odezwalam..
juz jestem z wami to byl szalony dzien..
macica nie ma czynnosci skurczowej i nic sie tam nie stalo..
niestety jutro analiza moczu i posiew..
albo zastoj w nerkach albo jakas bakteria w pecherzu..
potem obie przypomnialam ze jak schodzil mi piasek z nerek to tez tak bolalo wiec moze jeszcze to...
i w piatek z wynikiem moczu i krwi do gina...
w sumie po nospie troche mnie piscilo...
potem sie okazalo ze moja kaleke puszczaja jutro do domu a po niedzieli mamy jechac do piekar slaskich...
w zwiazkuz tym ze okazalo sie ze to nery pojechlam do profesora i dolozyl mi do pracy kupe rzeczy..i zapytal czy nie stersuje mnie temat moze bym chciala zmienic..bo jestem w ciazy a pisze o prawie do aborcji;-)
i wrocajac musialam jeszcze jechac po kubek na siuski..
i ledwo weszla zrobilam kakao i nadrobilam was...

http://twoj-niemowlaczek.com.pl/kapiel.php
Udana kąpiel noworodka | Badz.pl
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html

Nie wiem Mea jakie ty masz książki ale we wszystkich moich i w ww artykułach podają że dla noworodka musi być DO KĄPANIA MINIMUM 22 a najlepiej 24 stopnie!
Oczywiście w dzień jak ktoś nie chce nie musi w takim cieple dziecka trzymać:-)

Hmm co do kapania to w szkole rodzenia mowili ze do kapania noworodka temp wody-temp ciala czyli 37 stopni, natomiast ta 22-24 to optymalna w pokoju

reklama
Do góry