G
Georgina
Gość
Noo do kąpieli to wiadomo, że więcej niż normalnie do spaniado kapieli to taaaak !!!!! ja mowilam o spaniu i przebywaniu w ciagu dnia !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Noo do kąpieli to wiadomo, że więcej niż normalnie do spaniado kapieli to taaaak !!!!! ja mowilam o spaniu i przebywaniu w ciagu dnia !!
no pieknie wreszcie zaczelas dobra passe;-)chcieliscie dzien dobrych wiadomosci - prosze bradzo wyniki odebrane, bialka w moczu niet !! wszystko w normie /leukocyty mnie zastanawialy ale jest w normie/ tylko nieliczne bakterie ... nie ma co sie martwic
krew tez ok ... hemoglobina 11,8, hematokryt 35,6 /norma od 37 ... ale moze jakos to bedzie/ czerwone krw 3,86 /norma od 4,2/ ale to sa normy dla "zdrowych ludzikow" mialam do tego doklejona karteczke z interpretacja mojej pani doktor internistki i mi napisala "mocz super, cukier rewelacja a krew jak na ciezarna godna pozazdroszczenia - Basia ps normy dla ciezarnych sa nizsze!!"
ale jazda !!! wlasnie dostalam smsa od cherie !!!!!!!!
"KTG nie wykazalo mocnych skurczow ale brzuch twardy. Leze pod tokoliza poki co. Porobili mi badania, jeszcze nie mam wynikow. No i wiadomosc dnia - KALINKA MA JAJECZKA I BEDZIE DANIELEK!!! Duzy facet ma teraz 2250 !! Pozdrowienia !!"
Laski wlasnie wrocilam z usg 3 d MOJA OLIWCI UROSLY JAJKA I FIUTEK HAHA LEKARZ NA MILION PROCENT STWIERDZIL ZE BEDZIE CHLOP BO MU JAJKA DYNDALY PRZY KAZDYM RUCHU WAZY 2050 I TERMIN WEDLUG USG PRZESUNAL SIE NA 15 GRUDNIA ALE ZOSTAJE PRZY 25 ALE JAJA!!!!!!!!!!!!Zaraz Was troche ponadrabiam ale jestem w szoku i pewnie troche to potrwa
wojtysiowa w narutowiczu mamy a planach sie tam spotkac;-)Aaa i zapomnialam zapytac Wojtasiowej w ktorym szpitalu w Krakowie zamierza wydac na swiat dzieciatko?
Na Kopernika, czy moze Siemieradzki? Te chyba najpoularniejsze.
surowy melonwitajcie kochane gadułki...:-) wiecie co?mam zgagę...pomocy co mogę zrobić znacie jakieś skuteczne sposoby na zgagę?
wybaczcie ze sie nie odezwalam..wiecie co kasiek sie jakos nie odezwala ... mam nadzieje ze byla u ginki i wszystko z nia ok !! ... no i do dagmar zaraz zasmsuje moze cos sie dowiem ...
Ooo i czego się dopatrzyłaś?:-)Ja też nie chciałam, ale mój gin ostatnio trzy razy dał mi ołytkę z USG i... już chyba jestem specjalistą oo interpretowania USG!
Ooo i czego się dopatrzyłaś?:-)
http://twoj-niemowlaczek.com.pl/kapiel.php
Udana kąpiel noworodka | Badz.pl
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html
Nie wiem Mea jakie ty masz książki ale we wszystkich moich i w ww artykułach podają że dla noworodka musi być DO KĄPANIA MINIMUM 22 a najlepiej 24 stopnie!
Oczywiście w dzień jak ktoś nie chce nie musi w takim cieple dziecka trzymać:-)
hahaha na pewno Danielek bedzie zachwyconyo ile dobrze pamietam to Cherie jakies sukieneczki na cudenkach wklejala-ciekawe czy Danielkowi sie spodbaja??
Jeeee no szkoda:-) Ale uszanujęA nie powiem!