reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

NO WIEC W ASTRONOMICZNYM SKROCIE:
elizka na patologii podlaczona do pompy z fenkiem :(
dagmar na patologi -> fenek 8 razy na dobe i jest nadzieja ze sie cos wyprostuje
cherie na patologii i podlaczona do kroplowy z tokoliza /cokolwiek to znaczy/ a do tego okazalo sie ze Kalinka bedzie Danielkiem !!!
daffodil idzie do szpitala dopiero po weekendzie wykluczyc zatrucie ciazowe !!
karnitynka byla na usg i tez Olwika okazala sie byc mezczyzna z porzadnymi jajami !!
nowamagdak ma isc do szpitala w zwiazku ze spojeniem lonowym ale nie wiemy dokladnie dlaczego skoro to ponoc takie normalne ...
wojtysiowa ma juz spore rozwarcie ale jakos sie trzyma i oby sie jeszcze dluuugo trzymala !!
natalka sie dzis nie odzywala a tez na fenku byla - moze trzeba sie dowiedziec co jest grane ??
karolak sie o ciebie pytala a u niej wszystko ladnie i nawet juz nie musi lezec ale lezy bo tak jej lepiej :)
kasiekkrk po ekscesach z wypadkiem meza dzis miala isc do ginki bo sie nienajlepiej czula ... zaraz jej smsne bo sie martwie !!

jak o kims zapomnialam to mi przypomnijcie !!
Oj Mea'uś kochana jestes, dziekuje teraz przynajmniej mniej wiecej wiem co jest grane u której. Kurcze to troszke sie laseczek na fenku znalazło, no nie pozostaje mi nic jak tylko trzymać kciuki. No i prosze dwóm kobietom pokazały się jajeczka hihi, tego sie nie spodziewalam,
Karnitynka szok mały był? ;) Bo Cherie w szpitalu to mi nie odpisze pewnie...

Mnie sie dzisiaj snilo pierwszy raz w tej ciazy ze urodzilam juz chlopaków, dwa takie sny pamioetam z nocy i w kazdym chlopaki wygladali inaczej :) W kazdym raziee obudzilam sie i sobie myslee e fajnie by bylo na serio miec takie babelki dwa małe, tak jak bym zpaomniala ze na serio je bede miala hahaha, i tak probuje sie przewrocic na drugi bok z wielkim trudem i wtedy zakumalam ze przeciez na serio bede miala malusie bąbelki sasasa.

Mam jeszzce pytanie do laseczek które duzo rzeczy zamawiaja na allegro, moze polecicie mi jakiegos sprzedawce? bo zamowilabym troszke takich pierdułek m in to co Asia wymienila tutaj w liscie troche wczesniej

reklama
http://twoj-niemowlaczek.com.pl/kapiel.php
Udana kąpiel noworodka | Badz.pl
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html
http://www.vns.pl/_dziecko/dziecko_kapiel_niemowlecia.html

Nie wiem Mea jakie ty masz książki ale we wszystkich moich i w ww artykułach podają że dla noworodka musi być DO KĄPANIA MINIMUM 22 a najlepiej 24 stopnie!
Oczywiście w dzień jak ktoś nie chce nie musi w takim cieple dziecka trzymać:-)

do kapieli to taaaak !!!!! ja mowilam o spaniu i przebywaniu w ciagu dnia !!

To sobie pobiegasz czasem ze ściera jak przyjdzie czas sprzatania. Ale fajnie takie jasne mieszkanko:-) Marta a jak na zajęciach? Dajesz radę? Ja wymiękam czasem na ćwiczeniach z biochemii bo dziadostwo długo trwa.
bleee mycie okien to to co Martuczi lubi najbardziej ;) na szczescie teraz bede wyreczona w tym myciu hihi
Wiesz co jakos daje rade nawet, ja teraz mam wiekszosc zajec od 8.15-12.00 to nie jest jeszcze tak zle, zwykle najpierw prelekcja, potem na oddział. Ale jutro i pojutrze poza tym ze mam zajecia rano to jeszcze potem od 13-16.45 to jak bede tyle siedziala to czuje ze moze byc ciezko. No ale w piatek i tak bede sie musiala zwolnic bo na 15 mam USG, mam nadzieje ze mnie zwolnia i nie bede musiala odrabiac bo bede miala anestezjologie a tam pozniej wysylaja na bloki a ja nie moge byc przy tych wziewnych znieczuleniach przeciez... A biochemi współczuje, to bylo straszne ja mialam najpierw pisemny a potem jeszcze ustny. Brrrr

Wracam znowu do tematu spojenia... niektore z was tez boli jak sie wstaje,chodzi itp. A jak dotykacie tej kosci,tego "trojkata" to tez boli? Mnie strasznie, jakbym miala polamane ajj..i sie obrzeknieta pipka wydaje kurrr....

Oj Mea'uś kochana jestes, dziekuje teraz przynajmniej mniej wiecej wiem co jest grane u której. Kurcze to troszke sie laseczek na fenku znalazło, no nie pozostaje mi nic jak tylko trzymać kciuki. No i prosze dwóm kobietom pokazały się jajeczka hihi, tego sie nie spodziewalam,
Karnitynka szok mały był? ;) Bo Cherie w szpitalu to mi nie odpisze pewnie...

Mnie sie dzisiaj snilo pierwszy raz w tej ciazy ze urodzilam juz chlopaków, dwa takie sny pamioetam z nocy i w kazdym chlopaki wygladali inaczej :) W kazdym raziee obudzilam sie i sobie myslee e fajnie by bylo na serio miec takie babelki dwa małe, tak jak bym zpaomniala ze na serio je bede miala hahaha, i tak probuje sie przewrocic na drugi bok z wielkim trudem i wtedy zakumalam ze przeciez na serio bede miala malusie bąbelki sasasa.

Mam jeszzce pytanie do laseczek które duzo rzeczy zamawiaja na allegro, moze polecicie mi jakiegos sprzedawce? bo zamowilabym troszke takich pierdułek m in to co Asia wymienila tutaj w liscie troche wczesniej

marta zerknij na podklejonego posta z linkami !! am jest kilku fajnych sprzerdajacych !!!

bleee mycie okien to to co Martuczi lubi najbardziej ;) na szczescie teraz bede wyreczona w tym myciu hihi
Wiesz co jakos daje rade nawet, ja teraz mam wiekszosc zajec od 8.15-12.00 to nie jest jeszcze tak zle, zwykle najpierw prelekcja, potem na oddział. Ale jutro i pojutrze poza tym ze mam zajecia rano to jeszcze potem od 13-16.45 to jak bede tyle siedziala to czuje ze moze byc ciezko. No ale w piatek i tak bede sie musiala zwolnic bo na 15 mam USG, mam nadzieje ze mnie zwolnia i nie bede musiala odrabiac bo bede miala anestezjologie a tam pozniej wysylaja na bloki a ja nie moge byc przy tych wziewnych znieczuleniach przeciez... A biochemi współczuje, to bylo straszne ja mialam najpierw pisemny a potem jeszcze ustny. Brrrr
Ja okien tez nie myję- śmieję się że mam od tego ludzi;-) Nam w tym roku zmienili prowadzącego wiec nie wiem jak będzie wyglądał egzamin. Ale staram się zaprzyjaźnić z wujkiem Harperem, hihi.
No to niezłe masz bloki... Ale zdolne bestie jesteśy więc za parę lat będziemy miały odchowane bobasy i lek. przed nazwiskiem;-)

Ha, grunt to powiedzieć sobie że wcaaaale mi sie nie chce słodkiego;-) chyba sobie w zamian herbatke zrobię, przynajmniej będę miała mnijsze wyrzuty sumienia. Albo poodkurzam....

Ja okien tez nie myję- śmieję się że mam od tego ludzi;-) Nam w tym roku zmienili prowadzącego wiec nie wiem jak będzie wyglądał egzamin. Ale staram się zaprzyjaźnić z wujkiem Harperem, hihi.
No to niezłe masz bloki... Ale zdolne bestie jesteśy więc za parę lat będziemy miały odchowane bobasy i lek. przed nazwiskiem;-)
Tak jak to moj B mowi ze jak reszta lasek u nas bedzie z brzuchami chodzila to my juz bedziemy mieli odchowane i bedziemy sobie latac na wakacje hihi.

Haha ja z wujkiem Harpim miałam dwutygodniowy romans, fuj to bylo straszne i generalnie to nie wiem po co sie mamy tego uczyc jak to i tak pozniej sie raczej nie przydaje, bynajmniej mi sie od czasu egzaminu nie przydalo i i tak juz nic z tego kompletnie nie pamietam, te cykle byly straszne

reklama
Ale numer z tą "zamianą płci!"

Ale wieści:-) Między innymi dlatego nie chcielismy znać płci maleństwa, zeby potem nie było rozczarowania.

Ja też nie chciałam, ale mój gin ostatnio trzy razy dał mi ołytkę z USG i... już chyba jestem specjalistą oo interpretowania USG!

A jak jest z urlopem macierzyńskim? po urodzeniu szkraba składa się jakieś podanie czy papiery do pracodawcy lub do Zus?

Ja po prostu zadzwoniłam do Działu Płac, że urodziłam i podałam datę. Od tego dnia naliczyli mi zasiłek macierzyński i potem przyszło pismo o przyznanym urlopie macierzyńskim. A ubezpieczenie załatwiał mąż, też najpierw w pracy, a potem w PZU.

I jeszcze zauwazylam ze jakos tylek w ciazy mi sie splaszczyl. Nie wiem czy to w kontrascie z odstajacym brzuchem czy naprawde jest mniejszy :confused:

Dokładnie to samo chciałam napisać. Ale mój tyłek zawsze był wielki więc nie ma złudzeń :zawstydzona/y:

Do góry