reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Moja Mysia ma czkawkę;) Hehe. Rozbrajające uczucie, ale pewnie Mała się denerwuje.

Małą przerwę w nauce sobie zrobię i posłucham stetoskopem bicia serduszka Małej. Mam nadzieję, że usłyszę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ponioc dla malej to nie jest nieprzyjemne !!

20 - 21 to optymalna temperatura !! tak przynajmniej pisza w madrych ksiazkach i dla mnie to tez sensowna granica ciepla !! 22-23 to juz cieplo a powyzej 23 juz jest stanowczo za goraco
OK, dzięki za cenne rady;-) Mamy termometr u Małej w pokoju to widzimy ile ma temp. Na razie 23 jak grzejemy, ale jak Mała się urodzi to będziemy przykręcać kaloryferek u niej:-)

Emira nastawilismy sie na Mothercare Xcursion wersja denim. Potrzebujemy z travel system , bo jeden carseat moj wspanialy maz sprzedal na ebay a drugi jest w PL:-p Ten wozek jest drogi ale ma wlasciwie te same funkcje co 2 x tyle kosztujacy Bugaboo. Poza tym ja mialam uzywany wozek w pierwszej ciazy wiec teraz jeszcze przy grancie 190 funtow jaki pewnie tez dostalas, dolozymy i bedzie;-)
Spotkanie w takim razie mamy zaklepane:tak:

A widzieliscie juz ten model na zywo w jakims sklepie? Ja jak go zobaczylam w internecie to bylam bardzo na niego nastawiona bo jest zgrabny i ma ladny kolorek i spelnial moje wszystkie wymagania. Zawiodlam sie jak zobaczylam go na zywo. Kolor (denim) bardzo fajny i wozek zgrabny tylko jak rozlozy sie go do takiej calkowice plaskiej pozycji (takiej dla niemowlaka) to jest dziwny. Ma takie zalamanie w miejscu gdzie dziecko ma dol plecow i nie ma tych bocznych scianek (dziecko lezy prawie jak na tacy). Nie wiem czy kobieta w sklepie cos nie tak zrobila jak nam pokazywala jak sie go sklada czy wszystkie modele tak maja. Widzialas go na zywo?

A ja dzis tez bylam na wizycie kontrolnej u lekarza (wprawdzie ogolnego ale lepszy taki niz zaden ;-)). Zmierzyl mi brzuch i cisnienie i uznal ze jest ok :happy: Poza tym stwierdzil ze mam lekka anemie (10,5 nie wiem w jakich jednostkach). Pocieszyl mnie ze nie ma bialka w moczu (na ostatniej wizycie podobno byly sladowe ilosci). Na jednej z poprzednich wizyt wymusilam skier. na badanie krwi na toxo i cytomegalie (a w anglii to sztuka cos takiego z lekarza wydusic :-p) i toxo nie przechodzilam i nie mam a na cytomegalie mam przeciwciala. Ogolnie chyba niezle :tak:

Mam wrazenie z moj dzidzius dzis gdzies przy pachinie lewej majstruje, prawie w nodze go czuje :sorry:

I jeszcze zauwazylam ze jakos tylek w ciazy mi sie splaszczyl. Nie wiem czy to w kontrascie z odstajacym brzuchem czy naprawde jest mniejszy :confused: Ale to nic (oby tylko takie ciazowe dylematy miec :happy:)

Ostatnia edycja:
Zamówiłam wózek i mam termin dostawy na 4.01.2010 :-D:-D:-D:-D:-D

Powiedziałam Pani, że 4 stycznia to ja syna 10 lat temu urodziłam , a córeczkę oczekuję 6 grudnia - laska przy mnie dzwoniła czy da się szybciej, i będą się starać , na ile jest to prawda to nie wiem ale .... no cóż, nie będę już zmieniać wózka bo przegapiłam sprawę , grunt , że mam fotelik

Mea czyli 21 np?

No taka temp najlepsza:tak: Najważniejsze żeby cały czas taka sama była,bez skoków.
Co prawda dla mnie 21 to za mało bo ja ciepłoduch jestem;-)Mąż mój się smieje że zbankrutujemy na opale:-D teraz jak jestem sama w domu to piec na 24 stopnie ustwiony.

Emira i ja mam wrażenie ze dupsko sięspłaszczyło,ale to chyba efekt brzucha:tak:

Monia faktycznie do stycznia to kawał czasu z zamówieniem:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry