reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No hej :)
Co do FARBOWANIA WŁOSOW - ile kobiet tyle opinii; Jżeli któras koniecznie musi, to farbuje i koniec, a jeśli nie (jak np ja - nigdy nie farbowałam i nie zamierzam) to nie farbuje. Myślę, że można sie farbować, ale z umiarem..jak wszystko w ciąży

reklama
Termin sie przesunął, bo miesiaczkowałam nieregularnie (zdarzało się, że i raz na parę miesięcy). W ogóle moja gin bała się, że mogę być bezpłodna - a tu zaszłam i to jeszcze biorąc anty:-D
Na początku gin nie chciała uwierzyć i nie dopuszczała możliwości, że jestem w ciąży, ale jak zobaczyła wyniki hcg i usg, to uwierzyła.
Tak więc zaszłam w ciążę równo miesiąc po ostatniej miesiączce i dlatego termin porodu tak się przesunął.

No hej :)
Co do FARBOWANIA WŁOSOW - ile kobiet tyle opinii; Jżeli któras koniecznie musi, to farbuje i koniec, a jeśli nie (jak np ja - nigdy nie farbowałam i nie zamierzam) to nie farbuje. Myślę, że można sie farbować, ale z umiarem..jak wszystko w ciąży
Witam wsrod nas ,no prosze termin zmienił sie az o miesiac hi hi hi ,i tak bywa. Tak jak u mnie z powodu odstawienia tabletek ,mialam cykle bardzo nieregularne ,po ostatnim okresie wychodzi mi ze tez bym byla w listopadówkach ,po usg i ( chwili zaplodniania ;-)) wychodzi ze dzidzia bedzie z nami w grudniu i tego gin kazal sie trzymac .Ja wiem ze nie mozliwoscia bylo by urodzenie przez mnie dzidzi w listopadzie ,bo porostu nie moglam zajsc w ciaze w tym czasie :-p.(wiatropylna nie jestem ;-))

Co do wloskow zgadzam sie z toba ,mozna farbowac i tylko z umierem.Zreszta ja pytalam gina i on chyba lepiej sie zna ode mnie. U mnie przeciwskazan nie bylo :)

Też tak myślę jak eliza80 im wcześniejsza ciąża tym na maleństwu bardziej się odbije kontakt z chemią. :tak:
Teraz trochę " z innej beczki" czy wy popołudniu i wieczorem dużo jecie?
U mnie ostatnio kilka razy się zdarzyło, że zwróciłam kolację, mdłości I trymestru już minęły, nie wiem co może być powodem, staram się jeść małe porcje. Wczoraj mnie nieźle wymęczyło, ale może tym razem po prostu cosik mi zaszkodziło...

Zgadzam się z przedmówczynią w II trymestrze można trochę odetchnąć, jakiś etap jest już za nami. Dzidzia jest coraz większa i nabiera sił. :-)
Zgadzam sie z toba :) Drugi trymestr w ktorym ja juz jestem ,jest chyba najlepszym okresem w ciazy !!!! Lepiej juz sie czujemy :) i fasolinki sa juz silniejsze :)

Witamy Luuuzna:tak:

Eliza w ciąży chodzimy pełnych dziewięć miesięcy:tak: zatem termin porodu przypada na 10 miesiąc:tak: A zreszta każdy liczy jak uważa, średnio przyjmuje się ze 12 tydzien to koniec I trymestru;-)

A co do farbowania to nie popadajmy w paranoję, przeciez nikt nie farbuje włosów co tydzień;-)Jak kobieta jest w ciązy to nie znaczy że musi się zapuścić;-)

A co do farbowania to nie popadajmy w paranoję, przeciez nikt nie farbuje włosów co tydzień;-)Jak kobieta jest w ciązy to nie znaczy że musi się zapuścić;-)
NO wlansie to samo miałam napisac ,bez przesadyzmu nie farbujemy wlosów az tak czesto a i na glowe nie nakladamy radioaktywnych sybstancji hi hi ,wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem.

a co do chemii to powinnyśmy uważać na wszysco co robimy i jemy, teraz chemia jest wszędzie. Pamiętam, jak z Antosiem w ciąży byłam, lekarz kazał mi unikać chemii, jeśc np zamiast jogurtu świeży twarożek itd. Przestrzegałam tego ale i tam Mały urodził się ze skazą białkową,a alergie to zmora naszych czasów, chociaz może i kiedys były tylko wiedza ludzi na tetn temat inna była.

Witamy Luuuzna:tak:

Eliza w ciąży chodzimy pełnych dziewięć miesięcy:tak: zatem termin porodu przypada na 10 miesiąc:tak: A zreszta każdy liczy jak uważa, średnio przyjmuje się ze 12 tydzien to koniec I trymestru;-)

no właśnie własnie wiec tego się trzymajmy-12 tydzień koniec I trymestru ! tak mówi lekarz ! tak wiliczją kalkulatory a więc niechaj tak będzie ! Miejmy już za soba ten pierwszy trymestr i cieszmy się tym bezpieczniejszym II :tak:

Co do farbowania to też mysle żeby nie popadac w paranoję ! Tak samo jak swego czasu była kampania, aby nie pić ani kropli alkoholu... a wszyscy lekarze u których byłam powiedzieli, że lampka wina (oczywiście nie codziennie) jeszcze nikomu nie zaszkodziła...myśle ,że umiar i zdrowy rozsądek we wszystkim należy zachować a na pewno bedzie dobrze:tak:

reklama
Magdas - GRATULACJE PANI MAGISTER !!!!!!
Emwu !!!!!! Ale z ciebie du *a!!!!!!!!!!!!!!! Slicznie wygladzasz ! ( nie zebym byla jakas tego ;-) )
Marta - ja tez byłam ojjjjj jak długo blondyna :) ,no i jakos mnie naszlo zeby farbnac wlosy na ciemniejszy kolor ,zrobilam sobie pod naturalne wlosy ,bardzo ciemny blond !!!! W kwietniu ...i juz mi sie znudzil ,farbnełabym sobie na blond znowu ....no aleeeeeee te odrostu mnie dobijały !!!!( i ciagle mysle nad zmina koloru ale juz nie tak bardzo intenstywnie ....tak mnie najdzie od czasu do czasu )

Do góry