Mexi - mamy wizytę w ten sam dzień - oby to szczęśliwy dzień był , ja mam nadzieję, e zobaczę znów mojego maluszka
)
No oby oby :-). Trzymam kciuki.
Ja na pewno zobaczę, bo mi gin robi usg przy każdej wizycie.
Mexi nie martw sie ja od poczatku ciazy schudlam w sumie 5 kg.Na wczorajszej wizycie bylo znowu 1,5 kg mniej.
Widzę, że jesteśmy w tym samym momencie ciąży- 2 dni różnicy ;-). Więc z tą wagą trochę się pocieszyłam. JA wprawdzie nie schudłam, ale ogólnie jestem szczupłej budowy, więc jakbym jeszcze schudła, to chyba by cień pozostał
.
Kobitki napiszcie mi jak to jest z farbowaniem włosów w czasie ciąży (u fryzjera). Nigdy nie farbowałam włosów to teraz mi się zachciało jak w ciąży jestem
Czy można? Czy farba dobrze łapie?
A ja tak odkładałam to farbowanie włosów, bo słyszałam ze jesli już ktoś chce farbowac to najlepiej po 12 tyg ciązy
mam juz chyba z 3 cm odrosty, więc w tym tygodniu trzeba sie zabrac za siebie
Co do farbowania to mi się wydaje (tak czytałam), że lepiej się wstrzymać przed 12 tc. Nawet mimo, że farby są łagodniejsze, ale to jednak chemia
. Moja koleżanka nawet całą ciążę się wstrzymywała z farbowaniem, a odrosty miała kilometrowe.
Ja myślę, że w 2 trymestrze może zrobię odrosty. Nie mam wielkiej różnicy m-dzy kolorem naturalnym a farbowanym, no ale trochę jednak różnicę widać- ja przynajmniej widzę
.
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze, bo mam 2 pytanka:
- czy konflikt serologiczny jest tylko wtedy, gdy kobieta jest Rh - a facet Rh +, czy też na odwrót, jeśli kobieta Rh + a facet Rh - ?????? My mamy taką sytuację, że ja mam grupę 0 rh + a mój mąż 0 rh - .
- kiedy miałyście założoną kartę ciąży, w którym tc ???
- od kiedy zaczyna się 2 trymestr ciąży, bo spotkałam się z 12 lub 15 tc. ????