reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

''Ktoś tu pisał o wadze niedawno. Ja jestem pod koniec 1 trymestru i moja waga nadal stoi w miejscu. Nie wiem, wydaje mi się, że już coś powinnam przytyć a tu klops''

Mexi nie martw sie ja od poczatku ciazy schudlam w sumie 5 kg.Na wczorajszej wizycie bylo znowu 1,5 kg mniej.

reklama
Kobitki napiszcie mi jak to jest z farbowaniem włosów w czasie ciąży (u fryzjera). Nigdy nie farbowałam włosów to teraz mi się zachciało jak w ciąży jestem:p Czy można? Czy farba dobrze łapie?

Kobitki napiszcie mi jak to jest z farbowaniem włosów w czasie ciąży (u fryzjera). Nigdy nie farbowałam włosów to teraz mi się zachciało jak w ciąży jestem:p Czy można? Czy farba dobrze łapie?

Ja robie balejaz na wlosach i zawsze dobrze łapie :) teraz w trakcie ciazy robiłam odrosty i jest ok ! Przeciwskazan nie ma - Pytałam gina - mowil ze farbowanie dzidzi nie zaszkodzi!!! Ale czy u ciebie dobrze złapie farba , niewiem !!!! A pozatym farbujesz pierwszy raz wlosy.Jednak mysle ze u dobrego fryzjera napewno nie bedzie komplikacji!

Na wszelki wypadek podpytaj fryzjera co o tym sadzi !! Wazne aby ogladnoł twoje włosy :)

Ja tez ciagle farbuje wlosy. Srednio co 6 tygodni. Robie jasne pasemka. Bedac w ciazy robilam juz 3 razy. Najwazniejsze ,zeby fryzjerka dobrala w miare delikatne farby i zeby nie machala ci miska z chemikaliami pod nosem :).

A czy wyjdzie Ci kolor jaki chcesz? tego nie mozesz byc pewna nawet jesli nie bylabys w ciazy. Szczegolnie za pierwszym razem. trzeba troszke poeksperymentowac z wlosami zanim sie je pozna tzn zanim pozna sie jak lapia farbe i jaki kolor najlepiej pasuje.

Dziękuję Wam:) Więc już jestem mądrzejsza o kilka informacji:) Ogólnie mam kolor ciemny blond i chciałabym jasny blond (miałam jaśniutkie włosy jako mała dziewczynka, chyba sentyment został hehehe), pasowałyby do mojej fryzury. Musiałabym podpytać więc fryzjerki co i jak, jak ona to widzi a potem zadecyduje.

Georginia kiedyś były przeciwskazania do farbowania bo i farby bardziej szkodliwe byly;-) teraz są o wiele lepsze i delikatniejsze. Ja też ciągle farbuję i jest oki:-)

:)
A ja tak odkładałam to farbowanie włosów, bo słyszałam ze jesli już ktoś chce farbowac to najlepiej po 12 tyg ciązy;) mam juz chyba z 3 cm odrosty, więc w tym tygodniu trzeba sie zabrac za siebie;)

Mexi - mamy wizytę w ten sam dzień - oby to szczęśliwy dzień był , ja mam nadzieję, e zobaczę znów mojego maluszka :))

No oby oby :-). Trzymam kciuki.
Ja na pewno zobaczę, bo mi gin robi usg przy każdej wizycie.

Mexi nie martw sie ja od poczatku ciazy schudlam w sumie 5 kg.Na wczorajszej wizycie bylo znowu 1,5 kg mniej.

Widzę, że jesteśmy w tym samym momencie ciąży- 2 dni różnicy ;-). Więc z tą wagą trochę się pocieszyłam. JA wprawdzie nie schudłam, ale ogólnie jestem szczupłej budowy, więc jakbym jeszcze schudła, to chyba by cień pozostał :-D.

:)
A ja tak odkładałam to farbowanie włosów, bo słyszałam ze jesli już ktoś chce farbowac to najlepiej po 12 tyg ciązy;) mam juz chyba z 3 cm odrosty, więc w tym tygodniu trzeba sie zabrac za siebie;)

Co do farbowania to mi się wydaje (tak czytałam), że lepiej się wstrzymać przed 12 tc. Nawet mimo, że farby są łagodniejsze, ale to jednak chemia :baffled:. Moja koleżanka nawet całą ciążę się wstrzymywała z farbowaniem, a odrosty miała kilometrowe.
Ja myślę, że w 2 trymestrze może zrobię odrosty. Nie mam wielkiej różnicy m-dzy kolorem naturalnym a farbowanym, no ale trochę jednak różnicę widać- ja przynajmniej widzę :laugh2:.

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze, bo mam 2 pytanka:
- czy konflikt serologiczny jest tylko wtedy, gdy kobieta jest Rh - a facet Rh +, czy też na odwrót, jeśli kobieta Rh + a facet Rh - ?????? My mamy taką sytuację, że ja mam grupę 0 rh + a mój mąż 0 rh - .
- kiedy miałyście założoną kartę ciąży, w którym tc ???
- od kiedy zaczyna się 2 trymestr ciąży, bo spotkałam się z 12 lub 15 tc. ????

Ja jestem w II trymestrze już, więc akurat:) Ale nim zdecyduję się na ewentualne farbowanie to zapewne będzie lipiec:) Najwcześniej;D

reklama
Do góry