reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hej hej :D Długo się nie odzywałam ;)
co do tego twardnienia, to jak je odczuwacie? bo ja mam twardy brzuch na dole, no ale to chyba macica musi być twarda :eek: nie wiem, pierwszy raz w ciąży jestem, nie znam się :no: pomocyyy:szok:

reklama
Ja również miałam bóle i twardy brzuch, szczególnie w pracy, lub po wysiłku.. No i z zaleceń od lekarza, to leżeć, oszczędzać się, leżeć i leżeć. A jak boli to nospa.

Hej hej :D Długo się nie odzywałam ;)
co do tego twardnienia, to jak je odczuwacie? bo ja mam twardy brzuch na dole, no ale to chyba macica musi być twarda :eek: nie wiem, pierwszy raz w ciąży jestem, nie znam się :no: pomocyyy:szok:

Hm ciężko powiedzieć, ale chyba potrafisz odróżnić kiedy brzuch jest napięty a kiedy rozluźniony w miarę :) To przynajmnije wg mnie znaczy twardy, tylko ja miałam przy tym bóle nie wiem jak Ty :)

Emwu, powiedział mi środę, że dziewczynka (13 tydzień i 3dni). Powiedział, ze na 99%, poza tym pokazał mi, ze nie ma siusiaka. Wśród osób, które znam i robiły u tego lekarza usg nie pomylił się ani razu. Pewnie to kwestia wprawy lekarza i sprzętu.
zazwyczaj lekarze mówią co i jak kolo 16-22 tygodnia, ale nam się udało :-)

To fajnie:-) Ja czytałam, że lekarz może potwierdzić, że dziewczynka jeżeli widzi wargi sromowe bo to, że nie ma siusiaczka.. nie świadczy jeszcze o tym, że to na pewno dziewczynka;-) No wiecie o co chodzi:tak: Tak czytałam.

Dziewczyny, trzymajcie kciuki, żebym jakoś dała radę w podróży z dwójką dzieci (+1), wózkiem, walizką, torbą i torbą podręczną. Nie wiem czy uda mi się coś skrobnąć i poczytać przez te 2 tygodnie, ale już za Wami tęsknię!

Nie, no mnie nic nie boli... jak "się macam";-) to czuję taką twardszą macicę w dole brzucha, czasami mnie zakłuje, ale z tego co wiem, to trochę musi, bo się rozciąga, no jak przycisnę to w sumie aż tak twardo nie jest, spokojnie można się w nią "wbić"...

Cześć Dziewczęta, właśnie skończyłam czytać zaległe posty. U mnie na razie OK mdłości chyba odpuściły i zaczyna się apetycik zwiększać. Co do brzuszka to z nim różnie czasem jest napięty zwłaszcza wieczorkiem jak jestem najedzona lub jak długo jestem na nogach a do południa luźny, ale bólu ani skurczów nie czuję. Wczoraj miałam stresa, bo mieliśmy małą kolizję drogową z autokarem, ale na szczęście nikomu nic się nie stało tylko nasze auto ucierpiało i zostałam pozbawiona środka transportu na dłuższy czas. To będzie przykre, bo auto potrzebne. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu!

Ja cierpię na chroniczny brak siły ,oraz napady senności, dosłownie mogę zasnąć nawet na stojąco, męczę się wszystkim no i mam koszmarne sny :/

Nudności nadal pojawiają się w ciągu dnia, ale da się akurat to przeżyć. Apetyt rośnie :)

Pozdrawiam,

Laski wpadam sie przywitac i zyczyc wam miłego dnia :) !
Dzis idziemy na wesele ,wsio przygotowane tylko brak fryzury!!!!! NO i koncepcji brak na jej ułożenie , a szans nie ma co by do fryzjera mnie przyjeli wsio pozajmowane !!!!!!!!!!!!!! Maz nawet dzisiaj chate posprzatał sam bo widział ze zaraz piorunami zaczne strzelaac z oczu !!!!! Juz nie wspomne ze po ostatnim moim strojeniu na komunie gdzie ciezko mi bylo cokolwiek fajnego znalezc na moj brzuszek i chyba popadałam w depresje ,maz stanoł na głowie i wzioł urlop na jeden dzien tydzien temu co by ze mna po sklepach pobiegac i mnie ubrac na wesele co by zas jazdy nie bylo.Sukienka jest i butki tez sa fajne :) TO teraz biedny musi słuchac bo wlosów nie moge ułożyc ahhahahah !

Mam nadzieje ze sie bede dobrze czuła ,no wypic nie wypije nic z % , potancowac tez za wiele nie potancuje bo gin kazal uwazac ,no to co mi pozostało JEDZENIE!!!!!!!!! I bede jadła a co mi tam ! Chociaz tyle mojego !

Sle cieple pozdrowienia :)

reklama
Milej zabawy asia. No jeszcze oprocz jedzenia - mozesz postukac nozka pod stolem, pozowac do zdjec, obgadywac gosci :) Widzisz ile rozrywek :). Baw sie dobrze.

Ja lece do pracy. Milego dnia dziewczynki. Juz dzisiaj nie zajze.Pa

Do góry