reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Lilijka cieszę się, że wszystko dobrze, zastanawiam się tylko czemu lekarze tak się mylą i fundują nam tyle stresu. Nie ty piewsza miałaś takie przeboje przecież.
Kulaszusza u mnie cellulit okropny, właśnie na udach i pupie. Nie mogę na siebie patrzeć. Wcześniej też miałam, ale nie aż taki. Obyście miały rację i częściowo zmaleje po porodzie.
Ja w obwodzie brzuszka jakiś czas temu miałam 106cm, teraz pewnie więcej. Rozstępy znalazłam na bokach, ale nie wiem czy to nowe, są mało widocznie. W pierwszej ciąży miałam gdzieś wygląd pociążowy, teraz trochę bardziej się tym martwię, bardzo bym chciała wrócić do formy, nawet lepszej niż przed ciążą.
Maggie nie bardzo rozumiem wiadomość od Ciebie o energetyce. Mnie poinformowano, że jak złożę w tym roku wniosek (muszę mieć pozwolenie na budowę), to w przyszłym roku zrobią projekt, a dopiero w następnym postawią stację transformatorową fizycznie. Jeśli chcę wcześniej być może pozwolą pociągnąć tymczasowo z jakiegoś słupa, ale na własny koszt (a to duuuuuży koszt).

Lekarze po prostu sa ostrozni:tak:moj gin sam kiedys powiedzial ze jesli cos mu tam nie pasi to woli wyslac do specjalisty i sprawdzic wiec to moim zdaniem jest ok.
Wiem ze wtedy my sobie duzo wkrecamy i mamy stracha ale najwazniejsze ze okazuje sie ze jest dobrze:-);-)

dziewczyny Adrian wrócił jadę do lekarza

Trzymamy kciuki i odezwij sie jak wrocisz.

reklama
Pytanko do dziewczyn które mają rozwarcie na opuszek i bardzo nisko dziecinki.....czy wy też się tak dziwnie czujecie przy chodzeniu???
Bo ja normalnie dziś zrezygnowałam z większych zakupów bo tak mi się dziwnie teraz chodzi że szok:szok: Nie mówiąc już o tym że non stop chce mi się sikać!A jak mi często brzuch twardnieje ale nie boli to chyba nie jest najgorzej co? Magnez biorę dopiero 2 dzień:no:

mi ciężko chodzić, z sikaniem mam podobnie. brzuch praktycznie cały czas spięty, boli, ale coraz rzadziej skurcze mam, więc liczę, że jeszcze kilka dni i Fenoterol da radę... już mnie przynajmniej po nim tak nie telepie. a co do rozwarcia, to oby się nie powiększało...

Mea, Kochana, no cały czas jej mówię, że tu zimno i ma siedzieć jeszcze conajmniej miesiąc.

Dagmar, wiem co przeżywasz :confused2: trzymaj się Mała!

Laski od 12tej do teraz miałam 7 skórczy dół brzucha mnie boli, boki i pachwiny.
Nie wiem ile może być braxtonów szaleńców. Na porodowe to za lekkie na braxtona za mocne :szok:

a moze zadzwon do doktorka i cos sie dowiedz ??

No to mam już 9ty i coraz bardziej boli
:szok:
Ej to przestaje być zabawne:szok:
Magnezu też nie mam

i wez kogos poslij po nospe i magnez !!!!

ja choć skazana nie byłam wikszość rzeczy kupiłam przez internet :tak: nie lubie łazic po sklepach zbyt dużo a od zakupów internetowych jestem uzależniona ;-)

to tak jak ja :D jakos tak lepiej mi sie wybiera cokolwiek jak mnie nikt nie pogania i nie patrzy na rece !!!

kopciuszku a czemu uwazasz ze nie dotrwam do stycznia ?? bo moj gin juz od kilku wizyt mowi ze spokojnie na 2 stycznia na dyzur mnie wezmie :)

cherie moze ona cie nie chce sluchac !! powiedz ze ciocia mea tak kazala to posulucha !! wiesz do mnie to ludziska maja respekt /bo potrafie zajsc za skore/ wiec moze twoja mala tez si eposlucha :)

cherie moze ona cie nie chce sluchac !! powiedz ze ciocia mea tak kazala to posulucha !! wiesz do mnie to ludziska maja respekt /bo potrafie zajsc za skore/ wiec moze twoja mala tez si eposlucha :)

ehehehe, powiedziałam "ciocia Mea Ci każe siedzieć u mamy w brzuszku i proszę się jej słuchać" - to obkopała. ciekawe czy to oznaczało akceptacje? :-p

te pomiary z konca ciazy to sa juz czesto zawyzone ... urodzi jakos tak 4000 gram ... no chyba ze mocno przenosi
No wiesz, mi mowili "ale duuuze dziecko. Ze 4100 bedzie. !" A bylo 4600 :).

Wspolczuje Mea walki z polska biurokracja i zycze wytrwalosci w budowie domku. Ja juz dobijam do konca wiec wiem ile Cie czeka . Marta chyba juz sie wprowadzila , nie? :)

mąż zachwycony nową pracą. szkoda tylko, że nie udało mu się wynegocjować 12 godzinnego dnia pracy tylko po 8 (mniej by szło na paliwo), ale nie ma co narzekać. możliwe, że po 3 miesiącach przeniosą go bliżej.
no i postanowił, że idzie na studia za rok, na agh (u nas mają placówkę).

Ja tez nie spie po nocach kurde mac ,wogole ciezko mi sie oddycha ,wciaz mam wrazenie ze jak leze ,to mi powietrza brakuje ,jak dluzej siedze tez ,wogole ...zostalo mi 50 dni do konca !!! oooo ....juz jestem zmeczona tym troche !Dzisiaj o 5 juz bylam na nogach bo i tak spac nie moglam bo powietrza nie mialam !:eek:

Ja spie bardzo dobrze jak tylko uda mi sie zasnac :). Niestety trace na to okolo godzinki co wieczor. Nie moge sie ulozyc. Cos mnie boli, zle mi sie oddycha, to mi niewygodnie, to mnie cos ciagnie - boze jakie meczarnie . Ale jak juz sie uloze to spie jak bobas :)

reklama
wiecie co przychodza przeley na konto ale nie wszystkie jestem w stanie rozszyfrowac od kogo sa /zeby wam potwierdzic ze pieniadze doszly !! coponiektore laaseczki mam na nk albo podaly dane na zamknietym to jest latwiej ale nie wszystkie :)

acha juz jest tego 600!!!!!!! jestem pod wrazeniem !!

Ja napisalam w tekscie ,ze to od emwu

Do góry