reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

norma jest do 90 na czczo i do 140 po 2 h.
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.
tak naprawde to co kraj to obyczaj:-)

co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.
Tak kochana tylko ze ja mialam pobierana krew po glukozie 75 po jednej godzinie a po godzinie jest norma do 180.Ja z wynikiem 182 po jednej godzinie przekroczylam nieznacznie norme i lekarz uznal ze to nie za wiele abym musiala byc pod opieka diabetologa, tym bardziej ze wciaz kontroluje sobie raz na jaski czas cukier i nie mam wysokiego.Ty po 2 godzinach mialas juz spory skok cukru bo norme masz do 140 !

reklama
Georgina, własnie sprawdzilam na wyniku i wartość referencyjna po 120 min. wynosi 70-140.
na badaniu z50 g po 1 h niestety nie mam normy, bo robiłam w innym laboratorium. wyszło mi wtedy 170 i lekarz skierował mnie na 75g po 2 h.
poszukaj zresztą w necie.
Mea _osi, ja miałam to badanie w 23 tc i najpierw 3,5 tygodnia pociągnęłam na diecie, ale potem cukier po śniadaniu szalał i dostałam pena z insuliną.
Ale tak jak pisalam w różnych regionach inaczej interpretuje sie te wyniki.
Kochana ! Jak juz pisalam 75 glukoza po 2 godzinach jest do 140
jednak po 1 godzinie norma jest do 180
wiec wszedzie sa te wyniki tak samo odczytywane a normy sa takie same tylko ze krew mozna pobierac w 2 roznych odstepach czasowych!

Chcialam sobie jego ksiazke zamowic z plytka ale koszuje 55 zl nie wiem czy warto zwlaszcza ze mam tu jakis poradnik z przychodni opracowany przez pediatrow i tez tam mam jak kapac jak pielegnowac itd

reklama
no to czemu się nie udzielają? nikt nie każe pisać im ciągle-wystarczy czasem się przywitać a nie wylatywać ni z gruszki ni z pietruszki : imię dziecka i termin-trochę przegięcie jak dla mnie
powstała lista i raptownie się mnóstwo grudniówek na BB znalazło:tak:
poza tym osoby zbytnio niepiszące są wpisane
mowa o osobach w ogóle nie udzielających się a to różnica
swieta prawda!
dziewczyny ja uwazam ze jezeli komus zalezy aby byc z nami to sie bedzie udzielal.
nie sztuka jest napisanie "hej urodze tego i tego w grudniu dopisuje sie " My przeciez i tak tych dziewczyn nie kojazymy ! Fajnie jak jest nas coraz wiecej i to nie wazne czy ktos sie dopiusje teraz czy przed samym grudniem czy jest od poczatku ,wazne jest aby sie zaczol udzielac i poznawac nas a my ja :)

Do góry