Tak kochana tylko ze ja mialam pobierana krew po glukozie 75 po jednej godzinie a po godzinie jest norma do 180.Ja z wynikiem 182 po jednej godzinie przekroczylam nieznacznie norme i lekarz uznal ze to nie za wiele abym musiala byc pod opieka diabetologa, tym bardziej ze wciaz kontroluje sobie raz na jaski czas cukier i nie mam wysokiego.Ty po 2 godzinach mialas juz spory skok cukru bo norme masz do 140 !norma jest do 90 na czczo i do 140 po 2 h.
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.
tak naprawde to co kraj to obyczaj:-)
co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.
reklama
Kochana ! Jak juz pisalam 75 glukoza po 2 godzinach jest do 140Georgina, własnie sprawdzilam na wyniku i wartość referencyjna po 120 min. wynosi 70-140.
na badaniu z50 g po 1 h niestety nie mam normy, bo robiłam w innym laboratorium. wyszło mi wtedy 170 i lekarz skierował mnie na 75g po 2 h.
poszukaj zresztą w necie.
Mea _osi, ja miałam to badanie w 23 tc i najpierw 3,5 tygodnia pociągnęłam na diecie, ale potem cukier po śniadaniu szalał i dostałam pena z insuliną.
Ale tak jak pisalam w różnych regionach inaczej interpretuje sie te wyniki.
jednak po 1 godzinie norma jest do 180
wiec wszedzie sa te wyniki tak samo odczytywane a normy sa takie same tylko ze krew mozna pobierac w 2 roznych odstepach czasowych!
karnitynka1982
Fanka BB :)
Wlasnie widzialam kurde ale to sprytnie zrobil ja tak chyba nie dam rady obrocic malucha hmm ale szybko mu to poszlowidzialyscie jak ten chlop umyl tego dzidziusia:-)
ciekawe jak ja to zrobie
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Wlasnie widzialam kurde ale to sprytnie zrobil ja tak chyba nie dam rady obrocic malucha hmm ale szybko mu to poszlo
ale o czym wy tak naprawde mowicie ?? bo chyba nie jestem w temacie ...
karnitynka1982
Chcialam sobie jego ksiazke zamowic z plytka ale koszuje 55 zl nie wiem czy warto zwlaszcza ze mam tu jakis poradnik z przychodni opracowany przez pediatrow i tez tam mam jak kapac jak pielegnowac itd
koles w tvn pokztwal jak kapac niemowlaka:-)ale o czym wy tak naprawde mowicie ?? bo chyba nie jestem w temacie ...
karnitynka1982
Na dzien dobry tvn byl taki gosciu przed chwila on jest chyba rehabilitantem niemowlat czy cos takiego i pokazywal jak kapac niemowlaka i tak go sprytnie obracal ze ja nie wiem jak on to zrobilale o czym wy tak naprawde mowicie ?? bo chyba nie jestem w temacie ...
ja sie chyba zdam na swoj instynkt...Chcialam sobie jego ksiazke zamowic z plytka ale koszuje 55 zl nie wiem czy warto zwlaszcza ze mam tu jakis poradnik z przychodni opracowany przez pediatrow i tez tam mam jak kapac jak pielegnowac itd
i wizyty i porady u pediatry..
reklama
swieta prawda!no to czemu się nie udzielają? nikt nie każe pisać im ciągle-wystarczy czasem się przywitać a nie wylatywać ni z gruszki ni z pietruszki : imię dziecka i termin-trochę przegięcie jak dla mnie
powstała lista i raptownie się mnóstwo grudniówek na BB znalazło
poza tym osoby zbytnio niepiszące są wpisane
mowa o osobach w ogóle nie udzielających się a to różnica
dziewczyny ja uwazam ze jezeli komus zalezy aby byc z nami to sie bedzie udzielal.
nie sztuka jest napisanie "hej urodze tego i tego w grudniu dopisuje sie " My przeciez i tak tych dziewczyn nie kojazymy ! Fajnie jak jest nas coraz wiecej i to nie wazne czy ktos sie dopiusje teraz czy przed samym grudniem czy jest od poczatku ,wazne jest aby sie zaczol udzielac i poznawac nas a my ja