reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Dzięki Natalka. Ja jakoś nigdzie normalnej odp. nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że podczas siedzenia też się spala bo nie chcę kolosalnego wyniku:p
Ty też się nie stresuj bo nie miałaś dużo podwyższonej!!:tak:
ja po 2h miałam 110 przy 75g glukozy i jadłam śniadanie o 1 w nocy:-D
za to w moczu poziom miałam kosmiczny:-)

reklama
Ty też się nie stresuj bo nie miałaś dużo podwyższonej!!:tak:
ja po 2h miałam 110 przy 75g glukozy i jadłam śniadanie o 1 w nocy:-D
za to w moczu poziom miałam kosmiczny:-)
E no nie stresuję się bo nic na to nie poradzę;-) Dietkę wytrzymam:-) Gorzej z insuliną, kiedyś jak mama mi majtnęła insulinę w palec to myślałam, że się popłaczę:-) A może to się glukometr nazywa(?) kurcze nie wiem.

E no nie stresuję się bo nic na to nie poradzę;-) Dietkę wytrzymam:-) Gorzej z insuliną, kiedyś jak mama mi majtnęła insulinę w palec to myślałam, że się popłaczę:-) A może to się glukometr nazywa(?) kurcze nie wiem.

glukometr :D ja czesto sobie mierze cukier u mamy i potem chodze z obolalymi paluchami !! masakra jak bym sie tak miala kloc kilka razy dziennie !!!

J tylko doczytałam i też idę spać bo jak mi córcia znów zrobi 1,5 h przerwę w nocy to się wykończę;-)
Uparłam się że ją nie wezmę w nocy do łóżka swojego i przez te 1,5 h był między nami taki dialog:
H: Mamaa tu?
Ja: tak mama jest tu

Mija 10 min
H: Mama tu?
Ja: Haniu mama TU jest! Śpać!!!

I tak na okrągło:-)
Ale spała do 7 w łóżeczku i dopiero potem przywedrowała do nas a że mamusi nie chciało się jeszcze wstawać to myk córkę do siebie pod kołderkę i spałyśmy jeszcze do 9:-)
Może jakimś cudem nauczę ją spać w łżeczku przed urodzeniem?

To już na prawdę idę;-)

Zostałam sama??
mąż miał się dzisiaj ze mną kąpać i poszedł spać:eek:
słyszałyście o lasce która podchodziła 13 razy do egzaminu na prawko i po 13 razie (zawsze nie mogła wyjść z placu) złożyła zawiadomienie do prokuratury że w wordzie mają ruchome tyczki i linie bo ona dobrze robi łuk tylko oni jej pachołki przesuwają:-D
skierowali ją na badania psychologiczne:tak:
i strach sie bać spotkać taką agentkę na drodze:-D

Idę na pomoc mojemu brzuszkowi bo swędzi a nie mam żadnego rozstępu i nie chcę mieć. Trzymajcie kciuki za moją glukozę jutro:) Tzn za wynik bardziej. Do ile jest norma z glukozy 75? 180?

Mnie tez swedzi:tak:cycki rowniez:tak::-(

Ja pierdziele ale Wy macie tempo, jak chodze na zajecia to nie wyrabiam po prostu.
Dzisiaj bylam na zakupach zakupilam sobie botki, co prawda nie takie jak chcialam, bo za wielki obsas jak dla mnie an ten moment, ale jeszcze sobie odbije ;)

he a ja bylam na porodzie naturalnym i powiem Wam ze widok pipki po porodzie od razu jest obrzydliwy, wyszlam jak lekarz zaczął szyc, bo myslalam ze zwymiotuje fuj.

ja tez mam takie mdlosci, szczegolnie rano, dzisiaj tez mialam jak jechalismy rano na zajęcia, nie wiem czy to właśnie normalne? ale skoro kilka z nas tak ma to moze to normalne...

Po co patrzalas na pipke po porodzie:-Dty swojej chyba nie bedziesz ogladac;-)
Co do mdlosci to ja mam juz dluzszy czas rano ale tylko do sniadania:tak:potem jest ok.

Co do glukozy to u mnie normy sa takie
Na czczo 70-100
Po godzinie przy 50 do 140
Przy 75 po godz do 180
po 2 godz do 140

Ja w pierwszej ciazy mialam przy 75
po godz 115
po 2 godz 100:szok:az sie teraz zdziwilam

reklama
Do góry